Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Wengen topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
TibiF
545 élménybeszámolót írt
545
19 éve tag
2017.11.19. 11:52
Grindelwald a kedvenc helyem Svájcban, nyáron sokat jártam ott túrázni. Síelni eddig azért nem voltam ott mert mindig tervbe volt véve de végül is máshova mentünk. Jungfraujochon voltam már párszor, de ott igazi síterep nincs, az a hely a turistáknak van. Jó van egy pálya kb. 50 méter de az csak nyáron működik. A többi rész amit Jungfraujochon láttam az túra síelős rész.

Tegnap több pálya azért nem volt nyitva Grindelwaldon mert még nincs kész. A ratrakok végig napközben dolgoztak és készítették elő a többi pályát. A hóágyuk is működtek délelőtt. Az a négy pálya amin síeltünk látszott, hogy elő volt készítve, volt egy alapja, azokat a pályákat nem most kezdték el csinálni. Síelni így is lehetett 1800m és 2300m között. Délután voltak akik Brandegg-ig lesíeltek, de hivatalosan azok a pályák nem voltak nyitva. Sőt többen egészen a völgyig síeltek zárás képen. Tehát aki akarta annak összejött az 1300m szintkülönbség.
supershape
78 élménybeszámolót írt
78
16 éve tag
2017.11.19. 09:33
Nekem az egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb kedvencem ez a síterep. Sajnos már elég régen jártam ott utoljára :(. Kicsit meglepődtem, hogy még nem jártál ezen a rendkívüli síterepen, de látom egyből megkedvelted. A síbérlettel egyébként Interlakenből is fel lehet utazni akár Grindelwaldba, akár Wengenbe és Természetesen Mürrenbe is. A Jungfraujochra viszont kiegészítő jegyet kell venni aminek az ára elég barátságtalan, de egyszer mindenképp érdemes felmenni ha szép az idő.
Előzmény: (TibiF 196701)
TibiF
545 élménybeszámolót írt
545
19 éve tag
2017.11.18. 20:41
Ma megnyitott Grindelwald-Wengen. Igaz csak hétvégére de ma volt az első síelős nap ezen a síterepen ebben a szezonban. 4 pálya volt nyitva négy felvonóval. Ne fussunk annyira előre az időben. Kezdjük a múlt hétvégével, akkor azt láttam néhány síterep nyit Ausztriában ezen a hétvégén, illetve a sielok.hu-n olvastam, hogy idén először Svájcban "felébredtek" és létrehozták a top4.ski síbérletet amely Hasliberg, Jungfrau, Gstaad illetve Adelboden síterepeket foglalja magába. Rövid gondolkozás illetve megbeszélés a családdal arra a következtetésre jutottam, hogy ezt a síbérletet "nekem" találták ki. Meg is rendeltem, szerdán már azt láttam Wengen-Grindelwaldban nyitnak hétvégén, akkor gondoltam arra akár ide is mehetnék síelni. Szerencsére péntekre megjött a síbérlet (a gyerekek és az én örömömre) ami azt jelentette szombattól mentettünk síelni Grindelwald-Wengenbe.

Szombatra az idő is tökéletes napsütés szélcsendet mutat a hegyekbe szóval indulhat a síszezon. Előtte tanulmányoztam a síterepet, ide csak a WAB-al (Wengen Alpen Bahn) lehet feljutni vagy gyalog :). Nem volt számomra egyértelmű, hogy meg kell vegyem a felvonó jegyet a vonatra vagy nem. Mikor levonták a számlámról a síbérlet árát akkor láttam, ugyanaz a tulajdonos a síbérletnek mint a vonat üzemeltetőjének. Szóval Wengebe vagy Grindwlealdon ha megveszed a napijegyet a hegyi vasutat használhatod.

Ma 4 pálya volt nyitva 4 felvonóval. Otthon 3C volt mikor Grindwelwaldba érkeztünk -8C volt a völgyben. Tökéletes volt a hó, a nap is csak délután sütött be (az Eiger takarta a napot). A pályák tökéletesek voltak nem olvadtak, 12 órakor is -4c volt 1800 méteren. Novemberben ilyen jót még nem sítetem, nem gleccseren. Ez a hely egy tökéletes síparadicsom, itt rendezik a Lauberhornrennen Wengen síversenyt. Szerintem max. a pályák 20% volt nyitva de szerintem ez tökéletes hely. Nem voltak sokan, a gyerekek is élvezték, szezonkezdetnek szuper, ide még vissza térek mikor több pálya lesz nyitva.

Grindelwald-Wengen novemberben csak hétvégén lesz nyitva, decembertől kezdődik majd a teljes síterep nyitás.
reggel szépen vasalt pályák fogadtak
kék ég minden felé
a Schilthorn szemben
itt még a nap nem sütött be a völgybe
Az Eiger 3970m
a pályán nem sokan voltak
a vögylben Grindelwald, jobbra a Wetterhorn (3672m)
hóból nem volt hiány
igazi téli táj fogadott a hegyen
pályán kívül is lehetett síelni
Mönch és Jungfrau csúcsok
Jungfraujoch
a völgyben felhős idő volt
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.