Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Boardos kérdések topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
golo
959 élménybeszámolót írt
959
14 éve tag
2018.01.11. 16:59
Megnéztem a boardot, amit linkeltél. A méretek jók, bár lehetne kicsit szélesebb. A hossznál 1 cm nem oszt nem szoroz, inkább az effektív (azaz dolgozó) él hossza számít. Ennél a deszkánál ez megfelelő, sőt lehetne rövidebb és az orra hosszabb. Azok az orrok jók, amik csak kissé hajlanak fel, de azt már a kötés előtt elkezdik. Ezt hívják powder-rockernak, ami aerodinamikailag úgy úszik fel a mélyhóban, hogy sokkal kevésbé fáradsz el, mert nem kell annyira hátraterhelned a testsúlyod. Az ellenállása is kisebb, nem fékez annyira, mint a meredeken felívelő rövid orrok. Ez nem ilyen.
A flat középrész pedig kezdőknek való, toleránsabb, nem kell annyi erő, hogy ráterhelj az élére. Viszont ez a hátránya is, mert nincs benne előfeszítés, ezért ha nagy sebességnél kanyarodsz, akkor már kiboltosodik és úgy fog viselkedni mint egy fullrockeres deszka.
A talpról még nem írtam. Kétféle kategória van, az olcsóbb, puhább, nyúlósabb talp az extrudált, mint ezé a deszkáé. Ez kevesebbet bír, azaz ha rámész egy kőre, akkor gyakorlatilag semmit. Viszont könnyen, házilag is jól javítható. A drágább, keményebb talpak mind szinterezettek, ez nagymolekulájú, porózus, szemcsés anyag. Ezt emiatt gyakrabban kell vaxolni, de meghálálja, mert gyorsabb leszel tőle és a lapos átcsúszó részeken is átjutsz, amíg a gondozatlan talpúaknak már rollerezni kell. Ezek jól bírják a strapát, de itt is lehet nyúlós anyag (sajnos egyre inkább spórolnak a gyárak), de kifoghatsz nagyon ellenálló, kemény talpakat is, amik kibírják ha (talpon) átcsúszol egy nem túl éles kövön. Ezek a tiszta feketék és a legdrágábbak.

A webshopos vásárlásnál tényleg jó a szezon vége, vagy a következő szezon előtt az október hónap, amikor a boltok szabadulni akarnak az előző készlettől. Én minden lapomat így veszem, akár 30-40-50% kedvezménnyel.
Előzmény: (tudomo 198154)
Falcon888
48 élménybeszámolót írt
48
14 éve tag
2018.01.11. 16:48
A haveromnak ilyen deszkája van és ő elégedett vele pedig régi snowboardos. Ez egy alap modell.

Pozítivum:
Flat profil: Szerintem a flat a legjobb kompromisszum a camber és rocker között. Jobb mint a camrockok.
Direkcionális, flex is jó. kicsit a puhább oldal.
Karbon betétek. Az mindíg jó ha van benne
Van belőle wide ami jobb porhóra
Nem Burton:) és tudsz rá tenni rendes kötést

Negatívum:
Extrudált talp. Nem szívja be a waxot. Lassú. Könnyen sérül. Nálam ez kizáró ok.
Egykomponensű fa mag. Valószínű h nyárfa. Minden deszka alapja a nyárfa de szokták kombinálni balza vagy császár fával ami jelentősen könyebbé teszi. a legjobb ha még bambusz is van benne
Előzmény: (tudomo 198154)
tudomo
4 élménybeszámolót írt
4
6 éve tag
2018.01.11. 16:04
golo:
Köszönöm ezt a részletes leírást. A legutóbbi deszka amit kinéztem az ez https://www.evo.com/used/snowboards/k2-raygun-snowboard-2017 Még nem a megvételén gondolkozom csak nézelődöm. Eddig ez volt az aminek leginkább tetszettek a paraméterei és árban sem rossz szerintem. Ennél nincs camber rész középen és méretben is 161-ig van, de a többi jellemző az nagyjából megegyezik.

Falcon888:
A deszkára max 90 ezret gondoltam, de ez változhat. Nagyon jóra szerintem nincs szükségem, viszont nagyon alap típust se akarok venni. Nézelődöm használt deszkák között is és facebookon is bent vagyok egy ilyen csoportba ahova folyamatosan raknak ki cuccokat. Itt szokott olyan is lenni, hogy elvileg még gyári fóliában van a deszka, úgyhogy ha az igaz lenne, így nem lenne rossz kifogni egy jobbat. Valahol olvastam azt is hogy tavasszal a szezon végén van esély találni jó deszkákat leértékelve úgyhogy arra is kíváncsi leszek..
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.