Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Murau - Kreischberg topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
Ildikogs
43 élménybeszámolót írt
43
10 éve tag
2018.02.12. 14:16
A hóekében kínlódáshoz annyit, hogy ha valaki csak a kéken csúszik, sose fog megtanulni síelni. Az ott engem is síelni tanító oktató a tanítványokat a második-harmadik napon elviszi buborékos melleti pirosra :). Engem sokkal jobban zavar, ha valaki fél méterrel mellettem hasít el bármilyen tökéletes tudással. Úgy két éve pl. én is kaptam egy beszolást egy honfitársamtól. A 18-as tetején vettem fel a lécemet, és rosszul kattant be a kötésem. Ugyanakkor a ferde talajon oldalra meg is csúsztam, és álló helyben elestem. Neki a honfitársnak. Ne szépítsük, kirúgtam a lábát rendesen, mivel közvetlenül mellettem csatolt. De még meg se szólalhattam, már osztotta az észt, hogy minek jön ide kezdő (nem vagyok egyébként kezdő, közepes sítudásom van)... Nem is zavartatom magam, és ha kevesen vannak, és nem kifejezetten jeges a pálya, bizony lemegyek a feketén is. Jól keresztbesíelem persze, és figyelek arra, hogy ne menjek senki elé. A deszkásokat meg kerülöm, mint ördög a tömjénfüstöt. Egyébként ma pl. 10 cm friss hó volt már reggel a pályán, és délben még havazott. Úgyhogy egész nap lehet gyakorolni a buckasízést. Előtte 3 napig viszont éjjel mínuszok, nap közben 0 fok körül, jó minőségű pályákkal. Viszont rengetegen voltak, az alsó állomásnál nyitástól de. 11-ig félóra sorbanállással lehetett bejutni. Aztán a 10 személyes kabinosnál és a Rosenkrantz ülőszékesnél is hasonlóan tumultuózus jelenetek örvendeztettek mindenkit. Tolakodás, furakodás a köbön. Ebben az osztrákok is kitettek magukért rendesen.
Előzmény: (nyugiba 198805)
nyugiba
399 élménybeszámolót írt
399
17 éve tag
2018.01.29. 19:14
Nagyon szép napos idő van. A 6 személyes buborékos felső állomásánál tegnap és ma is 6 fokot mutató hőmérőt láttam.
Olvas a hó, jobban ragad és könnyebben képződnek a buckák.
Sajnos sokan nem veszik figyelembe a tudásukat és azt jócskán meghaladó pályákra merészkednek. A Rosenkrantz erős piros pályái ma is tele voltak hóekében kínlódó emberekkel. Nyilván így hamarabb fáradnak és hamarabb hibáznak.

Sajnos már délelőtt 10 körül is láttunk az 5-ös 7-es pálya találkozásának egy csomagolás alatt levő embert. Jött is érte a sárga helikopter. Elég látványos volt, ahogy leszállt a pályára. Ehhez lezárták nagyrészt a 7-est pont a becsatlakozásnál, de erről nem volt feljebb semmi jelzés.
Az is rosszul járhatott, aki nem fékezett időben..,

Ma délután nagy szerencsénk volt. Az unokaöcsém éppen felért, mielőtt elromlott a kétüléses felvonó. Mi pedig azért úsztuk meg, mert kb. 14h15-kor (amikor még ment) elmentem folyó ügyeimet intézni. Mire visszaértem, már csak a csákányos ment. Naivan azzal mentünk egy kört, remélve, hogy a beülős is megjavul, mire visszaérünk. Hát, egy kicsit tovább tartott...
Még 17h30 után is hallottuk a helikoptereket jönni-menni. Ezek szerint volt, aki bőven több, mint 3 órát csücsült a levegőben megállított felvonón. Bónuszként talán utazhatott helikopteren, de nekem azért ez nem lenne jó üzlet...
Kiváncsi vagyok, hogy a lécekkel mi lett.


Jó lenne, ha ez az esemény is motiválná az üzemeltetőket, hogy cseréljék már le ezt az ósdi liftet valami normálisra.
Pl. a 6 személyes, lentről induló kabinost át lehetne ide telepíteni, ott pedig csinálni egy nagyobbat (min. 10 személyest).

Aki most kint van és olvassa a hozzászólásomat, vigyázzon magára és a környezetére (engem is majdnem elsodort egy sebesség mániás atyafi a 17-esen).
Előzmény: (Picsi02 198803)
Picsi02
1 élménybeszámolót írt
1
6 éve tag
2018.01.29. 17:37
Sziasztok! Ma délután rengeteg helikopter szállítja a csúcsra vezető liften ragadt embereket! A felvonó leállt, kb 100 ember ragadt fent. De a baleset is egyre több, sok a kezdő felnőtt és általában a saját kezüket törik, de az enyémen is átment egy, csak nem lett, óvatosan menjetek!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.