Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Síelésünk kivesézése topikból

ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
czegledyg
3 élménybeszámolót írt
3
9 éve tag
2018.02.18. 11:41
"külsőről külsőre - vissza a klasszikhoz, amugy multkor együtt síeltem pár osztrák top sielővel (csajokkal) és ezt gyakorlták"

Hát lehet, hogy nem érdemlem meg a fekete ikont, de én ezt nem értem. Minek aztat különösebben gyakorolni? Kissé lesarkítva csak taposni kell egyiket a másik után. :) Ez az ösztönös "biztonsági" mozgás.

Külsőről belsőre na az már igen. Oda kell a pontosság, a sok gyakorlás. Véleményem szerint ez egy jóval magasabb technika, hamarabb van újra kontaktus a sí és a talaj között. Jutalom: nagyobb kontroll.

De a tévedés jogát fenntartom. :)
Előzmény: (jóska63 199524)
ozsi
2143 élménybeszámolót írt
2143
14 éve tag
2018.02.16. 08:52
Egyszer már végre tényleg kellene együtt síelnünk, lehet, hogy közeledne az álláspontunk... :)


Én ha külsőrn indítom a kanyart, akkor mindig hosszabb sugarú, kisebb élszögű és bizonytalanabb lesz. :) A belső elképesztően fontos, csak nem ugyanazt csinálja, mint a külső. Más izommunka, más működés stb.
A külsőnek nagyobb sugáron kell mennie, ha csak azon van a terhelés, a belső kevesebbet grböl, tehát a folyamatosan csalni kell vele. A belső nagyob agresszív hatású él, főleg óriás sín iszonyú nagy szükség van rá, ha rövidebb sugarat akarunk síelni.

Nézem a videókat, amieken mgyarázzák, hogy külsőről külsőre. Aztá kikockázom az igazán sima, komoly kanyarokat a videón, és belsőn indulnak, utána kap szeret a külső. Minden komol síelésben van ez a szöveg a külsőről, majd nem azt síelik...
A kérdés, hogyha külsőről külsőre megyünk, a 0 fázishoz képest mikor vált a terhelés a külsők között. A valóban jól működő valóságban a 0 fázis mág a volt külsőn megy, a kanyar kicsit elkezdődik még azon, majd utána megy át az új külsőre. Csak ezt a rövid fázist ki szokták felejteni a magyarázatból. A valóban külsőről külsőre vitt kanyarban az él később alakul ki, mint a belsőn kezdettben, és a kontroll és az élszög szempontjából az idő elsődleges tényező. Aki késik, az élszöget és kontrollt veszít. Megtanulni nem könnyű, sok összetevője van. :)
Előzmény: (jóska63 199524)
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
jóska63
526 élménybeszámolót írt
526
15 éve tag
2018.02.16. 00:31
én is most mar inkább csak külsön síelek föleg ha nagyon meg kell hajlítanom a sít

külsőről külsőre - vissza a klasszikhoz, amugy multkor együtt síeltem pár osztrák top sielővel (csajokkal) és ezt gyakorlták
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.