Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Hochkar topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
maci-laci
3532 élménybeszámolót írt
3532
18 éve tag
2018.03.12. 21:45
A Joschiról Huligán sporttársunk kisebb esszét tudna írni ;)
Előzmény: (admin3 200622)
admin3
705 élménybeszámolót írt
705
17 éve tag
2018.03.12. 16:39
Hochkar, 2018. február vége

A szerkesztőséggel 3 remek napot tölthettünk el az Alsó-Ausztria Idegenforgalmi Hivatal jóvoltából Hochkar és Lackenhof síterepein. Ha a hómennyiséget nézzük, akkor szerencsések voltunk, de a dermesztő hideg miatt olykor azért arcunkra fagyott a mosoly. Esténként a szálláshelyünk bejáratánál lévő hőmérő -16 fokot, míg a hochkari plexis lift ALSÓ állomásánál napközben -20 fokig "kúszott fel" a hőmérő higanyszála.

A sípályákon és a felvonókon csak lézengett néhány ember, bár a hőmérsékletet nézve ezt nem is csodáltuk. Még délután is sima pályákon csúszhattunk, a pályakezelésre nem volt panasz, viszont egy-két hüttében sajnos igencsak spóroltak a fűtéssel és kabátban tudtunk csak ebédelni. Viszont van lenne két ellenpéldánk is, szeretnénk két hochkari étkezdét kiemelni és ajánlani nektek is:

1. Joschi Almgasthof: teljesen felújított - és jól fűtött - étkezde, erősen érezni még a friss fenyőfa illatát. Nagyon tiszta és igényes hely, de mégis megőrizte alpesi hangulatát és nem utolsó sorban az ételek minőségével is nagyon meg voltunk elégedve. Egyik fő specialitásuk az "almburger" https://sielok.hu/fotoalbum/hochkar-2018-februar-vegen/kep/15/ .

2. Latschen-Alm: ide csak 1-2 italra tértünk be, szintén nagyon hangulatos hely. Viszont külön köszönetet érdemelnek és nagyon hálásak vagyunk nekik, mert a véletlenül hütte előtt hagyott, igen értékes akciókameránkat egy becsületes megtaláló leadta és az étterem alkalmazottai szó nélkül feladták nekünk postán! A kamera idő közben meg is érkezett hozzánk, nélkülük nem került volna elő ez a felvétel:
Kattints a képre a videó megtekintéséhez:
.

Hálás köszönetünk a Latschen-Almanak ( http://www.latschen-alm.at/ ), és ha erre jártok, térjetek be ide és kóstoljátok meg a "Schneehaserl" névre keresztelt shotjukat https://sielok.hu/fotoalbum/hochkar-2018-februar-vegen/kep/18/ :)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.