Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Tátralomnic topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
Hogwash
841 élménybeszámolót írt
841
17 éve tag
2018.03.20. 15:08
Szia! A nyeregben nem voltunk, mert sűrű volt a köd a hegyen, úgy pedig nem annyira szórakoztató :) Sajnálom, hogy nem tudok friss infóval szolgálni. Nem Pest környéke, hanem Miskolc, attól is kicsit északra. Bánréve a mi határátkelőnk, a Rozsnyó-Dobsina-Poprád útvonalnak nem nagyon van alternatívája, Lomnic háztól-házig 160 km, nagyon kényelmes 3 óra, még ilyen útviszonyok mellett is. Szokták takarítani a havat, de ez most őket is meglepte! Szombatról vasárnapra virradóra leesett kb. 30 centi hó, amit vasárnap reggel néhány szakaszon még el sem kezdtek takarítani... Az étterem tényleg jó, tudják, hogyan kell steak-et sütni, és a sztrapacskájuk is kiváló :)
Előzmény: (KKy 200785)
KKy
117 élménybeszámolót írt
117
8 éve tag
2018.03.20. 10:37
Szia Hogwash!

Szeretném megkérdezni, hogy a Nyeregben voltatok-e, és ha igen milyen volt? Esetleg a pálya melletti rész is érdekel. Az utóbbi hetekben elhanyagoltam a Magastátrát, de ismét készülök oda, már lehet, hogy a hétvégén.
Az említett szállás alatt van egy étterem, a fiamat mindig oda kell vinnem, mert imádja (babgulyás, hamburger,steak főleg stek :) ).
A Poprád - Dobsina út lehet kalandos, a szezonban megtettem vagy tízszer oda-vissza, de általában azért járható, vagy legalább megszórják zúzalékkal. Egyébként nektek is ez a legjobb útvonal, ha jól tudom Pest környékiek vagytok, talán Érdet olvastam? Különben az ünnepek alatt az M1-esen Tatabánya környékén visszasírtam a Dobsinai hágót, kifelé és hazafelé is.

üdv: KKy
Előzmény: (Hogwash 200735)
Hogwash
841 élménybeszámolót írt
841
17 éve tag
2018.03.18. 15:57
Sikerült a hosszú hétvégét itt tölteni. Utoljára három éve jártunk Lomnicon, azóta történt néhány jelentős fejlesztés, új pályák, új felvonó. Az időjárással nem volt szerencsénk, de szombaton az alsó pályákon (1-2-8-9-10-11) igazán jót lehetett síelni, a hegyen viszont sajnos sűrű volt a köd. A pályák egyáltalán nem voltak jegesek, viszont rendesen kifagytak, ráadásul volt rajtuk egy leheletnyi friss hó, remekül lehetett rajtuk hasítani. Annyit azért megjegyeznék, hogy gyerekekkel drágább ez a hely - síbérletről beszélek -, mint néhány lényegesen több pályával, jobb adottságokkal rendelkező osztrák pálya, mert a gyerekbérlet - ellentétben az ottani szokásokkal - nem a felébe kerül a felnőtt árnak, hanem közel háromnegyedébe (27/37). A szállásunkat szeretném a figyelmetekbe ajánlani, Wili Tatry apartmanház, szintén osztrák árakkal, de hibátlan minőségben, extrákkal, és egy nagyon kedves, angolul remekül beszélő, mindig elérhető, és segítőkész gondnokkal. Számunkra Lomnic legnagyobb előnye az, hogy kényelmes három óra háztól-házig, így időről-időre visszacsábulunk, ezzel a szállással ez még valószínűbb :) Kalandos volt ma az út hazafelé, no, nem Magyarországon, ahol sötét lila riasztás volt éppen, hanem Poprád és Dobsina között a hágón, ahol helyenként 20-30 centis hó borította az utakat, erős hófúvás közepette, néha a járgány elejét sem láttam, de vasárnap lévén még nem kezdtek hozzá a takarításhoz délelőtt 10 óra magasságában. Ez is Szlovákia :)
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.