Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Rocker sílécek - tapasztalatok topikból

ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
- Marky -
753 élménybeszámolót írt
753
15 éve tag
2018.03.27. 10:30
Szintén zenész...
Én is ott lyukadtam ki, hogy 2 pár van rendszeres használatban (illetve van egy 3. dióverő).

Volt elsőként egy Head Supershape ispeed-em, de ugyanezt tapasztaltam. Kifagyott, kemény pályán, reggel tudom kihozni belőle a maximumot, amint romlanak a viszonyok, átmegy kemény melóba vele a síelés (nyilván itt az én képességem korlátja is közbejátszik)

Aztán egyszer kipróbáltam kíváncsiságból egy all-mountain tip rockert is. Nem hittem igazából a dologban, azt hittem csak marketing maszlag, de teljesen megváltoztatta a síelésem biztosságát az ideálistól eltérő pályaviszonyok között. Nyilván nem magától jött a dolog, kellett sokat edzeni vele, de végül ugyanazt tapasztaltam mint Te. Így lett egy Head Rev85 Pro-m is a gyűjteményben. Könnyedén jövök le vele a délutáni buckás időszakban az erőlködő sporttársak között.

Egyformán szeretem mindkettőt, viszont így egy nap síelésem sem megy kárba élmény szempontból. Este ránézek az előrejelzésekre és eldöntöm melyik pár jön fel velem a hegyre reggel. (Pályaszállás esetén akár délben csere).

Anyagi szempontból is kivitelezhető a dolog, egy új jó léc árából simán kijött a 2 pár 2 éves léc.

"Sajnos" kezd ez a két pár is kevés lenni, mióta elkezdtem kifele járkálni a pályáról, kiderült, hogy az all mountain se jolly joker mindenhova, a Rev85 szélessége mélyhóba még csak "éppenhogy" kategória, úgyhogy keresés alatt van éppen egy 3. családtag.

Olcsó jó minőségű drog nem létezik, szerencsére ez legalább egészséges :)
hamoriarpi
202 élménybeszámolót írt
202
7 éve tag
Offtopic: Az üzenet nem tartozik szorosan a témához
2018.03.25. 23:39
Március 14-17 között, 4 napot sieltünk. 2 nap egyáltalán nem volt karbantartás.
Előzmény: (fezso6 200892)
fezso6
139 élménybeszámolót írt
139
15 éve tag
2018.03.25. 21:25
Ma jöttünk haza Gasteinből tökéletes pályákon síeltünk !
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
hamoriarpi
202 élménybeszámolót írt
202
7 éve tag
2018.03.25. 20:04
Sziasztok!
Engedjétek meg, hogy én is megosszam a tapasztalataimat rocker lécek tekintetében.
Utolsó nem rocker lécem egy Atomic RC SL léc volt. 2-3 szezont mentem vele. Kezdetben szerettem, aztán ahogy egyre több tapasztalatot szereztem - úgy kezdtem kevésnek érezni. (Szomorú, de nem elhanyagolható tény, hogy szedtem magamra pár kilót). Nagyobb sebességnél kezdtem el egyre bizonytalanabbnak érezni, nem tartott eléggé, késő délutáni buckákon csavarodott. Közepes sebesség mellett nagyon kezes léc volt, kanyarbejáratokat nagyon szerette, kijáratokat érezni kellett, kisebb hibákat nem vett észre, jól használható, közepes tudású léc volt.
Erről váltottam Völkl Racetiger SL UVO-ra, ami egy tip rocker léc. 1 napos kölcsönzéses teszt után éreztem, hogy ez egy minőségében más léc. Relatíve kemény léc, de összességében nagyon kezes. Igazán a frissen kezelt, kemény havon érzi otthon magát. Gyors, rövid kanyarok, keményen megélezve. Én nem bírtam annyira megtaposni, hogy bármilyen bizonytalanságot érezzek.
A fekete leves délután jön, amikor fogy az erő, hanyagabbá válnak a mozdulatok, gyengül a pályaminőség... Amiért nagyot büntet: kanyarkijárati tehermentesítéskor hanyagul lent felejtett ívbelső léc lent felejtett hátulja. Ott egyből szól, hogy fáradsz, ideje pihenni! :)
Ami a fentieken kívül nagyon nagy pozitívum, hogy az UVO a pálya "karcosságát" abszolút kiszűri. Olyan, mintha egy Dolby B-t kapcsolnál be.
Hátránya, hogy igazán 8 és 11 között nyújt nagy élvezetet és amit ebben az időszakban ad, azt délután elveszi.
Emiatt kölcsönöztem az idén kipróbálásra a saját Racetiger mellé egy Tip&Tail Rocker Völkl Code S UVO-t. Bad Gasteini túránk alkalmával az összes tulajdonságát volt módom kipróbálni. A gastein-völgyi pályakarbantartási szokásokat nem kommentálnám... Januárban Val Gardenán sieltünk - volt kontraszt minden szempontból.
A léc zseniális! Megmentette a gasteini túrát számomra. Tip-tail rocker voltából következőleg az ívreállítás csak egy gondolat. Hosszabb íveket szeret, mint a Racetiger SL, mivel a Code S 15-ös rádiuszú, az SL pedig 12.7. A legnagyobb geometria eltérés középen van, a kötés alatt. Itt a Code S lényegesen szélesebb. Buckákon, vacak terepen szuperül tart.
Nem kell annyira a terepet figyelni vele, mint a Racetigerrel. Kb. átmegy mindenen habozás nélkül. Az ember akár úgy is érezheti, hogy egy fokkal jobban tud sielni. :)
A délelőtti élményparádéból minimálisat vesz el,(pedig abban a Racetiger SL brutálisan erős) a délutánokhoz viszont rengeteget tesz hozzá. Magszerkezete a 2 lécnek teljesen azonos. A viselkedésbeli különbség pusztán a geometriából és abból adódik, hogy a Code S Tip és Tail rocker is.
Itt jön a kérdés, hogy tartson-e az ember 2 lécet vagy jobb egy ilyen all mountain tip&tail rocker, ami körülményektől függetlenül kiszolgálja az embert. Ami biztos, hogy kell nekem egy Code S UVO!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.