Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Wengen topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
MM
563 élménybeszámolót írt
563
15 éve tag
2018.04.08. 17:08
Igen Wengen nalunk is nagy kedvenc. Sosincs tömeg, a pályák változatosak, a kilátás szerintem az egyik legszebb az Alpokban.

Korábbi irásodra: egyszer menj el a Lauberhorn versenyre, szigoruan Grindelwaldbol a felvonoval ès sivel, mert mint korábban irtam a vonatozás katasztrófa a tömeg miatt.

Nagy élmény a lesiklást megnézni sivel a pálya mellett vagy a wengernalpi arénából (és ilyenkor lehet a verseny után a legjobbat sielni, mert a pályák töküresek). Nekünk a vasárrnapi szlalom a kedvenc a befutóból nézve, mert látsz mindent , szuper a hangulat, nincs akkora tömeg mint az abfahrton.

Wengenben meg mindkét nap hatalmas buli esténként a fötéren, mondjuk ez ugy jo ha fenn tud az ember megszallni, ami nehez ugy - komoly várolistak vannak a hotelekben...nekünk 2x sikerült. 😊
Előzmény: (TibiF 201075)
TibiF
545 élménybeszámolót írt
545
19 éve tag
2018.04.07. 20:29
Ma Grindelwald Kleine Scheideggen síeltünk. Ma volt a Snowpenair (lásd https://www.snowpenair.ch) ami azt jelenti szezonzáró bulit tartottak Kleine Scheideggen. Húsvét után a Mannlichen részre már nem mennek fel a felvonók, a síterep szezonzárásig csak hegyi vasúttal közelíthető meg Gridelwaldból vagy Lauterbrunnenből. Kb. fele a pályáknak van nyitva. Síelő alig van. Tömeg az volt, az embereket ma három részre lehetett oszthani: a síelők (azok kevesen), akiket a buli érdekelt (azok rengetegen) és a keleti turisták(szokott mennyiségben) azok igazából a Jungfraujochra mentek. Vonatban figyeltem meg néhány arcán volt maszk amit nem értek. Illetve értem, hogy pl. Pekingben nagyon szennyezett a levegő és ezért viselnek maszkot, de Kleine Scheideggen, hegyen tiszta levegő van, minek kell a maszk nekik? Nem is csodálkozom, hogy ettől az évtől ezt betiltották Bécsben. Ha a hideg levegő miatt húzták fel akkor azt mondom ne jöjjenek hegyre, különben hideg sem volt: völgyben kb. 18-20C hegyen +6C.

A sípályán alig voltak, a Wixi felvonó tetejénél, ahonnan a Lauberhorn verseny indul, 10 órakor minden nyugágy el volt foglalva mindenki aki síelt kiült napozni illetve sörözni. Az északi pályák nagyon jól tartották magukat, 11 órakor pl. egyedül csúsztuk le az Eiger nordwand pályái mellett. A déli fekvésű pályák olvadtak de mit lehet várni mikor már igazi tavasz van a völgyben. A völgyig le lehetett csúszni ami 1300 méter szintkülönbséget jelent. Hó rengeteg van, nagyon jó hely, jövő hétvégén bezár ez a sípálya.
a Wixi felvonó mellett reggel
az Eiger árnyéka a sípályán
Kleine Scheidegg jobbra tőle a hely ahol a bulit tartották
hátul a Jungfrau
nem sokan voltak a pályán
a Nap sugarai megtőrnek az Eigeren(a bal rész égboltja kékebb mint a középső)
szemben a Schilthorn
szemben a Wixi felvonó, az Eiger formája látszik az árnyékban
Jungfrau
ennyien voltak 11 órakor az Eiger nordwand melletti pályán
pálya minőséggel nem volt gond
háttérben az Eiger
pipáló hegyek
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.