Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Szlovák - Cseh ételek, italok topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
pattyski
1345 élménybeszámolót írt
1345
22 éve tag
2010.01.03. 17:05
Ez a Bačova kapsa amire te gondolsz
Valami Pásztor zseb/zsák ra fordíthatnám..

Itt a menu

http://www.usvkristofa.sk/koliba-hu-menu.pdf
Előzmény: (ArchiTomi 78065)
ArchiTomi
32 élménybeszámolót írt
32
17 éve tag
2010.01.01. 17:27
BÚÉK mindenkinek!
Kb. 10 éve volt (talán) az m1-en egy sorozat, ami síterepeket mutatott be és mindegyik részben készítettek helyi ételeket is. Olyasmi volt mint a Főtér, de úgy emlékszem kifejezetten síeléssel foglalkozott. A Donovaly-t bemutató részben volt egy étel, amit mi azóta is készítünk rendszeresen, mert nagyon finom. Elég nehéz kaja, ezért főleg így tél idején szoktuk megcsinálni. A nevére nem emlékszem, mi csak "szlovák húsnak" hívjuk a családban. A lényeg, hogy 2 szelet hús közé savanyú káposztát, egy-egy szelet füstölt sajtot és bacont kell tölteni, a húsokat össze kell tűzni hogy ne folyjon ki belőle a töltelék és sütőben meg kell sütni. Krumplipürével, savanyúsággal isteni, próbáljátok ki!
Hazafelé mi is fel szoktunk tankolni Deli csokival és nagyon szeretjük a szlovák sajtokat (korbacky, parenyica). Egyik évben Jasnán voltunk egy hétig, a Hotel FIM-ben szálltunk meg. Mellette volt egy fabódé, ahol szintén isteni sajtokat lehetett kapni.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.