Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Seefeld Olimpia Sírégió

ÜZENETEK (12)Időben csökkenő Időben csökkenő
Viktória22
14 élménybeszámolót írt
14
14 éve tag
2018.03.03. 18:52
Seefeld : óriási parkolò van plussz parkolhàz ami 3 szintes. A pàlyàk szélesek, de meredekek a piros pàlys simàn elmegy feketének is. Minden elismerésem annak a sportolònak aki itt Olimpiat nyert ezekezn a pàlyàkon. Lindsey Vonn és Marchel Hirschelnek valòak, és a profi amatör sielöknek. Fantasztikus hely.

Fotók: https://sielok.hu/fotoalbum/seefeld-2018/galeria/ (a szerk.)
b735
16 élménybeszámolót írt
16
13 éve tag
2010.10.23. 23:58
1-2 szép felvétel itt, ahogyan talán még nem láttad a pályákat:
https://sielok.hu/fotoalbum/sipalyak-a-magasbol/kep/1/
Mennyi síterepet látsz a képen?
1 madár szemszögéből
Irén
1 élménybeszámolót írt
1
16 éve tag
2008.02.28. 16:03
Sziasztok!
Most írok itt először, de olyan kellemes hetet töltöttünk seniorként a Seefeld környéki pályákon, hogy nem hagyhattam ki közkincsé tenni tapasztalatainkat/2008. január 19-25/.Először a szállás:mi RCI-vel utazunk és Seefeldhez 5 km-re van egy panzió vendéglő,ahol több apartmanjuk van.Nem nagyok a lakrészek, de meg található minden ami kell,és még szauna is van, bár külön díjazás ellenében.Amúgy a település határában naponta karban tartott sífutó pálya található ,és körben a hegycsúcsk felettünk.
Seefeld roppant büszke rá, hogy 2* is volt ott olimpia, de ma is sok vendég látogatja , meglepetve tapasztaltuk, hogy nem csak sielők, de a hó , a tél szerelmesei is , akik kihasználják hogy a felvonók,vasút, kabinok oda vissza viszik az utasokat, és az erdei utak is karbantartottak, hogy sétálhasson is aki arra vágyik. Na már sokat írtam és még 1 szó sem a sielésről,no de vágjunk bele.Ahogy az előző hozzászóló is írja van parkolóház ingyen, és több pálya a városkában.Ez amelyikről a képek készültek az erősebb fekete-piros -kék pályákkal, de mind kezelhető, remek a fekvésük,nem olvasztja a nap.Januárba előfordult, hogy a völgyben volt hidegebb. A hütték kiválóak a pályán, bár nem olcsóak, és itt nem a hazai viszonyokkal vetem össze az árakat.Abszolut kezdőknek, és kisgyermekeseknek nem ezt a pályát, hanem a városka közepéről indulót ajánlanám, ott a futószalagtól a csákányoson át az ülőig vannak a felvonók, és a lejtők is alkalmasabbak a tanulásra.Szélesebb szelíd és izgalmasabb piros pályákat is lehet találni. Mi ezen melegítettünk be, és aztán mentünk át az elsőként bemutatottra.A bérlet mindkettőre, sőt még a németországi garmisch-partenkirchekiekre is érvényes.Seefeldben a sípályához közel műjég, és olyan melegvizes fürdő is van aminek kinti medencéjéből lehet nézegetni a sielőke, a hegyeket, vagy amit akartok...
Az idő igazi téli volt hóeséssel,napsütéssel és felhőjárással.Szóval kicsit messze ez a Seefeld, de menjetek el csak ajánlani tudom.
Mindenki érezze jól magát!
Irén.
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
Snow-angel
32 élménybeszámolót írt
32
17 éve tag
2007.12.30. 16:40
Ja, azt kihagytam, hogy van 3 szintes parkolóház, ami ingyenes és lifttel vagy futószalagos "lépcsővel" lehet feljutni a pályákhoz. De aki kimarad, annak kint is akad parkolóhely bőven, és még onnan is simán bemehet a lifthez.
Snow-angel
32 élménybeszámolót írt
32
17 éve tag
2007.12.30. 16:16
Hi emberek!
Megjöttem a nagy karácsonyi síelésből! Stanival nem tudok teljes mértékben egyet érteni! Lehet, hogy nem Seefeld a világ legnemistudommilyenebb pályarendszere, és azt sem tagadom, hogy közelebb is vannak jó pályák, de nekem tetszett. Határozott pozitívum, hogy a pályák hosszúak (legalábbis a legtöbb) és sokszor egyikből a másikba lyukad ki az ember, amivel tök jól be tudja barangolni a rendszert. A felvonók is jók, rengeteg ülős- és kabinos felvonó van (kabinos alatt értem a "vonatot" meg a "libegőt"), ami hasznos, ha az ember kisgyerekkel van, vagy elfáradt (vagy sok volt a forraltbor :p). Ezeken kívül a csákányost favorizálják. A páylákról annyit még, hogy tényleg változatosak hosszban és nehézségben egyaránt... Mondjuk, szerény véleményem szerint néhány pályát kicsit "elszíneztek", van kék ami máshol piros lenne, és van piros ami elég sötétbordó :p. Azoknak, akik ismerik Arnoldsteint van egy ismerős pálya: a seefeldi 6-os kék pálya ikertesója az arnoldsteini hosszú pirosnak (na jó, legyen kishuga, mert rövidebb :p).
A város maga megint gyönyörű! Olyan igazi kis alpesi üdülőfalu, mindenhol hotelek, éttermek és üzletek, mégsem zajos az egész inkább nyugodt és mint már említettem, gyönyörű. :D Vannak hangulatos éttermek, mi kipróbáltunk egyet és nagyon jó kajákat főznek (meg jó ruhákban szolgálnak fel:D). Plusz most még a karácsonyi kirakodóvásár is befigyelt a főtéren, gyönyörűen kivilágítva minden, a templom előtt betlehem, minden úgy, ahogy az elvarázsolja a turistákat :). Magyar szót nemigen hallani, inkább olaszok, csehek, németek és svájciak mennek oda, de ennek ellenére jól el lehet tölteni az időt.
Pussy
U.i.: van egy másik pálya, amit kezdőknek ajánlottak, de arról nem tudok nyilatkozni, mert csak a Rosshüttén voltam.
Stani
5439 élménybeszámolót írt
5439
Admin
2007.12.22. 11:44
Seefeld maga nem nagy szám, a határközelben is vannak hasonló kaliberű vagy még jobb helyek is, a közvetlen közelében csak dorfliftek vannak.
A táj persze csodás
Snow-angel
32 élménybeszámolót írt
32
17 éve tag
2007.12.21. 16:52
Boldog Karácsonyt és klassz új évet minden síelőnek!!!!!!
És főleg jó síelést azoknak, akik a pályákon töltik a szünetet!!!!!
***Snow-angel***
Snow-angel
32 élménybeszámolót írt
32
17 éve tag
2007.12.19. 18:07
Köszi SíMan!
Majd átnézünk :D
Pussy
SíMan
426 élménybeszámolót írt
426
17 éve tag
2007.12.18. 20:47
Seefelden nem voltam, de ha emlékezetem nem csal, akkor amikor Garmisch-Partenkirchenben voltunk - kb. 7 éve -, mintha a bérlet kiterjedt volna Seefeldre is. Ha ez most így van, akkor szerintem érdemes átugrani egy napra Garmischba is, mert egyrészt a város nagyon szép, másrészt jó a síterület!
Snow-angel
32 élménybeszámolót írt
32
17 éve tag
2007.12.18. 19:50
Kösziiiiii!

Majd élménybeszámolok!
Pussy
apoca
341 élménybeszámolót írt
341
18 éve tag
2007.12.17. 21:59
Hi S-A!

Érdekel engem is Innsbruck környéke. Ha jól láttam két seefeldi pálya létezik egymás közelségében!
Jó sieléssel egybekötött kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok!

Snow-angel
32 élménybeszámolót írt
32
17 éve tag
2007.12.15. 13:21
Hy mindenki!

Úgy volt, hogy Olaszországba megyünk karácsonykor síelni, de változott a program. Aki járt más Seefeldben (vagy a környékén) az légysz írja meg a tapasztalatokat! Előre is köszi!!!! (Majd ha hazaértem én is mesélek!:D)
Pussy mindenkinek
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.