Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

kezdő szimpatizáns

ÜZENETEK (10)Időben csökkenő Időben csökkenő
trx
3 élménybeszámolót írt
3
18 éve tag
2008.01.21. 17:13
Kösz a jókivánságokt!

Ami nagy segitség lenne, ha rövid túraútvonalakat javasolnál itthon és külföldön, melyeken elcsoszoghatnék.

trx
TZoli
1156 élménybeszámolót írt
1156
20 éve tag
2008.01.21. 15:01
Akkor nincs más hátra, mint előre!
Jómagam is igy kezdtem, hogy a sielőtársakkal mentem sielni, és egy-egy napot mindig ellógtam. Néha elmentek mellettem, vagy a felvonóból biztattak, és a nap végén eggyütt csúsztunk le. Aztán később már el mertem menni messzebb is és volt olyan is, hogy két szomszédos hegycsúcsról integettünk át egymásnak.
Minnél több gyakorlást, és majd belejösz!
trx
3 élménybeszámolót írt
3
18 éve tag
2008.01.21. 13:21
Szia TZoli!

Köszönöm a jó tanácsokat. Minden úgy történt, ahogy leirtad. Yani a Vályog u.-ból kiokitott rendesen. A szenvedést "... " jelbe kellett volna tennem. Nagyon élveztem a dolgot. És, ahogy irtam, szeretek "szenvedni", ami nálam annyit jelent, hogy mindig egy kicsit erőlködök, majd lazitok, erölködök,..., stb. Próbálom az adott sporthoz hozzászoktatni a szervezetemet. Nagyon jó érzés, hogy a követekező alkalommal már egy kicsit tovább birom. Izomláz nem volt, csak ólomláb.

trx
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
TZoli
1156 élménybeszámolót írt
1156
20 éve tag
2008.01.21. 09:53
Kedves trx!

A síturázás lényege nem a szenvedés lenne. Írásodból nem derül ki, hogy milyen kötésed volt. Az a jó kötés, amin van legalább egy fokozat(esetleg kettő, az még jobb) kötésemelő. Ennek a megfelelő állításával csökkenthető a felfelé haladásból származó szenvedés mértéke. Ha már nem elég az emelés, akkor pedig a meredekebb részeken cikkcakkban feljutva szintén kisebb a szenvedés.
Ugyanis itt a lényeg a minden izomcsoportot átfogó, megmozgató folyamatos mozgáson van. Még a kar is megfelelő módon terhelve kell legyen(nekem sokszor kar és váll izomlázam is van), ehez pedig megfelelő túrasíbot kell. Olyan, aminek a hosszát tetszőlegesen tudod állítani és haladás közben a karoddal is segítesz feljebb jutni, a bot pedig nem csúszik össze.
Külömböző meredekségeknél folyamatosan állítani kell a kötésemelőn és a turasíboton. Igy egy minden izmot egyenletesen terhelő mozgás valósul meg, amely a szabadban, jó levegőn valóban élvezetesen űzhető. És a látszat ellenére minden szenvedés nélkül!
trx
3 élménybeszámolót írt
3
18 éve tag
2008.01.19. 19:00
Sziasztok Izom-láz-ra vágyók!


Az előzményekről annyit, hogy kb. öt éve tervezgetem a túrasizés kipróbálását. Három éve vettem jutányos áron egy Nordica cipőt, ősszel egy mini lécet, melyet az első havon kipróbáltam. Nagyon tecccet a dolog. Ezután beszereztem egy méretes lécet fókával, és irány a hegy. A haverok Hochkar-ra mentek csúszkálni, igy itt próbáltam ki a felmenetet. Sajnos kényelmes sétautat nem találtam, ezért a sipálya szélén araszolgattam felfelé. Ahogy vénülök (51 év), egyre jobban szeretek sport közben szenvedni. Na, ez most sikerült. (a tekintetekből úgy láttam, hogy mindenki hülyének nézett) A lefelé annál nagyobb élmény volt. Tudom, nem egy nagy eredmény, de leirom, egy óra alatt 230-250 métert emelkedtem elsőre, kék és piros pályák mentén. Nekem elég volt. Ha, tudtok kezdőknek szánt túrákról, szóljatok, jövök.

trx

beanco
38 élménybeszámolót írt
38
17 éve tag
2008.01.11. 20:08
en is szeretnek tobbet tudni a deverseri bulirol.


a fokaval kapcsa, ujat lehet venni mountexban... viszont ez draga lenne.

DE nem kell duplan venni!!!! veszel egy hoszat, es felbe vagod, hoszan.... igy ket hoszu, vekony fokad marad.... nem a legjobb de mukodoik a telemarktips.com forumon tobbszor olvastam.

ott azt is olvastam hogy sokkal rovide fokaval lehet maszni mint a teljes hosz de ez nehezebb mint a fenti megoldas.

nekem egyebbkent egy tobbeves foka van amit kaptam, tul rovid a leccemhez es nem volt kapcs (nem tudom magyarul hogy mondjak azt a bigyo mivel rogzited a lecchez) de drot vallfabol csinaltam egyet az orra, es a vegere nem haszanalom semmit sem...

eddig mukodott, lehet hogy nagyon jeges, vagy nagyon meredek hegyen nem lesz jo, de eddig be valt.

robi
hegyike
2 élménybeszámolót írt
2
16 éve tag
2008.01.11. 17:50
Köszi fiúk, a Vályog u-ban már próbálkoztam, de most nekik sincs.Hallottam én már erről a devecseri buliról, de nem tudok részleteket.Felvilágositana valaki?Előre is köszi.
beanco
38 élménybeszámolót írt
38
17 éve tag
2008.01.08. 14:32
az Obudai cim nem ez:

III. Vályog u. 8.

es devecserieknel szokot lenni telemark cucc?

robi
beanco
38 élménybeszámolót írt
38
17 éve tag
2008.01.07. 18:04
nem tudom hogy hol lehet hasznalt fokat venni, ha talalsz helyet, szoljal, mert en is vennek a gyereknek!

MEg mennek parszor iden kiraly hegyre, szolvakiaba! alitlog mi kezdoknek is jo hely.

tehat, ha meg van a fokad, szoljal es megbeszlhetjuk egy turat.

robi
hegyike
2 élménybeszámolót írt
2
16 éve tag
2008.01.07. 11:43
Érdekel engem ez a túrasízés, de csak olyan amatőr módon kóstoltam bele. van egy rövid lécem túrakötéssel, de nincs fókám. Szeretnék venni egy használtat és kipróbálni a dolgot (és magamat)olyanokkal akik tapasztaltabbak ebben.39 éves, közepes situdással bíró nő vagyok, minden tanácsot örömmel veszek.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.