Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Magyarország
Visegrád
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Gutbrod Rezső
152 élménybeszámolót írt
152
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Visegrád
2008.11.20. 00:19
Sziasztok!

Bocs az eddigi hallgatásért, de gőzerővel készülünk az elkövetkező hideg időszakra.

Kedves Mil!

A három hóágyúval ténylegesen nőtt a kapacitásunk, de elsősorban ezt a kevésbé hideg időszakokban tudjuk kihasználni. Számításaink szerint a nagyobbik hóágyús pályával kezdeni a behavazást még mindig elég nagy kockázatot takar (a felvonók nyomvonalát külön kell ágyúzni stb., így azt csak hosszabb hideg időszak esetén vállaljuk be. Jelenleg az új tubingpálya nyomvonalát kell élesben tesztelni, ezért most mindenképpen a rövidebb pályával indítunk. A nagyobbik pálya behavazására még ott a teljes december, és mivel idén jobb tél valószínű, így a funparkot is lesz idő behavazni, melynek a területe már ki van jelölve. A nagyobbik pálya bal szélén levő ugratók egy mindenki által használható élménypálya kezdeményei, talán nevezhetjük kis funparknak is.

Szia Szab!

Ez a pálya mintegy 2 éve épült egy korábbi műanyag pálya helyén önkormányzati beruházásban EU támogatással. Sokat vártam a próbától, hiszen már rengeteget olvastam erről, a mondhatjuk legkorszerűbb anyagról. Lehet, hogy ennek is köszönhető, hogy kicsit csalódtam a használhatóságát illetően. A pálya maga gyönyörű, megvan ott minden amit ebből ki lehetett hozni, van kezdő és haladó pálya teljes értékű funparkkal. Síelős használatnál talán a legfurcsább az egyenes sikláskor tapasztalt letapadása volt a lécnek. Ez meglepő volt, hiszen úgy hirdették, hogy majdnem hószerűen csúszik az anyag. Pedig a kenés megvolt hiszen combig vizes lettem a folyamatos párában. A gyorsítást furcsa módon a kanyarodás "hozta meg", gondolom a kisebb tapadási felület miatt, de ettől az egész csúszás valahogy nem akart összeállni. Még a rövidlendületet élveztem a legjobban. Utána mentem párat a félcsőben is, na azt élveztem, egészen jókat lehetett ugratni. Gyakorlatilag mindenki funparkként használta a pályát, és szerintem oktatáson felül szinte csak arra alkalmas.

A funpark hívőknek szeretném írni, hogy ez alatt szerintem mindenki mást ért. Én a nagyobbik pálya terhére csak egy mindenki által könnyen használható, elsősorban ugratókból álló, ratrakolható sort képzeltem el, ami beilleszthető a csúszás folyamatába. A speciális elemekből álló parkot a szivattyúház melletti területen a katlanba érkezve képzeltem el, de ehhez jelenleg nincsen felvonó csak pályavilágítás. Ez magában foglal egy hódepóként is szolgáló nagy ugratót, valamint egyéb elemeket is.

A nagypálya hóágyúzása csak a tetőn lévő tározó megépítésével lehetséges, melyhez a vizet a Dunából ill. a part mellett fúrt kútból nyernénk. Ez együtt járna a nagypálya nyomvonal korrekcióval, valamint egy nyáron is használható ülős felvonó megépítésével, melynek nyomvonalát így nem kell ágyúzni. Addig is a rövid pályán lehet sokszor is csúszni, amivel jelentős kilométereket lehet begyűjteni. Van aki egy este 50-szer is lecsúszott már, ami a kanyarokat nem számítva 12,5 km-nek felel meg! Bemozgatásnak nem is rossz! Egyébként a sorban állás csökkentésére a nagyfelvonónk (A) alját félpályáig be fogjuk műanyagozni és ez már világítást is kapott.

Ha minden jól megy jövő hét elején indul a hóágyúzás, amit a webkameránkon is figyelemmel lehet majd kísérni (https://www.visegradsipalya.hu)

Mindenkinek jó télvárást! Üdv! G.Rezső
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.