Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Sölden - Ötztal Arena
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Top Tirol Apartmanház - gyönyörű 4 csillagos apartmanok Sölden mellett
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
kovitomi
92 élménybeszámolót írt
92
15 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Sölden - Ötztal Arena
2015.10.28. 19:28
Alig vártam, hogy ez a pokoli nyár elmúljon végre, és az őszi iskolai szünetet kihasználva újra lécre állhassunk. Tutira mentünk, Söldent választottuk besízésünk helyszínének. Szállásunkat még a nyáron lefoglaltuk Langenfelden. Maga a falu 15 km-re van Söldentől, mellesleg melegvizes fürdőjéről,az Aqua Therme-ről híres. Ideúton az osztrák - német határon, Salzburg után 50 perces dugóba futottunk. Határellenőrzés, az autópályát egy sávra szűkítve minden autóba szűrós szemű német rendőrök néztek be, bevándorlókat keresve. Bevándorlókat nem láttunk, láttunk viszont tarka ruhás társaságot, akit kivettek a sorból. Nem szíriaiak voltak... Továbbhaladva Kufstein-nél a másik oldalon hasonló hosszú kocsisort láttunk, úgyhogy aki a tiroli gleccsereket választja Németország érintésével, készüljön fel az oda-vissza plusz 2 óra útidőre.
Három napot síztünk Söldenben, fent a gleccseren. Mind a három napon gyönyörű időt fogtunk ki, így nem lehet okunk a panaszra. Az első napon még autóval mentünk fel a hihetetlen meredek szerpentinen 1377 m-ről 2796 m-re, olyan úton, amelyet nem tériszonyosoknak terveztek. Lefelé az autó kerekein tojást lehetett volna sütni a folyamatos fékezéstől.
Másnap ezért a síbuszt választottuk, egyszerűbb, kényelmesebb, autó és üzemanyag kímélő megoldás. A Gaislachkoglbahn völgyállomása melletti parkolóban álltunk meg Söldenben, innen csak néhány lépés a buszmegálló. A síbusz óramű pontossággal a megadott időben érkezett, fél óra útidő után a Tiefenbachfernernél a kasszánál szálltunk le. Mindkét gleccsert besíztük, nekünk most is a naposabb Tiefenbach-i oldal jött be. A rettenbach-i oldal jegesebb és hidegebb volt, és itt több pályarész is zárva volt a versenyzők részére. Hó inkább csak a pályákon van, illetve a hegyek északi oldalán, ezzel együtt végre igazán téli feelinget éreztünk. Ma még a hó is szállingózott...
Nincs nagy tömeg, folyamatosan lehetett pörögni a pályákon.
Az osztrák gleccserek közül a legtöbbet már meglátogattuk így ősz derekán, a söldeni pályákban még nem csalódtunk.
Ha még megtehetjük, jövünk jövőre is. Képek hamarosan...
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
9.jpg
10.jpg
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.