Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Sölden - Ötztal Arena
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Top Tirol Apartmanház - gyönyörű 4 csillagos apartmanok Sölden mellett
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Viktória22
14 élménybeszámolót írt
14
14 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Sölden - Ötztal Arena
2015.11.29. 13:06
Besíelésen voltam november 23-26-ig Söldenben.
800 km-re van Budapesttől, az utunk odáig nem volt zökkenőmentes, havazás volt Linztől, és a Mondseenél is, az osztrák -német határnál a müncheni autópályán 1 órán keresztül vánszorogtunk mert minden autóst megállítottak útlevél ellenőrzés miatt.Az esti órákban megérkeztünk.Langenfeldben volt a szállásunk a Hotel Garni Liesl-ben egy családi szálloda újonnan épült.Langenfeld 15 km-re van Söldentől jól megközelíthető úton.
Másnap reggel Söldenben a Gaislachkogelbahnnál lévő parkolóházban álltunk meg ami ingyenes azt vettük észre h egyedül vagyunk ott a kabinos lift nem üzemelt ezért síbusszal mentünk fel a gleccserig, ami kb 20 perc autóval.
Csak a gleccser pályái (Rettenbach és a Tiefenbach) működött.A Giggijoch és a Gaislachkogl nem , a völgybe vezető pálya sem üzemelt a kevés hó miatt. Másnap autóval mentünk fel Söldenből a gleccserig gond nélkül feljutottunk nem véletlenül ezt használja tesztpályának a BMW X-drive. Most is egy csomó gyári BMW -t teszteltek ottan 3000m magasan. Több parkoló van fennt , a szélső ami a kilátóhoz visz fel Tiefenbach ülőlift felső állomásához egy alagúton keresztül lehet elérni autóval. Csodaszép napsütéses időnk volt, kemény hideggel -11 C. A pályákon volt hó bőven, és szépen kezelve is voltak tükörsimára ratrakolva. Ami nagy öröm volt a számunkra. A gleccsereken mindegyik lift üzemelt nem volt sorban állás pedig sokan voltak. A síbérlet ára nem mondható előszezoni árnak és főleg nem úgy hogy az egész pályarendszer (145 km)harmada (33 km ) üzemelt csak. Fantasztikus infrastrukturával (elegáns üzletek, modern szép szállodák, panziok, éttermek, hütték)felszerelt hely. A pályarendszerről nem is beszélve.Ez Sölden. Tényleg egy csúcshely Ausztriában sőt Európában is,nem véletlen hogy itt forgatták (a Gaislachkoglen) a legújabb James Bond Spectre epizódját.
4 x voltam már itt , örömmel utaztam ide és sok élménnyel jöttem haza. Alig várom hogy újra menjek.
Képek a fotóalbumomban:
https://sielok.hu/fotoalbum/solden-besizes-2015/galeria/

THINK BIG THINK SÖLDEN :-)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.