Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Magyarország
Eplény Síaréna
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Szépalma Hotel - különleges, vidéki hangulatú szálloda a Magas-Bakony erdőségeiben
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
GGregory
67 élménybeszámolót írt
67
6 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Eplény Síaréna
2018.03.06. 22:51
Péntektől vasárnapig használtuk el a tavalyi black friday acióban vett 3 napos jegyünket. Pénteken rettenetes idő volt, köd, ködszitálás, -4°C, lesikláskor mindez ráfagyott a síszemüvegre. Szombaton és vasárnap sokkal barátságosabb volt az idő, de azért a nap nem sütött. A fekete R8, A3 és Q5 kivételével minden pályát kipróbáltam többször is, nagy élmény volt először lecsúszni az A4-esen és az A5-ön, elsőre sikerült is esés nélkül abszolválni mindkettőt, de később azért volt egy-egy leülős esésem mindkét pálya meredekebb részén, szerencsére egyik sem volt komoly. Pénteken még ratrakolva se volt a 4-es, plusz jókora hókupacok voltak a bal szélén, amiket szerencsére szombatra elsimítottak, így a péntekihez képes idilliek voltak a körülmények. A kék pályák közül a Q2 maradt a kedvencem (az elejét lesikló üzemmódban lehet abszolválni), mivel esett vagy 30 cm természetes hó, így elég sok kisebb-nagyobb alternatív útvonal alakult ki a Q2, A3 felső nyomvonala mellett.
Az új 7-es pályaszakaszt, valamint a kétüléses felvonót a változatosság kedvéért mindennap használtuk. Ugyan az új pálya második fele tényleg nem túl meredek, de talán gyakorló pályának önbizalmat szerezni jobb lenne, mint a 7-es tetején esni kelni. Pénteken csak azok használták a kétülésest, akiket a kék parkolóba irányítottak, szombaton és vasárnap már tele volt a felvonó, nagyüzem volt. Ha lehetne választani, akkor a kék parkolót én soha többet nem választanám, rettenetesen messze van a parkoló a pálya aljától és visszafelé még emelkedik is, fáradtan nekem már nem esett túl jól a síbakancsos séta. A hétvégi kisbuszos utaztatás ehhez képest felüdülés volt.
Szerencsére minden korábban itt olvasott negatív kritika ellenére, véleményem szerint Eplény Magyarország legjobb síterepe, ha nyitva van minden pálya. Talán egy hosszabb piros pálya elférne még, az R8-ast meg tényleg lehetne törölni a térképről. Három napig voltunk, de sohasem az unalom miatt hagytuk abba. A tömeg a tavalyihoz képest jobban eloszlott, a liftnél a sorállás pénteken 5-8, hétvégén kb. 20-25 perc volt csúcsidőben.
Az étteremben elképesztő sor volt, pénteken több mint 25 percet álltunk sorba, szombaton és vasárnap ezért inkább a pizzériát választottuk (pénteken zárva volt) - ott nem volt sor, ülőhely is volt, de cserébe a választék is jóval gyérebb. Ráadásul az ételek ár-érték aránya rettenetes: porból készült tea, automatából jön a cappuccino, “tejfölös dobozos” instant leves; szóval nem ezért fogunk visszatérni. Mert jövőre visszatérünk az biztos.
IMG-20180304-144818.jpg
IMG-20180304-113824.jpg
IMG-20180303-143321.jpg
IMG-20180302-121707.jpg
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.