Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Lengyelország
Bialka Tatrzanska
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Hotel Harnas*** - felnőttbarát hotel a Zakopane sírégióban, Bukowina Tatrzanska településen
ÜZENETEK (121)Időben csökkenő Időben csökkenő
oragod
15 élménybeszámolót írt
15
1 éve tag
2024.02.26. 12:25
Egy hosszú hétvége (02.23-24-25) összefoglalója.

Hó csak a pályákon, a több méter vastagságtól a kopottig mindenféle.

Római számmal jelölik az ülőszékes felvonókat, arab számmal a húzót (tárcsa, csákány). Könnyen át lehet látni.
Kabinos nincs. Gyerekek tanulópályái: B1-2-3-4 és K3-4.
Tájékozódás miatt érdemes a pálya weboldalán elérhető interaktív térképet is böngészni.
Gyors/Buborékos felvonók a IV, VI, VIII, IX, a többi ülőszékes mondjuk úgy romantikus-nézelődős, de elviselhető.

Aki bírja egész nap, annak paradicsom e hely: reggel 9-tól este 22-ig lehet nyomni, a kivilágított pályákon.

Péntek (02.23): ramaty idő. Nem hideg, csak hűvös pár fok + eső-permet. A lengyel síoktatók bezzeg a síkabát mellett esőköpennyel is bírnak... No nem baj, optimistán mentünk fel, és a ruhánk bírta is, merthogy később elállt a szitálás és megjött egy kis fincsi köd. A pályát sajnáltuk leginkább, szinte fáj, ahogy a finom havat tönkreteszi a nedvesség.
Kotelnica oldalon kezdtünk a szálláshoz közelebb eső V-ös ülőszékessel, majd pár kör a IV-es Express, I-es lassú libegő alatti 2b-3-4-4a-B1 részeken.
Délután irány a hinta (ki tudja, milyen idő lesz másnap), a Jankulowski Wierch alatti VIII buborékos felvonó aljáig jutottunk. Útközben: a 7-es felső része botozós-kásás, a sífutó pályán (T1-T5) csak foltokban van hó, de az is igaz, hogy ezt nagyon intenzíven éri a napsütés. A 7-8 pálya nagyjából rendben, 1-2 elkerített barna folt. Ami azért furcsa, mert mellette a 8a lezárva, rajta egy irdatlan nagy hóhegy (5-10m magas), amit épp egy ratrak egyengetett szét, hogy board-os cross pályát gyurmázzon belőle.
Este fürdés a Bania Terma-ban, ami egy igen kellemes és nagy fürdő, a víz tényleg termál, jó sok ember elfér benne, és nem teszik ki a teltház táblát...

Szombat (02.24): reggel még mindig riogat az eső, de a láthatáron, a Tátra felől, átdereng a nap, JUHHHÉÉ! Végül nem is esett semmi, csak a szél volt élénk.
Csak kp.-ban tudtuk megvenni aznap a jegyet, mert nem működött a bannkkártyás fizetés, se automatában, se kasszában (az időjárás kiszámíthatatlansága miatt úgy döntöttünk, hogy naponta veszünk jegyet, akár időkorlátost is).
Vasalt pályán kezdés, majd irány a Kotelnica, fel és át a hinta irányába. Sajnos csak a "repi" dombot ratrakolták, a 6-7-8-9-10 nem látott ratrakot péntekről szombatra. Az előző napi túráson kellett menni, ami azért levont valamennyit az élvezeti értékből, de hát ennek is örülni kell...
Hogy azután megérkezzünk a Kaniówka oldalra, a K5 és K1-2 pályákra, amiből főleg utóbbin, a VII-es felvonó alatti jó széles dombon szépen vasalt hó fogadott. Mentünk is gyorsan jópár kört itt. Közben nézegettük a felvonóból a napsütésben fürdő Tátrát, és a szomszédos Rusin Ski - Bukowina Tatrzanska pályát, ami szintén még jól tartja magát.

Visszaúton a K5-ről a 10-esre egy pár méteres vékony csíkon kell átmenni a Wysoki Wierch-i hütte mögött, ez a pályarendszer leggyengébb pontja szerintem.

Vasárnap (02.25): hajnalban befagyott autók, de gyorsan enyhülő idő és napsütés. 4-órás jegyet vettünk. Tökéletes vasalt pálya a teljes Kotelnica oldalon.
A 2-2a-3-4-en mentünk egész délelőtt, a B1-en befejezve. A pályarendszer legjobb pályája a 2-2a-2b. A hozzá tartozó II-es felvonó is romantikus-nézelődős, de megéri, mert a legjobb lendületes részek itt vannak (2 közepe, 2a és a 2b).
Hogy ki ne maradjon: a FIS-1-esen civilek elől elzárva kitűzött kapuk és reklám-molinók között valami profik gyakoroltak (karbantartók szórták, pöpecül síkba egyengették).

Szállás: nagyon csábító a Hotel Bania ahol tényleg minden 4*-os (az árak is), és papucsban lehet a termálfürdőbe átmenni.
Mi a Pensjonat Novobilski-t választottuk, a "Bania-komplexum" mögött, ami egy jó kis panzió reggelivel és étteremmel, sítárolóval. Alig valamennyit kellett sétálni a pályához. A kijelentkezés napján, délben, kinyitották nekünk a sítárolót, ahol át tudtunk öltözni a hazautunk előtt.

Mindenképpen a Kotelnica oldalon szállnék meg legközelebb is, a főút és a sípálya közötti részen rengeteg szállásadó található. A Kaniówka se rossz, de ott szűkösebb a pálya és a hely a sokadalom számára - szerintem.

A két vég között közlekedő síbusz felmegy a IX felvonó völgyállomásához is.

A szokásos osztrák, szlovák, stb. célok mellett egy nagyon jó alternatívának látom Bialka Tatrzanska pályarendszerét, nagyon megéri ide jönni, mert szolgáltatási szinvonalban felveszi a versenyt az ismertekkel, miközben nem drága.
Kotelnica-felso-resz.jpg
vasalt-reggeli-palya.jpg
penteki-kod.jpg
7-es-eleje-es-a-Tatra.jpg
kurtoszkolacz.jpg
oragod
15 élménybeszámolót írt
15
1 éve tag
2024.02.26. 12:24
Mindenütt lehet bankkártyával fizetni, erről gondoskodtak :-)
Van bank is, meg bankfiók, de keress rá előtte, ne ott kelljen improvizálni, ha megszorulnál és kp. kellene.
Ezt használtuk mi is, oda-vissza a Bp-Miskolc-Kassa-Poprad-Bialka úton mentünk. Ez a jó, én nem szeretek tekeregni a szűk szlovák hegyi utakon, ha nem muszáj. Autopálya, tempomat, háztól-házig :-)
Előzmény: (DonCosta 220935)
gaboca
3369 élménybeszámolót írt
3369
15 éve tag
2024.02.26. 10:12
Amennyiben szeretsz hegyi, kacskaringós utakon menni, akkor Salgótarján felé!
Előzmény: (DonCosta 220935)
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
DonCosta
10 élménybeszámolót írt
10
9 éve tag
2024.02.26. 09:55
Köszönöm, hogy megosztottad a tapasztalatokat.
Még lenne két gyakorlati kérdésem: bankkártyával mennyire lehet fizetni úgy általában? Másik, hogy van ott Bialkán olyan normál bank-automata ami nem ez a lehúzós EURO-ATM?

Közben még felmerült az utazással kapcsolatban is egy kérdés: mi Budapest környékéről indulunk, a Waze-Google Miskolc-Kassa útirányt javasol, de az 110km-el hosszabb mint a Salgótarján-Rimaszombat irány. Valóban megéri körben az autópályán menni? Van tapasztalat egyikkel-másikkal esetleg?

Köszönöm előre is!
Előzmény: (oragod 220929)
oragod
15 élménybeszámolót írt
15
1 éve tag
2024.02.25. 07:00
Azt nem tudom, hogy csütörtökig milyen változások lesznek... Ha jön egy kis hideg, akkor biztosan helyreáll a rend, mert a mínuszokat leszámítva minden adott a jó síeléshez.

A síszünetről a linket orearpad (2023.02.25. 20:58) osztotta meg, ld. ott, ezt én is néztem, valóban véget ért a sok lengyel tartomány 4 csoportra osztott síszünete.

A tapasztalatunk a mostani hosszított hétvégénken az volt, hogy inkább "hétvégés" mint "síszünetes" lehetett a tömeg, mert bőven láttunk SK, CZ, HU, RO népeket is a sok PL mellett.

És voltak igen, tömörülések, főleg, amikor egyszerre sokan megérkeztek délelőtt, kb. 10-11 között. De ez is csak inkább a IV-esnél (Kotelnica Express), és csak időszakosan, hullámokban. Minden felvonó egész gyorsan vitte el tömeget és az említett tülekedésre sem láttunk példát.

Hamarosan írok egy kis beszámolót.
Előzmény: (DonCosta 220920)
DonCosta
10 élménybeszámolót írt
10
9 éve tag
2024.02.24. 17:32
Köszi az új infókat! Mi csütörtökön tervezünk menni és lesem én is minden nap, hogy állnak a pályák. Jól tudom, hogy ezzel a hétvégével vége a síszünetnek Lengyelországban? Amúgy mennyire vannak sorok a lifteknél jelenleg? Azt pont nem mutatják a webkamerák...
Előzmény: (oragod 220910)
oragod
15 élménybeszámolót írt
15
1 éve tag
2024.02.24. 07:40
A korai tavasz meghozta a meleget, némi esőt ide is.
Az eső nem volt vészes tegnap és vélhetően ma se lesz az (inkább permet, mint esőcseppek).
A hó viszonylag jó a Kotelnica részen kisit kásás, de nagyon vastag bizonyos helyeken akár 2m is van, és vannak barna foltok is sajnos, amit elkerítettek.
A 8a viszont azért van lezárva, mert egy több méter magas hóhegyet terítenek éppen szét.
Tehát amerre jártunk, kásás: 9-8-7-6-6a
Normál minőségű , vagy csak kicsit kásás a 5-4-3-2.
A 4-3 alja egy kicsit szintén elengedte magát.

Ma remélem az élénkedő szél miatt nem állítják le a lifteket.
Előzmény: (adalbert 220909)
adalbert
633 élménybeszámolót írt
633
17 éve tag
2024.02.24. 06:55
Valami friss info? Webkamera képek és az időjárás előrejelzések alapján nem biztató a helyzet.
csemmyboy
54 élménybeszámolót írt
54
13 éve tag
2023.12.17. 03:39
Sziasztok!
December 15-én lengyel barátainknál a "3 hegyen" jártunk ismét. Reggel indultunk Kazincbarcikáról a Rozsnyó - Dobsina - Poprád - Zdiar útvonalon. Útközben a most is zajló rengeteg lámpás útépítés jól megfogott minket, de nem baj, nem rohantunk, így is 3 óra alatt tettük meg a 190 km távot.
Itthon szemerkélő eső, a határon túl semmi, Dobsina környékén már havas táj de száraz út egészen a Tátra aljáig, mivel onnan szakadó hóesés volt egészen Bialka előttig. A lengyel határon a haboru/ migransok miatt ellenőrzésre kivettek szinte mindenkit a "zöldek", de csak egy gyors passport / ID card mutatásra meg autóba nézésbe és mehettünk is a dolgunkra.

A síterepen a Kaniowka részen a pénztár előtt álltunk meg szállingozó hóesésben 10:30 körül, olyan kevesen voltak, kb 10 autó parkolt csak - bár itt ki volt írva, hogy ezen pályaszakaszon csak du. 4-ig vannak nyitva - a többi rész, mint később kiderült este 8-ig üzemelt. Viszont a következő héten hétfőtől - csütörtökig egyelőre csak 18:00 ig használható!

A napijegy 150 zloty ami zárásig érvényes, illetve ha pl a Tatry Ski társulás más siterepéről jössz (pl Bachledka, Jurgow, stb), az ottani jegyed ide is érvényes.

A pályák simák, kissé túl keményre alapozottak, már már jegesek voltak az egész terepen ( vagy csak ott is volt eső, ónos eső a napokban), a pályán kívül kb 30 centi hó.
Nincs még nyitva minden pálya, de a fő pályák mennek és lehet közlekedni a 4 völgy között oda-vissza és talán 3-szor fordult elő egész nap, hogy nem tudtunk egyből becsuszni a liftekhez, mert voltak előttünk kb 10en, szóval pörögtünk rendesen.
A szallingozó havat Holle anyó elintézte, maradtak a felhők, aztán délután még a Napocska is előbujt, de egész nap - 2 fokot mutatott a hőmérő.
Mi maradtunk estére is, a többi síelő viszont nem, így még kevesebben voltak.
Nagyon kellemes volt, természetesen megyünk máskor is. :)
IMG-20231215-125257.jpg
IMG-20231215-125307.jpg
IMG-20231215-162101.jpg
IMG-20231215-163737.jpg
IMG-20231215-165614.jpg
IMG-20231215-172017.jpg
received-724992789693210.jpeg
received-293965830308449.jpeg
received-335257705964654.jpeg
IMG-20231215-092335.jpg
orearpad
1 élménybeszámolót írt
1
1 éve tag
2023.02.25. 20:58
2023 február 20 és 24 között voltunk Bialkán. Az öt napból négyet síeltünk.

Mivel a gyerekek nemrég tanultak meg síelni, a sok kékpálya miatt választottuk. További szempont volt Budapesthez a relatív közelsége és mivel még január végén sok helyen nem volt hó, bíztunk abban, hogy a Tátra északi oldalával nem lövünk mellé.

A pályarendszer rendben van, jól karbantartott, hó is volt és az időjáráshoz képest rendben volt. Az egyik nap 9 °C volt, akkor a nap közepén már egyes, főleg napsütötte lejtőkön már nagyon leromlott a minőség.

A felvonók néhány kivétellel este 21.45-ig mennek. Volt nap, amikor még 21.43-kor felültünk.

Ami nagyon rontotta az élményt, az a tömeg volt. Mivel a lengyel iskolák egy részében is erre a hétre esett a síszünet, így volt, amikor 20-25 percnél is többet kellett sorban állni a lifteknél.

Ami szintén nem tetszett, az a folytonos tülekedés.

Du. 4-5 óra után azért már valamivel kevesebben voltak.

A parkolók is tele voltak. Nekünk gyakorlatilag pályaszállásunk volt, kb. 200-250 méterre a liftektől, így a második nap hajnalán leparkoltam az autót közel a liftekhez és ott is hagytam három napig. Utcai cipőben el tudtunk oda sétálni. Onnan csak a sícipőt vittük vissza a szállásra száradni.

A síbuszokon is tömegeket láttam, így az sem biztos, hogy minden időben kényelmes.

A fenti tapasztalat a síszünet miatt lehetett. Így erre előzetesen célszerű rákeresni. Pl. https://publicholidays.pl/school-holidays/

Én elkövettem azt a hibát, hogy nem tettem meg :)

A sör a hüttében, 12-14 zloty, mostani árfolyamon kb. egy ezres, a kaják 20-40 zloty között szórnak. A 30-40 körülivel már nem lehet mellé lőni. :)

Az éttermi ízek rendben, négytagú családként 150-200 zloty-ért már meg tudtunk rendesen vacsorázni itallal együtt.

Kártyával egyedül néhány kis lakókocsis büfében nem lehetett fizetni, az egész túrát készpénzmentesen megoldottuk.
20230220-115002.jpg
20230220-122920.jpg
20230223-204133.jpg
Bojtor Péter79
4 élménybeszámolót írt
4
1 éve tag
2023.01.11. 12:43
Köszi!
Előzmény: (Bubek67 217189)
Bojtor Péter79
4 élménybeszámolót írt
4
1 éve tag
2023.01.11. 12:42
Szia! Köszönöm a segítséget. Februárban meglátogatjuk.
Előzmény: (kateem 217188)
Bubek67
56 élménybeszámolót írt
56
15 éve tag
2023.01.11. 09:04
Igen, erre gondoltam. A Tatry Super ski ide is jó, de lehet csak erre a pályára olcsón órás jegyet venni. A tárcsás felvonó kényelmes, nem túl lassú. 3 helyen ki lehet szállni belőle. Tanulni pont ideális, mert ahogy mész feljebb, úgy lesz egyre meredekebb. Széles nem lejt oldalra, pont jó. Utolsó nap ott akartunk videózni, de aztán elengedtük, de előtte mentem rajta pár kört. Van büfé wc parkoló barátság.
Előzmény: (kateem 217188)
kateem
2 élménybeszámolót írt
2
8 éve tag
2023.01.11. 08:24
Szia! Szerintem erről ír Bubek67, de ha nem majd kijavít: http://www.hornikowwierch.pl/#wyciag Kaniowka állomás mellet van valamivel. Legközelebb mi is felkeressük úgyhogy ezúton köszönöm Bubek67.
Bojtor Péter79
4 élménybeszámolót írt
4
1 éve tag
2023.01.10. 15:40
Szia! Leírnád az merre volt? Mert még menni akarunk Februárban.
Előzmény: (Bubek67 217153)
Bubek67
56 élménybeszámolót írt
56
15 éve tag
2023.01.09. 15:56
Mi találtunk Bialkán egy tárcsást amire lehetett külön órás jegyet venni. 50zl/2óra
Előzmény: (kateem 217151)
kateem
2 élménybeszámolót írt
2
8 éve tag
2023.01.09. 15:23
Mi kedveljük ezt a síterepet több okból is.Közel van, 4 óra alatt elérhető. Amit ki lehetett hozni ebből a "hegyből" azt szerintem maximálisan kihozták. Sok lift, sokféle pálya, esti sí. Ami negatívum számomra, hogy a tanuló pályákra is teljes áru jegyet kell venni. Kislányom 1-2 órát varázsszőnyegezett, elfáradt és aznapra annyi volt a síelése. Hogyha lehetne 1-2 órás jegyet venni esetleg lenne hosszabb tanulópálya az nem volna rossz. Ettől függetlenül még visszatérünk.
Bubek67
56 élménybeszámolót írt
56
15 éve tag
2023.01.09. 11:16
Mi is megjöttünk Zakopanéból. Egy hetet voltunk, körbejártuk amit lehetett. Nekünk nagyon tetszett. Jó, hogy van esti síelés, szinte mindenhol (lehet spórolni is és hangulatos). Bialka zseniális. Főleg, ha az ember a feleségével megy , aki nem szereti a piros pályákat és a mellette elszáguldó örülteket. Pont elbírta a pálya, azt a tömeget, amit a liftek felhordtak. Mala Chiche is szuper. Széles kék pályák, jól ratrakolva, sok ágyúzott hóval. Harendán laktunk, de pont az a pálya meredek volt, úgyhogy autóztunk, de megérte. Itt is igaz, sőt hatványozottan, hogy reggel nyitásra kell menni. Utána jön a tömeg és a dugó az utakon... Az oktatási árakat is néztem, kb. ez lenne a reális, volt is munkájuk bőven. Úgyhogy visszatérünk márciusban...
esslegg
97 élménybeszámolót írt
97
17 éve tag
2023.01.08. 18:52
Ezek a mostani top-top árak (karácsonyi-újévi 2-3 hét), jövő héttől talán 10 PLN-nel olcsóbb, de korrektül fent van minden időszak bérletára a honlapjukon. Gyerekes családoknak valóban nem a legoptimálisabb az árképzésük, ugyanakkor a felnőtt jegyár az osztrák közepes / hasonló méretű terepek 40-50 EUR-os napidíja alatt van, így összességében azért - egy teljes családra nézve - még mindig valamennyivel olcsóbb, illetve este 10.00-ig mennek a pályák és a kivilágítás nagyon szuper. Ezzel pedig meg lehet spórolni 1 napnyi szállást ugyanannyi sínap esetében Au-hoz képest, mi pl. reggel 8-kor indultunk Kelet-Pestről, 12.00-re ott voltunk, így az első nap is gyakorlatilag teljes értékű volt azzal, hogy este 6-7-ig csúsztunk.
Előzmény: (RM 217124)
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2023.01.08. 16:22
Nézegettem már a helyet, de a "jelentéktelen" gyerek kedvezmény elvette a kedvem (3 gyerek van). Tényleg 165 PLN a felnőtt napijegy és 155 PLN a kedvezményes (gyerek 6-16-éves korig)?
következőutolsó
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.