Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Svájc
Wengen
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
TibiF
545 élménybeszámolót írt
545
19 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Wengen
2017.11.18. 20:41
Ma megnyitott Grindelwald-Wengen. Igaz csak hétvégére de ma volt az első síelős nap ezen a síterepen ebben a szezonban. 4 pálya volt nyitva négy felvonóval. Ne fussunk annyira előre az időben. Kezdjük a múlt hétvégével, akkor azt láttam néhány síterep nyit Ausztriában ezen a hétvégén, illetve a sielok.hu-n olvastam, hogy idén először Svájcban "felébredtek" és létrehozták a top4.ski síbérletet amely Hasliberg, Jungfrau, Gstaad illetve Adelboden síterepeket foglalja magába. Rövid gondolkozás illetve megbeszélés a családdal arra a következtetésre jutottam, hogy ezt a síbérletet "nekem" találták ki. Meg is rendeltem, szerdán már azt láttam Wengen-Grindelwaldban nyitnak hétvégén, akkor gondoltam arra akár ide is mehetnék síelni. Szerencsére péntekre megjött a síbérlet (a gyerekek és az én örömömre) ami azt jelentette szombattól mentettünk síelni Grindelwald-Wengenbe.

Szombatra az idő is tökéletes napsütés szélcsendet mutat a hegyekbe szóval indulhat a síszezon. Előtte tanulmányoztam a síterepet, ide csak a WAB-al (Wengen Alpen Bahn) lehet feljutni vagy gyalog :). Nem volt számomra egyértelmű, hogy meg kell vegyem a felvonó jegyet a vonatra vagy nem. Mikor levonták a számlámról a síbérlet árát akkor láttam, ugyanaz a tulajdonos a síbérletnek mint a vonat üzemeltetőjének. Szóval Wengebe vagy Grindwlealdon ha megveszed a napijegyet a hegyi vasutat használhatod.

Ma 4 pálya volt nyitva 4 felvonóval. Otthon 3C volt mikor Grindwelwaldba érkeztünk -8C volt a völgyben. Tökéletes volt a hó, a nap is csak délután sütött be (az Eiger takarta a napot). A pályák tökéletesek voltak nem olvadtak, 12 órakor is -4c volt 1800 méteren. Novemberben ilyen jót még nem sítetem, nem gleccseren. Ez a hely egy tökéletes síparadicsom, itt rendezik a Lauberhornrennen Wengen síversenyt. Szerintem max. a pályák 20% volt nyitva de szerintem ez tökéletes hely. Nem voltak sokan, a gyerekek is élvezték, szezonkezdetnek szuper, ide még vissza térek mikor több pálya lesz nyitva.

Grindelwald-Wengen novemberben csak hétvégén lesz nyitva, decembertől kezdődik majd a teljes síterep nyitás.
reggel szépen vasalt pályák fogadtak
kék ég minden felé
a Schilthorn szemben
itt még a nap nem sütött be a völgybe
Az Eiger 3970m
a pályán nem sokan voltak
a vögylben Grindelwald, jobbra a Wetterhorn (3672m)
hóból nem volt hiány
igazi téli táj fogadott a hegyen
pályán kívül is lehetett síelni
Mönch és Jungfrau csúcsok
Jungfraujoch
a völgyben felhős idő volt
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.