Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sí szerviz és sí kölcsönző

ÜZENETEK (63)Időben csökkenő Időben csökkenő
dtamas
53 élménybeszámolót írt
53
13 éve tag
2016.12.02. 20:33
Köszi a választ, közben rátaláltunk a Torma Sportra, pont közel lakunk hozzájuk, szintén 9. kerület, holnap ráadásul a parkolás is ingyen van, és 3500 forint a teljes szett egy napr, elvitel visszahozatal napja ingyenes. Teszünk egy próbát, hiszen kinn a pálya mellett ennyi pénzért csak a bakit adják oda :D
Előzmény: (Chopoker 190667)
Chopoker
422 élménybeszámolót írt
422
16 éve tag
2016.12.02. 20:13
Szia!

Szerintem egy napra az adott síterepen érdemes bérelni. Ha pl. Bp-n bérelnél, akkor 1-1 út oda-vissza, parkolódíj, üzemanyag, ráfordított idō, összesen akár többe is kerülhet, mint a síterepen, ahol akár nap közben is cserélhetsz, ha baki nyom, síléc nem tetszik stb.

És így még a bp-i dugókat is kiküszöbölheted, ami szerintem az egyik legfontosabb szempont!
Előzmény: (dtamas 190665)
dtamas
53 élménybeszámolót írt
53
13 éve tag
2016.12.02. 18:53
Sziasztok! Tudnátok ajánlani jó budapesti síkölcsönzőt ahol kezdő-középhaladó sílécet és bakancsot lehet EGY NAPRA bérelni? A legtöbb helyen 3 napot számolnak fel minimum... Köszönöm!
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
PZRav4
5 élménybeszámolót írt
5
14 éve tag
2016.02.14. 16:51
Köszönöm AAron! Akkor ismét visszaértünk az esetleges élezési problémához. Szeretném leszögezni, hogy nem síszervizt akarok pellengérre állítani. Tanulni szeretnék, egy problémát megérteni, az csak plusz hozadék lehet, hogy az is tanul belőle aki esetleg hibázott!
AAron
2621 élménybeszámolót írt
2621
16 éve tag
2016.02.14. 16:33
Szerintem is élezési hiba, de az hogy a síléc csőrét és végét nem törték le NEM hiba, NEM szerviz hiba. Sok helyen nem automatikus.

Azért lett bolyhos a síléc talpa, mert csak egy féle durvaságú (finomságú) szalaggal csiszolták, nem volt a végén finom szalaggal csiszolva.
Előzmény: (PZRav4 187612)
PZRav4
5 élménybeszámolót írt
5
14 éve tag
2016.02.14. 16:18
Ok!De most már tényleg megesz a kíváncsiság, hogy mitől akart balra kanyarodni a két lécem és mitől olyan bolyhos és mély karcos a talpa a szerviz után, ha van összefüggés, ha nincs. AAron?
AAron
2621 élménybeszámolót írt
2621
16 éve tag
2016.02.14. 12:40
"tudomàsom szerint a talp főképp akkor bolyhosodik(ami a kèpen is látható),amikor a csúszás irányában ellentètesen csiszoljàk,ez erősen befolyásolja a csúszási sebességet.
"
Nem jól tudod
Előzmény: (Zagyi 187584)
AAron
2621 élménybeszámolót írt
2621
16 éve tag
2016.02.14. 12:40
" Ez nem okozhatta a lécek balra történő kanyarodási hajlamát?"

Nem
Előzmény: (PZRav4 187580)
csababarca
25 élménybeszámolót írt
25
12 éve tag
2016.02.14. 11:20
Sílécem élén rozsdafoltok jelentek meg. Haza utazás után nem vettem ki egyből a tartóból,csak pár napra rá.
Szervíz tud vele mit kezdeni? Kicsit aggódom, 3-4 napot volt a zsákban.:/
Zagyi
45 élménybeszámolót írt
45
8 éve tag
2016.02.13. 20:19
Az észrevétel jó.Szerintem a talp hossztengelyére történő ferde csiszolás is okozhatott részleges kanyarodási problémát.És még valami:tudomàsom szerint a talp főképp akkor bolyhosodik(ami a kèpen is látható),amikor a csúszás irányában ellentètesen csiszoljàk,ez erősen befolyásolja a csúszási sebességet.
Előzmény: (PZRav4 187580)
PZRav4
5 élménybeszámolót írt
5
14 éve tag
2016.02.13. 19:08
Köszönöm az eddigi tanácsokat és infókat. Ha jól értem véleményetek szerint kantni élezési problémára gyanakodtok. Értem, hogy ez okozhat kanyarodási nehézséget, ill. bizonytalan futást, amit leírtam és tapasztaltam. De úgy gondolom a teli talpon történő lassú siklásnál az egyértelmű balra kanyarodási hajlamot valamilyen talp csiszolási hiba okozhatta. Az első fényképen látható, hogy a bal oldali lécnél a mély csiszolási nyomok (szalagos csiszoló?) nem a léc hosszanti tengelyével párhuzamosan futnak, hanem azzal szöget zárnak be. Ez nem okozhatta a lécek balra történő kanyarodási hajlamát?
Olasz Gergő
571 élménybeszámolót írt
571
17 éve tag
2016.02.13. 18:21
A szalagos csiszolókkal ez a probléma, talp felől 0 fok végig az élszög és így leakad meg össze vissza megy a léc. Gyárilag 0.5-1 fok között van talp felöl, oldalról meg 87-88. Kerámia korongos gépekkel ez teljesen jól beállítható vagy kézi élezővel még. A struktúra a nedves hó miatt lett kitalálva, különböző nedvességű és minőségű hóhoz más és más struktúra kell. Ha ez nincs akkor úgy viselkedik a léc mint két nedves üveglap, ezért tapad a léc.
maci-laci
3532 élménybeszámolót írt
3532
18 éve tag
2016.02.13. 16:05
Ami a kanyarodási problémát illeti szerintem nem törték le az élét e miatt kínlódtál vele, nagyon "harapott" akadt a léc. Ha máskor ilyet tapasztalsz akkor a lifteknél található csavarhúzó fém részével csorbítsd ki a csőtől számított kb 15 cm-es élt. Ízlések és pofonok, mert van aki letörve szereti van aki nem. Én úgy szeretem ha nincs letörve.
A vaxolásban én nem látok semmi különöset, max annyit, hogy nem polírozták fel ami nem befolyásolja a használatot csak esztétika. Az osztrák szervizben feltették a lécedet egy automata gépre és seró-peró már ragyog, minden szuper. A nagy különbség, hogy a gép egy struktúrát nyomott a talpba, de ezt ha kéred itthon is, és megcsinálják. Azért óvatosságra hívnám fel figyelmed ezekkel szervizekkel szemben, mert igaz, hogy pár perc alatt elvégzik a munkát és ujjá varázsolják a talpat, csak néhány szerviz után elfogy a talp.
Előzmény: (PZRav4 187571)
PZRav4
5 élménybeszámolót írt
5
14 éve tag
2016.02.13. 13:47
Egy több, mint kellemetlen sí szerviz tapasztalatomat szeretném megosztani az érdeklődőkkel a tanulságai miatt. Másfél éve megvettem „álmaim” sílécét egy Elan Amphibio Waveflex 12 –est. Nagyon vigyáztam rá, magam waxoltam, éleztem. Tökéletesen működött a dolog. Az év végi sí hét után úgy döntöttem megérdemel az Elan-om, a tartalék Head-em és a lányom board-ja egy profi kényeztetést. Rögvest el is vittem a felszerelést egy közeli, ismert szervizbe. Másfél óra alatt elkészült az élezés, waxolás. Kicsit furcsán „szőrösnek”tűnt a talp, de nem gondoltam semmi rosszra. Az elmúlt hétvégén Galsterbergalm (szombat délután), majd két és fél nap Schladming 4 hegy volt a cél. A meglepetés (döbbenet) az első felcsatolás után ért. A jobb lécem magától hóekébe fordult, a bal oldali pedig elkezdett balra kanyarodni. (Azaz szinte alig mozgó állapotban is a két léc brutálisan balra húzott) Komoly fizikai erőfeszítéssel tudtam csak egyenesben tartani. Lejtősebb részhez érve megpróbáltam a megszokott módon kanyarodni, bedöntve a léceket. A bal kanyar szépen elindult, aztán úgy éreztem elakad a léc hátulja és a szép kanyarívből egy döcögős bukdácsolás lett. Ez volt a bal kanyar, jobbra meg szinte egyáltalán nem lehetett kanyarodni.
Nem hittem az érzéseimnek és tovább próbáltam erőltetni a síelést. Egyáltalán nem működött a dolog, az erőlködéstől teljesen leizzadtam, fél négykor be is fejeztük a napot.
Másnap reggel irány a Haus-i nagy parkoló. Még mindig reménykedtem valamiben (Itt más a hó, éjszaka megjavult a lécem, esetleg megtanultam álmomban síelni.), és nem vittem azonnal szervizbe a lécet, vagy nem béreltem egyet. Felmentünk a közép állomásra, onnan fel a tetőre(!) Az emberi hülyeség végtelen. Természetesen a lécem ugyanolyan használhatatlan volt, mint előző nap. Lekínlódtam a közép állomásra, a kölcsönzős az alsó állomáson lévő szervizbe irányított. Újabb hiba, nem a kabinnal mentem le, hanem végig szenvedtem a pályát. A szervizben óriási tömeg. Ausztria összes gyereke ott akart bakancsot és lécet bérelni. Álltunk tanácstalanul kb. fél percig(!), amikor odajött hozzánk egy szervizes srác, hogy miben segíthet. Elmondtuk a bánatomat: magyarországi friss szervizelés, használhatatlan léc. Hasonlítgatta a lécem talpát, élét a saját léceikkel. Nem láttam rajta a megvilágosodást, vagy nem akarta megmondani mi a baj. Mondta, hogy újra kell szervizelni a lécet, lesz vagy 25-30 EUR és 15 perc. Gondoltam nem veszíthetek, ok! csinálják. 14 perc múlva visszamentünk a szervizbe, éppen nyílt a műhelyajtó és hozták a lécemet. A srác éppen foglalkozott valakivel, de ahogy meglátott bennünket azonnal hozta a lécet. A talp teljesen megváltozott. A „szőrös” durva felület helyett fényes, sima felülete lett a talpnak. A léc orra felé mutató parabola alakú fénytörések látszottak a talpon. Fizettem 27 EUR-t és rohantam, hogy kipróbáljam. A bolt előtt rögtön felcsatoltam és a 30 cm es műhó kásában botoztam előre és úgy éreztem most már nem akar balra kanyarodni a lécem. Felbotoztam vagy három métert a dombon, újabb próba, most sem kanyarodott. Irány a tető, mégis a pálya az igazi próba, legfeljebb még egyszer lekínlódok, van már tapasztalatom.
Nem húzom tovább az időt, a lécem tökéletesen működött/működik!
Kérdések: 1./Van-e értelme visszamenni a magyar szervizbe, elmesélni a történetet? Megkérdezni, hogy mi a bánatot műveltek a lécemmel?
2./ Mit rontottak el a lécem szervizelésekor?
3./ Van „szak” üzlet fekete lista? Jó kérdés! Én inkább ebbe az irányba mennék: lehetne-e, etikus-e egy megbízható, minőségi munkát végző szervizek listáját összeállítani akár itt a honlap keretében? Tudom ez elég szubjektív, de lehet, hogy egy próbát megér. Néhány évre visszamenőleg beleolvasva a hozzászólásokba elég soványka lenne a jelenlegi lista.
(Megjegyzem a lányom is panaszkodott a deszkájára, hogy nem úgy csúszik, mint szerviz előtt. A Head-emet nem próbáltam, (nem vittem magammal) kérdés, azzal mi a helyzet?
Igazán szívesen venném hozzáértők véleményét az esetemről. Szeretném tudni, megérteni mi történt a lécemmel?
Mellékelt képek:1./ Bal oldali: Head, magyar szerviz 0 km csúszás. Jobb oldali: Elan, magyar, majd osztrák szerviz, két nap síelés után.
2./Head talp közelről.
3./ Elan talp közelről.
4./ Board talp közelről, itthoni szerviz után, egy nap használattal.
1.JPG
2.JPG
3.JPG
4.JPG
Sörapu.
1360 élménybeszámolót írt
1360
15 éve tag
2014.03.24. 17:01
Mesélj Lajos!
Előzmény: (minerel 171820)
minerel
3725 élménybeszámolót írt
3725
17 éve tag
2014.03.24. 14:05
van "szak"üzlet fekete lista? A store13 végleg leírta magát nálam. Trehány, megbízhatatlan banda. Aki spec. cuccokat bérelne náluk mindenképpen gondoskodjon B verzió lehetőségéről is.
Isti21
10 élménybeszámolót írt
10
10 éve tag
2014.03.07. 10:20
köszönöm a tanácsot! Őket választottam és nagyon elégedett vagyok a munkájukkal, hozzáállásukkal. Már várom h kipróbálhassam. :)
Előzmény: (R_András 170438)
csabor
3475 élménybeszámolót írt
3475
14 éve tag
2014.02.24. 14:21
Én Talpi mesterhez hordom a Montanába. Remek stoppoló!
Előzmény: (Isti21 170431)
R_András
11 élménybeszámolót írt
11
14 éve tag
2014.02.24. 13:03
Nem tudom, hogy a legjobbak-e, de hogy a Bartusék nagyon jók, az biztos.

http://www.sportoutlet.hu/szolgaltatasaink/cegunk-szolgaltatasai
Előzmény: (Isti21 170431)
Isti21
10 élménybeszámolót írt
10
10 éve tag
2014.02.24. 12:05
Sziasztok!
Segítségeteket kérem:
Hol van a legjobb síléc szerviz?
Tegnap Donovaly-n sikerült egy szabályos sziklamezőre csúsznom egy új head magnum léccel.
Senkinek nem kívánom azt az érzést amikor bárhova néz csak kavicsokat lát és lehetetlen kikerülni!
Sajnos az egyiket nagyon megütöttem, picit (3-4mm átmérő) kilátszik a talp alatti fehér rész is. Nagyon szomorú vagyok..
következőutolsó
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.