Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Hochzillertal - Hochfügen
síterep infó oldal
ÜZENETEK (12)Időben csökkenő Időben csökkenő
Varghasz
253 élménybeszámolót írt
253
17 éve tag
2022.03.15. 21:45
Szürke, borult időben nem lopta a szívembe magát a hely. Nem volt rossz, de most nem érzem, hogy ide mindenképp vissza kell jönnöm.
Olyan ipari mega jellegű terep.
Hochzillertal igazából csak Kaltenbachból közelíthető közvetlenül, kettő párhuzamosan futó kabinossal. Ennek is köszönhető, hogy a központi helyek a nagy forgalom miatt hamar leromlottak, annak ellenére, hogy fent nem is nagyon olvadt. Hochzillertalról Flachau jutott eszembe. Egy hegyoldal, amit teleszórtak nagy kapacitású liftekkel. Így sorban állni nem kell, de a pályák már zsúfoltabbak.
A völgybe egy pálya vezet, délutánra tragédia volt már, de ebben nagy szerepe volt a 14 fokos tavaszi melegnek is. Téli viszonyok között más lehet, így azért combos volt egyben 1700 méter szintkülönbséget csúszni.
A legjobb pályák és a legkevesebb ember a Kristallexpress környékén volt, gondolom azért, mert idáig már kevesen jönnek el.
Hochfügen teljesen más. Hosszú pályák, kevésbé kezdőbarát, sokkal kevesebb ember. Fent kíváló hóviszonyok, jó állapotú pályák. Délután is teljesen jól síelhető volt, látszott, hogy kevésbé használták el. Ide szívesen visszajönnék.
Szecsi
542 élménybeszámolót írt
542
17 éve tag
2018.11.04. 21:44
Sziasztok!

Magyarul beszélő síoktatót keresek 4,5 éves, abszolút kezdő kisfiam részére 2019.01.26-02.02. között Fügen-Spieljoch, Hochzillertal-Hochfügen, esetleg Zell am Ziller környékén.
Aki magára ismer, vagy van esetleg tippje, kontaktja ne tartsa magában.

Köszi a segítséget.
Üdv.
Szecsi
bandi188
7 élménybeszámolót írt
7
9 éve tag
2016.03.07. 19:55
Március elején volt szerencsém egy napot itt is eltöltenem elég vegyes érzelmekkel.
Amit nagyon jónak találtam a pályarendszer átláthatósága aki nehezen tájékozódik itt nem lesz gondja nagyon jól átláthatók a pályák nagyon sok egymás mellett helyezkedik el szabad szemmel is teljesen átlátható.
A liftek nagy kapacitású modern liftek nem igen kell sorba állni de a tömeg szinte már elviselhetetlen volt a pályákon.
Az embernek olyan érzése volt hogy tirol összes síiskolája itt tanulna. Én még ennyi tanulócsoportot sehol nem láttam a pályák már délre teljesen lerombolva szinte élvezhetetlen volt itt a síelés szó szerint fél méteres buckákkal ami hatalmas tömeggel párosult.Valamivel jobb választás a Hochfügeni rész jóval kevesebb emberrel és csoporttal.
A zilleri 3 nagy pályarendszerből a másik kettő magasan túlszárnyalja szerintem.
sanyesz83
2 élménybeszámolót írt
2
14 éve tag
2012.01.31. 21:54
Idén 01.21-01.28 között síeltünk Hochzillertalon és fenomenális élmény volt. A szállásunk (Dorfback apartmanház) Stumm-ban volt, Kaltenbach szomszédságában, ca. 800 méterre a kabinos felvonótól. Az ide vezető út zökkenőmentesen ment egészen a Salzburg-München autópályáig, ahol is a stau fogalma újra világossá vált számunkra, az utolsó 100 km 2 órás program volt. Az oda-vissza út ezen szakaszát leszámítva teljesen tökéletes volt az utazás. Az időjárásra nem lehet egy szavunk sem, néhány nap havazás, de tökéletes látási viszonyok, 2 nap verőfény, 1 nap tejköd, de ekkor sem torpantunk meg :) A hőmérséklet a völgyben napközben +/- 2 fok között ingadozott, a hegyen a verőfényes napokon volt a leghidegebb -8 fok, úgyhogy ideális körülmények között síeltünk. Az első, vasárnapi nap irgalmatlan tömeg volt, a közeli német határ miatt fél bajorország itt töltötte a hétvégét, úgyhogy ijesztő tömeg várt kora reggel minket a kabinosnál (mi Kaltenbachról mentünk minden nap). A tömeg szépen eloszlott a pályákon, de volt olyan lift (5-ös pálya alján) ahol max 5-10 perces várakozás is becsúszott, ezt leszámítva észre sem vettük, hogy sorba kellene állni, pedig a pályákon mint a hangyarajzás jöttek az emberek. A pályák jól kezeltek, a nagy tömeg miatt kora délutánra már buckásodtak, de élvezhető minőségűek voltak. A hóeséses napokon még jó 10-20 centi hó ráesett a pályákra, úgyhogy a ratrakolt pálya érzése nem sokáig tartott, de nagyon kellemes porhó volt a pályákon. A tiszta idejű napokon a pályák jobban tartottak és a szélességük miatt a sok síelő sem volt zavaró. Németeknél évek óta TOP SKI RESORT a hely, így rengetegen vannak, mellettük hollandok, belgák, lengyelek, csehek nagy kedvence, magyar szót is hallottunk egyszer kétszer ("Mi történt, megint találtál egy pénztárcát" - 13-as pályán :) vagy "Ez volt az a pálya ahol éreztem, hogy hiányzott a wax" 9-es pálya :) ). A piros pályák többsége szerintem nem vészes, én "intermediate" síelőnek tartom magam, nem mondanám, hogy haladó vagyok, de nem volt gond a pirosakon sem. Első nap meglepetés várt minket ebéd után, a nagyon hangulatos Skihütte után mentünk volna fel a 3-as menti felvonón, de a csúcson lévő szél miatt leállították, így kora délután egy kedves, buckás, kezeletlennek tűnő 1-es pályán kellett lejönnünk, itt még azért felvetődött, hogy reméljük nem ez a jellemző. Később ilyen meglepetések nem értek. Hochzillertálhoz nagyon közel van a Zillertal Aréna, Mayrohefen, Gerlos és még a Hintertux is, az itteni bérlet pedig mindre jó, így akinek nem lenne elég a HZ-n lévő 170 km, az 10-15 perc alatt újabb pályarendszerekbe akad. Mi mindig autóztunk, de a buszhálózat nagyon jónak tűnt, nagyon gyakran járnak a buszok és a Zillertál völgyben lévő vonatokon is rengeteg síelőt láttunk. Nagyon jó az infrastruktúra, amikor éjjel leesett 10 centi hó, az utak makulátlanok voltak, de ebben az osztrákok nagyon jók. Mi nagyon élveztük az ittlétet, bármikor nagyon szívesen visszamennék!!!
bazsa (snwbrd, frrde, bckcntry)
223 élménybeszámolót írt
223
16 éve tag
2009.12.17. 12:59
helló,

én kiegészíteném még az alábbi bekezdést azzal, hogy aki az offpiste-t erőltetné az ne kaltenbach-ból menjen fel, hanem hochfügen-ig autózzon fel! szerintem nagyon sok idő elmegy, amíg felküzdöd magad a csúcsra hochzillertal felvonóival. ha jól emlékszem legalább 4 felvonót kell váltani amik nem egymás seggében vannak, hanem csúszni kell egyiktől a másikig...
hochfügenből van egy nyolcszemélyes kabinka ami rögtön a csúcsra visz.
üdv,
bazsa
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2009.12.17. 11:49
December 12-en szombaton 1 napot síeltünk itt útban Sölden felé. 4-kor indultunk Pestről, 10.50-kor már vettük a bérletet (10:50-től már kicsit olcsóbb). Nagy örömünkre volt valami akció, csak 25EU volt a felnőtt bérlet. Sajnos a felső összekötő részen elég sűrű volt a köd, de ezt leszámítva jól lehetett látni, néha még a nap is előbújt. A hochfügeni részen az összes pálya nyitva volt, a hochzillertáli oldalon kb. 50%. Így kb. 70-80km pályát használhattunk, ezeken a hó minősége jó volt, bár nap végére buckásodtak a pályák egy kicsit. A szombati "tömeg" elviselhető volt, liftek alján szinte soha sem kellett sorban állni, párszor volt csak pár perces várakozási idő. Az autópálya közelsége miatt (kb. 25km) mindenkinek ajánlom, aki nyugat Tirolba megy, és közben csúszni akar egy fél napot, hogy ne legyen olyan monoton az út.
abatman
70 élménybeszámolót írt
70
18 éve tag
2009.03.29. 06:41
SíMan-hoz annyit, hogy tegnap értünk haza ugyan innen. A múlt hét havazása elkapta a síterepet rendesen, ezért nem ritka a kettő méternyi hó. Már nincs tömeg, sem a felvonóknál, sem a pályán. A hotel pincérjei szerint a húsvét a foglalások tükrében erős lesz. A pályák itt-ott meghosszabbították a szezont a környéken, de sajnos a hó minőségén ez nem látszik. Meleg van. A Goldpiste csak a tetőn élvezhető, a kabintól kásás. Volt annyira rossz minőség, hogy a rémült síelők nem tőlem, hanem a küzdéstől sírtak a bűn rossz pályán. Igazán felküldhetnék a ratrakokat napközben is. Fügen nem is látott pályakezelést, az egész hegy kása buckás. Mondjuk minek panaszkodom amikor láttam a síoktatókat a kabin félállomásáig lejönni S.E. Goldpistén, hát élmény volt nézni, ők valami miatt nem szenvedtek. Az egyéb pályák azért jónak is mondhatóak, hiszen a kabinoktól a 14-esen csordogálva csak innen felfelé lehet indulni a csúcsokig. De a látvány ebben az időben hááát az óóóóriási. Naptej!!!
SíMan igazságához hozzátartozik, hogy a múlt hét vége, eleje viszont hibátlan viszonyokkal fogadott, így azt is tudom, hogy kitűnő viszonyok mellett milyen is a S.E. Goldpistét rendesen beülni.
SíMan
427 élménybeszámolót írt
427
17 éve tag
2009.03.24. 21:32
Próbálom magam megemberelni és irni. Február 27-március 7 között voltunk Zillertalban és egy napot itt sieltünk. 2000. óta vissza akartam jönni ebbe a völgybe és a kimaradt részeket - többek között Hochzillertal-Hochfügent - besielni. A terep szerintem is kiemelkedő, mégsem volt igazán jó siélmény, amelyről nem a terület tehet! Egyrészt rossz volt az idő (esett a hó, felhőben is volt időnként), de ami ennél is meghatározóbb volt: az a tömeg! Különösen a Hochzillertal-i részen. A lifteknél nem kellett sokat sorakozni, de a pályák kevésbé birták. Pedig figyeltünt a siszünetre is, ezek szerint jobban meg kell választani az időszakot. A S.E. Goldpiste amúgy egy álom lenne, de miután a völgyben + 8 fok körül volt, így a nap végére fél méteres teljesen vizes buckák között kellett kerülgetni a rémült sielőket. Erről sem a terep tehet! Igazából mindenkinek csak ajánlani tudom, de jobban időzitsetek, mint mi.
jzoltan
11 élménybeszámolót írt
11
20 éve tag
2009.03.20. 20:19
Sziasztok, köszi a munkát remélem sokaknak hasznos lesz ez az infó.
Mindenkinek még egy utolsó jó csúszást a szezon végén.

Üdv. Zoli
Rambo
3 élménybeszámolót írt
3
15 éve tag
2009.03.19. 23:01
Hát az valóban szomorú, ha eddig nem volt feltüntetve. Nem is figyeltem...
Pedig világbajnoki terep!
admin3
705 élménybeszámolót írt
705
17 éve tag
2009.03.19. 16:35
Kedves Zoltán!

Hochzillertal-Hochfügen leírása elkészült :)
https://sielok.hu/siterep/hochzillertal/
jzoltan
11 élménybeszámolót írt
11
20 éve tag
2009.03.10. 21:26
Sziasztok, a múlt hetet ezen a helyen töltöttük, és itt síeltünk. A síelők honlapján nem találtam ezeket a helyeket (az Ausztria/Tirol síterepek között.)A hely kiváló, és mivel egy napot síeltünk a Zillertal Aréna területén is az összehasonlítás is korrekt: a Hochzillertal-Hochfügen pályarendszer magasan jobb minden tekintetben mint az Arena. Szállásunk Riedben volt egy önálló házat béreltünk (12-en), ami kb 20 főig tökéletesen komfortos. Akit esetleg érdekel az elérhetőség: Otto Hanser, otto.hanser@a1.net.

Mindenkinek további jó síelést, sok havat.

Üdv, Zoli
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.