Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Bergeralm (Steinach am Brenner)
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
cwetok
10 élménybeszámolót írt
10
7 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Bergeralm (Steinach am Brenner)
2017.03.20. 21:08
Március 19.-én, a négy napos síelésem utolsó napján erre, az oszták mércével mérve kis síterepre esett a választásom. Az innsbruck-i reggel reménytelenül ködösen és esősen indult. A előrejelzés még erre pályára ígérte a legkevesebb hóesést és esőt. Ez, meg a skiresort 5*-ra értékelt pályakarbantartása alapján döntöttem. Aztán 10 után elkezdett tisztulni. Kocsiba szálltam és 30 perc után érkeztem a parkolóba, ami kb. félig volt tele. Autópályán mentem, de a a brenner-i szakaszért külön kellett fizetni 9€-t. (visszafelé inkább az ingyenes úton mentem a falvakon át) Mivel 11 után vettem belépőt, így már csak 32,50€ volt, amiből a kártyáért a végén az automata visszaadta a 2€ kauciót. Furcsa, de a Visa kártyámat nem fogadta el a rendszerük, így maradt a készpénz.
A felvonók. A völgyből kabinos lift visz fel a középállomásig. Onnan ülőliftekkel lehet menni feljebb (4 személyes) az 5-ös pályára, vagy a csúcsra (2 személyes). Van egy tányéros gyakorlólift, egy varázsszőnyeg a gyerekeknek, meg még egy húzólift (Hochsonnlift) a 6-os pályához, bár ez utóbbi zárva volt.

A pályák. Kb. 20km-nyi volt nyitva. A középállomástól felfelé csak a pályákon volt hó, de az nagy mennyiségben. A 146 db hóágyú megette hatását (ez látszott a tározó vízszintjén is).
Két héttel a zárás előtt nem voltak sokan. A tavaszias időjárás (+13 fok) ellenére egész jól tartották magukat a pályák. Nem buckásodtak úgy, mint pár napja Patscherkofel-en, pedig oktatás is ment rajtuk. Valóban csillagos ötös a karbantartásuk. Lejtésük a jelzésnek megfelelőek, talán az 5-ös pálya teteje inkább piros, mint kék. A 3-as jelzésű fekete pálya hamar nagy kedvencem lett, többször is mentem rajta. Délutánra azért elkezdtek vizesedni főleg a felvonók előtti részeken. A buckák számomra nem voltak zavaróak.
Hüttét nem próbáltam, arról nincs tapasztalatom.

Összességében kiváló sínapot töltöttem itt. Túl sok helyen még nem voltam, de eddig ez volt a legprofibban karbantartott terep. Még délután is ment a ratrak a középállomás körüli részeken. Mondhatnám, hogy visszajövök, ha nem lenne még annyi hely, amit fel szeretnék fedezni.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.