Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
Grand Massif
síterep infó oldal
ÜZENETEK (7)Időben csökkenő Időben csökkenő
csendecsigusz
2 élménybeszámolót írt
2
5 éve tag
2019.01.16. 11:51
2019.01.05. Szállásunk Flaine központjában volt pár méterre a felvonóktól, a Madame Vacanes Les Terrases de veret apartmanházban. Ez az egyik legjobb amiben eddig bármely Francia síterepen megszálltunk. ( megszállott Francia síterepesek vagyunk) Kedves segítőkész személyzet, csendes kulturált vendégek, tiszta jól felszerelt apartman.A város is csendes nyugodt és kellemes közlekedési megoldásokat rejt magában, gondolok itt a két városrészt (Fórum - Foret) összekötő ingyenesen használható, a Budavári siklóra emlékeztető 2 liftre.Mindenképp próbáljátok ki!!
A sípályák tekintetében jó tudni, hogy olykor a kék pályák bizony technikás pirosra váltanak, vagy éppen ligth-os zöldnek sem felelnek meg mert inkább sífutásra alkalmasak! De ezzel együtt nagyon sokoldalú jól síelhető terep rengeteg élményt tartogatva annak aki kipróbálja!!!!Mindenkinek ajánlom ajánlom aki a kezdő szinttől már kicsit tovább tart sítudásban. A pályák minősége viszont nem túl jó, hamar jegessé és hepehupássá váltak. Viszont cserébe sosem volt tumultus 1-1 két falut összekötő pályát leszámítva.Szóval összegezve mi nagyon jó 6 napot töltöttünk itt!!
petib
96 élménybeszámolót írt
96
14 éve tag
2018.03.18. 16:28
16 év elteltével tértünk vissza erre a terepre. Szállásunk ezúttal is Morillonban volt, a Le Buet apartmanházban. A ház igazi pályaszállás a település felső szélén. Hátránya, hogy saját parkolóhellyel nem rendelkezik, de mi szerencsére találtunk egy helyet a házhoz közel.

A síterep sokat változott, az elmúlt években sok új felvonó épült, erre az idényre adták át például a Coulouvrier ülős liftet, amellyel egy új völgyet kapcsoltak be a rendszerbe Morillon és Samoens között.

Ami viszont nem változott, hogy a síterep négy része között még mindig csak a Tete des Saix jelenti az összeköttetést. Emiatt az ide vivő felvonók aljánál csúcsidőben és szép, napsütéses idő esetén nagyobb sorok is kialakulnak. És persze az ezekhez levezető pályák sokszor zsúfoltak, és gyorsan kibuckásodnak. Nagy kár például, hogy Les Carroz felől a Tete des Saix modern lift átadása után leszerelték a régi Airon felvonót, így mindenképpen le kell menni az új felvonó aljáig vagy a Marmottes pályán, melynek alja már kora délelőtt igen ramaty állapotba kerül (legalábbis márciusi tapasztalatunk ez volt), vagy pedig a lökdösősen induló Portet pályán.

A terep központja Flaine, itt szerencsére megmaradt régi kedvencünk: a kissé félreeső Aujon felvonó melletti rövid, de kellemes Cornaline és Calcedoine pálya. És továbbra is igen jó a tetőről levezető Faust illetve Méphisto pálya. Viszont erre a régióra jellemző leginkább a zsúfoltság, ami emlékeim szerint régebben nem volt ennyire súlyos.

Morillonban kora reggel jó volt a faluba levezető Doina pálya, és mivel a kabinos felvonó 8:50-kor nyitott, így akár már 3/4 9-kor is el lehetett indulni síelni. Délután pedig mindig az 5 óráig nyitva lévő Bergin felvonóval zártuk a napot a hasonló nevű, és még délután is mindig jó állapotban lévő piros pályán.

Egyszer lementünk a több, mint 10 km hosszú Cascades pályán Sixt-be, amely pálya időnként lökdösős, időnként kellemes, alul viszont már erősen olvadt. Sajnos Sixt-ben a két ülős felvonó már nem üzemelt.

Bár az időjárás ezúttal nem kényeztetett el minket - mindössze másfél igazán szép, napos napunk volt, a többin mindig volt eső és hó - azért egész jó hetet töltöttünk el. A pályarendszer kiterjedt, mindig lehetett jó pályákat találni, de a zsúfoltság olykor elég zavaró volt.

Pár képet feltöltöttem:
https://sielok.hu/fotoalbum/20273/galeria/
Előzmény: (- Marky - 195855)
petib
96 élménybeszámolót írt
96
14 éve tag
2017.09.15. 13:04
Március végén remélem tudok majd válaszolni :)
Előzmény: (- Marky - 195855)
- Marky -
754 élménybeszámolót írt
754
15 éve tag
2017.09.12. 17:55
Járt itt valaki az elmúlt 3-4 évben?
Történt változás a lent leírtakban?
Érdemes megnézni 1 hétre a helyet szerintetek?

köszi előre is az infokat
Apurimax
1 élménybeszámolót írt
1
11 éve tag
2013.02.04. 00:10
Janauár 3. hetét itt töltöttük. Flaine-ben laktunk. Az apartman kicsit komfortosabb volt a francia átlagnál. A síterep alapvetően jó. Sok igazán gyors, jó sítudást igénylő pályát és freeride helyet találtunk. A pályák egy részét gondozták naponta, a többit kb. 2-3 naponta. Azonban infrastruktúráját tekintve borzasztó. Úgy gondoltuk, hogy az elmúlt min. 10 évben nem történt fejlesztés. Ülő liftek lassúak, max. 4 személyesek, igazán fapadosak. Az egész 260 km-nyi területen összesen 5 kabinos liftet találtunk. Abból az egyik olyan mint az északi Chopokon a sárga buborékos. (talán akad aki még emlékszik rá).Bukósisakban be sem tudtunk mászni. Csákányos liftet nem találtunk, ellenben rengeteg a merev karú Poma tányéros/tökös. Nagyon kevés a pihenőhely/chalet/hütte, (kinek hogy tetszik), és amiket találtunk azok 500 m-en belül fekszenek egymástól. A legnagyobb átverés azonban a 14 km-es Les Cascade nevű pálya. Na ebből mintegy 3 km-es szakaszt felfele kell megtenni. Léc a vállra, így a legszaporább. Ez nem túlzás, de aki a kihívást kedveli... Összességét tekintve, éppen határeset, hogy a hosszú utazást a síterep kiegyenlítse.
Ennél azért akadnak sokkal jobb francia síterepek.
Tökszi
30 élménybeszámolót írt
30
15 éve tag
2012.02.11. 20:30
Sziasztok!

Én pár éven keresztül jártam ide hétvégenként síelni,és egy nagyon jó pályarendszernek tartom. Nem is értem miért nem szerveznek ide az utazási irodák sítáborokat. És ha hozzá vesszük azt is,hogy itt van Európa egyik leghosszabb sípályája a Cascades 14 km hosszúságával,akkor csak jól sülhet el a dolog. Ezért döntöttem úgy,hogy pár év kihagyás után újra meglátogatom ezt a helyet is.
Előzmény: (petib 84336)
petib
96 élménybeszámolót írt
96
14 éve tag
2010.02.12. 20:01
Sziasztok!

Évekkel eezelőtt kétszer is voltam ezen a síterepen, amely nálam a rangsorban az első néhány francia síterep között szerepel.
Első alkalommal Les Carroz-ban, másodszor Morillon-ban laktunk, ez utóbbi hely hátránya az volt, hogy a kabinos felvonóval kellett lemenni a városba, ha nagyobb bevásárlást akartunk (de pékség volt fent is).
A síterep központja Flaine, innen érhetők el a Les Grandes Platieres széles piros pályái, nagyon jó pl. a kabinos tetejétől induló Faust nevű pálya. Titkos kedvencünk azonban nem ez, hanem a kissé kieső Grand Grenier és Aujon nevű húzós felvonók melletti piros és kék pályák voltak, ahol a népsűrűség jóval kisebb volt. De nagyon kellemesek a Samoens-i rész piros pályái is.
A Les Carroz-i alsó pályán kipróbáltuk az esti síelést is (arra sajnos már nem emlékszem, hogy ezért kellett-e külön fizetni).
Aki egzotikumra vágyik induljon el a hosszú szerpentinen Sixt felé: ott szinte kihalt pályák várják a túrázókat. Igaz viszont, hogy innen csak síbusszal lehet visszajutni, ráadásul késő délután ezért már fizetni is kell (addig vannak ingyenes jératok).
A síterep talán egyetlen hibája, hogy az egyes szektorokat összekötő utak sokszor zsúfoltak (pl. Dolomie), hamar kibuckásodnak, de ennek ellenére egy próbát szerintem mindenképpen megér ez a síterep.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.