Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Svájc
Sörenberg
síterep infó oldal
ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
gabesz777
10 élménybeszámolót írt
10
7 éve tag
2018.04.09. 12:39
Sziasztok!

2018-ban számos alkalommal sikerült eljutnom Sörenbergbe. Íme egy kis kedvcsináló. Jó csusszanást mindenkinek.

Megközelíthetőség:
A síterep Budapesttől 1100 km-re található, Zürichtől 100, Berntől 70, Luzerntől 50 km-re, a Brienzer Rothorn északi oldalában. A síterep megközelítése a Luzern és Bern közötti 10-es főút felől célszerű. Schüpfheim faluban kell letérni a 10-es útról Sörenberg felé. A sörenbergi sípályákat több, falubeli ingyenes parkolóból közvetlenül el lehet érni kabinos, üléses illetve csákányos felvonókkal (Rischli, Ochsenweid, Schönisei, Sörenberg-Platz, Rothornbahn).

Pályarendszer:
A síterep hivatalosan 08:30-16:30 között várja a sportolni vágyókat. Közepes kiterjedésű (53 km), összefüggő, különböző nehézségi fokozatú pályarendszer, amely főleg kék és piros pályákból áll. Továbbá csodálatos off-pist síelési lehetőség várja a kötöttség nélkül síelésre vágyókat a Rothorn csúcsa alatt. A Rothorn csúcsától induló pályák viszonlyag magas tengerszint feletti elterülésük következtében (legmagasabb pont 2350 méteren, Brienzer Rorthorn), hóbiztos terepnek számítanak egészen április elejéig, és még a szezon vége felé is kiváló porhóban élvezhettük a síelést. A szezon általában december elejétől április elejéig tart. A már említett Rothorn alatti pályák a Rothornbahn felvonójával közelíthetőek meg: főként középnehéz piros és nehéz fekete pályákkal. A Rothornra feljutva érdemes a felvonóállomás kilátóteraszáról megtekinteni a Berni Alpok elénk táruló sziluettjét megkoronázva az Eiger-Mönch-Jungfrau triászával, az Aare-völgyet, illetve a türkiz színben pompázó Brienzi tavat. A Rothron alatti pályákat tehát haladó síelőknek és a freeriding szerelmeseinek ajánlom.
A faluból induló kabinos, üléses és csákányos felvonók az alacsonyabb pályákhoz visznek, amelyek kitűnőek kezdők, családok, kisgyermekesek és haladók számára, akik élvezni szeretnék a mesés tájat és kényelmes, széles pályákat. A pályák fele könnyű (kék), másik fele közepes nehézségű (piros), tengerszint feletti elhelyezkedésük pedig 1200-1700 méteren van. A Schwarzenegg feletti Hundknubel csúcsáról két fekete pályán is lecsúszhatnak a kihívásra vágyók. Kedvencünk a Steinetli és Hint. Schwarzenegg közötti pályák voltak, de élvezetesek a fenyőfás erdők szegélyezte széles pályák Rossweidtól, illetve Schwarzeneggtől le a faluig.

Egyéb szolgáltatások:
Sörenberg egy kiváló adottságú, az UNESCO bioszféra oltalma alatt álló (Entlebuch) térségben elhelyezkedő üdülőfalu kitűnő infrastrukturával: külön sí- és snowboardiskolában oktatók bérelhetőek egyéni, illetve csoportos síoktatásra. Nemcsak a faluban, a parkolók mellett (Rischli, Ochsenweid és Schönisei), hanem a fenti állomásokon is kellemes és kényelmes, igazi alpesi jellegű gasztronómiai kiszolgáló egységek (alpesi étterem és bár) várják a megpihenni és falatozni vágyókat (Rossweid, Schwarzenegg, Schwand, Eisee, Rothorn). Szálláslehetőség Sörenberg faluban található különböző kategóriákban. A sípályák mellett számos szánkó pálya, sífutó pálya és kijelölt és biztonságos hótúrázási lehetőség várja a nem kimondottan síelni vágyókat. Rossweidnél külön a gyerekek és kezdők részére tanuló pályákat is biztosítanak. Nyáron pedig a mesés tájakon való kirándulás mellett nyári bobpálya elégíti ki a kalandra vágyók igényeit. Végezetül, egy kellemes, napsütéses, ámde fagyos síelés után felüdülés a sörenbergi uszoda a kapcsolódó wellness szolgáltatásaival.

Síbérlet árak:
A felnőtt napijegy 52 CHF-ba kerül, míg 12:00-től 44 CHF-ért árulják a délutáni jegyet (12-ig a délelőtti jegy 36 CHF-be kerül.) Gyerekek 6 éves korig ingyen 15 éves korig féláron síelhetnek, és van ifjúsági, tanuló és szenior kedvezmény is.

Értékelés:
Kiváló választás családoknak, kezdőknek és középhaladó, haladó síelőknek. Összességében, ár-érték arányát tekintve a legjobb svájci síterepek egyike a 2018-as szezonban. Kedvező ár-érték aránya és jó megközelíthetősége miatt felkapott célpont, és főleg hétvégenként zsúfolt lehet. Mindemellett személyes kedvenc.

További információk:
https://www.soerenberg.ch
https://www.bergfex.ch/soerenberg
Soerenberg-1.jpg
Soerenberg-2.jpg
Soerenberg-3.jpg
Soerenberg-4.jpg
Soerenberg-5.jpg
Brienzer Rothorn
Hinter Schwarzenegg
Schwarzenegg a Hundschnubelről
Offpist
Entlebuch az UNESCO oltalma alatt
Snow-angel
32 élménybeszámolót írt
32
17 éve tag
2010.12.12. 19:16
Akkor ezt megdumáltuk, addig is ott a webcam. :D Rothornon még mindig nem voltam, mert csupa jég minden. Talán szerdán még belefér egy csúszás, ha nem, hát majd januárban ;)

Puszó
Előzmény: (apoca 97565)
apoca
341 élménybeszámolót írt
341
18 éve tag
2010.12.11. 00:37
Hello,

nem lehet rossz hely, sok magyarka biztos nem jár arra. Ha eljutok Svájcba kikapcsolom a GPS-t és eljutok Sörenbergbe:)
Addig is jó síelést.
Pusssz
K.A(poca)
Előzmény: (Snow-angel 96143)
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
Snow-angel
32 élménybeszámolót írt
32
17 éve tag
2010.12.04. 19:38
Hello mindenki!

Épp itt vagyok, ahol a madár sem jár, magyar síelő is csak elvétve, de gondoltam írok pár szót azoknak, akik Luzern kanton eme gyöngyszemébe szeretnének jönni. :D
Maga Sörenberg egy tipikus alpesi mini-város. Kocsival Schüpfheim-Flühli felől ajánlom jönni, még ha a GPSek nem is értenek velem egyet. Ők valamiért Giswillt favorizáják, de az rossz időben le van zárva és jó időben is veri a budapesti hullámvasutat. :p Ha már ideértetek, szállás és étterem akad bőven. :D
Na de térjünk át a lényegre: a pályákra. Mivel a szezon csak 11-én kezdőik, egyenlőre csak egy rész van megnyitva. Összesen 53 km síelhető be, pillanatnyilag...ööö...kevesebb :D Azért így is bőven el lehet tölteni a hétvégéket, mert a pályák változatosak, akár csak a felvonók. Nagyon sok a kék és a piros pálya, legalább is a térkép szerint, gyakorlatilag sokszor túlmutatnak a színükön :p. Amúgy sem tudod, hogy hol vagy éppen, mert a pályajeölésen lenne mit javítani -de mint tudjuk a lefelé már bíztató :D A meredekség ellenére talán azért kékek és pirosak, mert javarészt szélesek, bőven van hely kanyarogni. Persze nem igazi síterep, ha nem figyelne be néhány erdei ösvény :D Sőt, átsíelhetőségből 5ös a rendszer :D Oké, az még nem tiszta, hogy a Rothornhoz (ahol két kis piros és egy hosszú fekete van) hogy lehet lécen eljutni, de mivel az még zárva van, nem is sokat filóztam rajta. Összességében nekem nagyon tetszik, remélem az eddig zárt szakaszokat is ki tudom majd próbálni :D Oh, és majd elfelejtettem, nagyon jó a Glühwein XD
Ha erre jártok, próbáljátok ki :D

Pussssssz
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.