Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Gagyi! Nem bevált felszerelések

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Kis Kovi
271 élménybeszámolót írt
271
13 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Gagyi! Nem bevált felszerelések
2017.04.24. 00:31
Az Icepeak nem gagyi, de nem is az igazán komoly kategória, legalább is, amit Magyarországra hoznak a termékeikből. Gépjármű analógiában kifejezve maximum az alsó-közép kategóriába helyezném a márkát.
A finn gyártók esetében például a Halti jobb, de drágább is. Mondjuk a Halti is átállt a Sympatex anyagról a Drymaxxra, pedig a technikai paraméterek alapján a Sympatex elvileg többet tud.
Az Icepeak hazai forgalmazású termékei általában 5.000, de maxium 10.000 mm/mvp vízállósággal/lélegzőképességgel rendelkeznek, ami nem számít különösen jobb értéknek. A hideg körülmények esetén, havazásban ez még nem feltétlen probléma, de esőnél már lehet kevés.

Amennyiben regisztrálsz, akkor az alábbi oldalon például láthatod egész jól összefoglalóan (sok jó márka) a nyugat-európai árszínvonalat. Ugye nekünk még akciósan is milyen drágának tűnnek a termékek, mivel az ottani jövedelem viszonyoknak megfelelően állapítják meg az árakat.

https://https://www.sportpursuit.com/clothing/trousers-shorts-tights?sport=Skiing

A fentiekből adódóan a hazai akciós Icepeak cuccok nem számítanak drágának, de nem is várható tőlük csoda.

Impregnálás esetében a Holmenkol termékei is jók (és persze drágák is:), bár az impregnálásnak a vízállóság szempontjából több jelentősége van. A termékeken lévő DWR réteg meg tud kopni a használattal és az idővel, de egy új termék esetén két - három tisztításig jól kellene működnie.
Amennyiben a mosószerre nem kívánsz hatalmas összegeket áldozni, akkor a tisztítás szempontjából esetleg kipróbálhatod ezt is:
http://www.perwoll.hu/hu/kezdolap/termekek/sport-activecare-3d.html

Ez csak tisztítás, impregnálást ezzel még nem érsz el.
Azért az tudni kell, hogy a tisztítás során is ezernyi mindenre oda kell figyelni, hogy a technikai tulajdonságok (vízállóság, lélegzőképesség) megmaradjanak.

Néha a használt ruha piacon is nagyon jó dolgokat ki lehet fogni, például nyugaton levedlett "csúcsruházatot". Nekem sikerült (min. 6-8 éves modellnek saccoltam a vásárláskor) Descente használt síkabátot vásárolnom, ami eddig nagyon jól szuperál, bár az igaz, hogy a leggyilkosabb körülményekben (szakadó eső, metsző szél) még nem volt része. Nem impregnáltam, csak technikai mosóval mostuk ki, de még mindig nagyon jól működik a vízlepergetés (egész nagy cseppek, nem kenődik) a kabáton. Szóval tudnak tényleg nagyon komoly cuccokat is gyártani, de azok brutális árakon "mennek".
Előzmény: (HF 195481)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.