Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síelésünk kivesézése

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
keskesonka
180 élménybeszámolót írt
180
16 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Síelésünk kivesézése
2017.12.05. 16:57
Na visszatertem:D, elegge el voltam foglalva az utobbi idoben, meg sieltem is egy kicsit.
Köszi a reakciokat.

Röviden es tomoren: nem tudom hogy kijelenthetö-e ennyire egyertelmüen ez a különbseg a "regi es uj" sieles között.

Ugyanis teljesen mashogy kell/lehet megsielni palyan mondjuk egy szlalom (ha ugy tetszik "modern") es egy gs sit ("regi") lassu temponal, es akkor meg nem beszeltunk turt horol, melyhorol, buckakrol, jegröl , vonalvalasztastol, meredeksegtol stb. Hacsak az embernek nincsenek olyan labizmai, mint egy lonak (lassu temporol beszelek), akkor ha a gsen tul hamar elre kerülünk, a külsö elmegy Kenyaba, muszaj vmennyit varni es beforgatni. Szlalom sin a kis radiusz miatt nyilvan mas a helyzet kis sebessegnel is. Amikor szlalomon hamar atelezünk az dinamikailag annak felel meg mint "regen" a sokaig varas. Csak epp ezt most hamarabb megtehetjük mert, a kis radiusz miatt hamarabb lepnek fel azok a kanyarerök, amik lehetöve teszik a kanyarpozicio kialakitasat (amit regen kb az esesvonaltol kezdve epitettek fel).

Magyarul minel gyorsabban megyek, vagy minel rövidebb a si annal hamarabb elre lehet vagni (atelezni), aztan adni neki a terhelest ahogy akarom, söt akar forgathatok is. De ez velemenyem szerint nem jelenti azt, hogy a "bedrifteles" idejemult technika lenne, inkabb, hogy mashol es mas környezetben kell/lehet hasznalni.

En Soma sieleset sokadszorra is megnezve, azt latom, hogy a kikormanyzasnal nem eleg biztos. Az meg izles dolga, hogy ezt ugy javitsuk, hogy amit biztos, hogy meg tud sielni (alpesi alapot egesz pontosan, ha megnezed Ozsi iveit, abban is ugyanugy bentvannak kikormanyzasnal ennek az alapelemei,
annyi, hogy kicsit tobbet forgat ra vallbol es a csiposzoge kissebb, meg a vegen jobban benne marad, de ez meg izles dolga (lasd pl:
Kattints a képre a videó megtekintéséhez:
) es egy alpesi alap sokkal közelebb all az Ozsi altal megsielthez is, mint a hoke), oldscoolban rendberakni es menni a bekormanyzasra.
Vagy a bekormanyzas elejetöl szetszedni, de akkor bennehagyni a kockazatot, hogy kikormanyzasban bent marad a belsö sin, amiböl eleg nagyot lehet zakozni (tapasztalat).

Osszessegeben azt szerettem volna ezzel erzekeltetni, hogy szerintem a "klasszikus" iskola nem zarja ki a modern megsieleset. Ezek a sitechinak (helyesen kivitelezve) mind hasznosak, a maguk helyen es idejeben, egymast szepen kiegeszitik.

Illetve még annyi hogy Jocinak ez a determinisztikus kijelentése miszerint a hoke kijavítására nincs gyakorlat kisse erős nekem (ugyanis van). Fogalmazzunk úgy hogy embere válogatja, hogy épp melyik mennyire hatekony.
Előzmény: (Lackó 196619)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.