Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síelésünk kivesézése

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Joci
461 élménybeszámolót írt
461
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Síelésünk kivesézése
2018.02.19. 22:07
Most tekintsünk el attól, hogy kinek melyik sítechnika a szívügye.
„OK”

A túlzott hokét helyes alpesi alaptartással lehet kiszedni, vannak rá gyakorlatok.
„A HELYES alpesi alaptartásban nincs is hoke! Nos, ebben egyet értünk.”

Szerintem ez a hoké nem a technika egyenesági következménye, ez a kritizált technikában is egy hiba, amit javítani kell. Ez olyan mintha azt mondanád, h a belső sín maradás annak a következménye, hogy hangsúlyosan használom a belsőt is bekormányzásnál.
„ A helyes alpesi technikának nem is következménye. De a rosszul megsíelt, vagy a hibásan felépített mozgásnak már sajnos végkifejlete Itt pedig erről volt szó!”

Ezekkel a hozzászólásokkal nem az Ozsiék technikájának az értékét szeretném kissebbíteni, vagy hasonló, csupán azt megmutatni, hogy élből leszólni pl az osztrák tematikát szerintem nem helyes. Az igazán jó síelők gyakorlatilag full lazán síelnek kint is, abszolut semmi izomszag, erőltetettség, térdbetörés énnemtommi sincs (ha megnézed ennek a faszinak az oktatóvideóit, sok oldschool gyakorlat van, ennek ellenére eljutott erre a szintre). De ehhez kilométer kell, meg befektetett munka, illetve egy jó oktató aki konzekvensen végigveri rajtad, vagy nagyon jó megfigyelőképesség és tehetség.
„ A sógoroknál sokszor más az, amit maguk síelnek és más az, amit oktatnak.”

Illetve a ruccsolás védelmében pl már egy keményebb piroson az emberek nagy része -ha nem tudna ruccsolni- esélytelen lenne bármilyen seggen lejövetelen kívüli mozgásra (mert még ha meg is tudnák síelni élen, 2 kanyar után annyira begyorsulnának, hogy azért esnének el).
„Szuper. Ennyi erővel akár oldalazva is leközlekedhetünk a hegyről. Aki nem tud síelni, annak ez is nagy élmény. Akinek van igénye a minőségi síeléshez az ilyenkor veszi észre a technikai hiányosságait. Nálam a két nagyobbik gyerek nem tudja mi az a ruccsulás. Mert nem tanították meg nekik. Ellenben a Kreischbergen a völgybe vezető fekete 1-sen ugyanúgy jönnek le, mint a lapos kéken. Nincs rá másik technikájuk. Csak az, amit az oktatójuktól láttak. Az pedig a (szinte) párhuzamos lécvezetés ellenére sem gyorsul be, mert jó alaptechnika rögzült mindkettőjüknél. És ez a legfontosabb! De biztosra veszem, ha megtanulják a carvingot, akkor sem kell majd ruccsolniuk egy meredekebb hegyoldalban.”
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.