Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Rocker sílécek - tapasztalatok

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Vid
490 élménybeszámolót írt
490
19 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Rocker sílécek - tapasztalatok
2017.02.21. 22:49
"A versenyzők lécein sem látom az általad hiányolt kötésemelőket mégis brutál szögben tudna dönteni.
Szerintem egy jó oktató téged is megtanít :-) "

Köszi!:)
A kötésemelő elsősorban az élbevésődés erőkarát határozza meg. Jeges pályán rengeteget számít. Nem véletlenül emelgetett mindenki régebben a versenyeken. Amit Lackó itt belinkelt, na az már valami elfajzott szerkezet, olyannom nekem sincsen :) De maradjunk inkább csak a rokkerek kitárgyalásánál, a kötésemelő külön topikot érdemel.

És még valamit keskesonka üzenetére:
"minden sportnál úgy van, ha az ember egy bizonyos szint fölött van, akkor cucc is kell hozzá, hogy élvezetes legyen, annak meg ára van. a régi szar lécek semmivel se tudtak többet, mint a mai szar lécek. "

Itt nem minőségről van szó, hanem felépítésről.
Azontúl jelenleg nagyon nincs semmi a versenysík, meg a semmi között, ha jó pályasít akarsz. Márpedig ha könnyű vagy, vagy nem tudsz mindig lezáratni magadnak egy egész pályát, akkor kifejezetten jók voltak a közepes keménységű pályageometriájú lécek. A tanuláshoz szintén jók... voltak.
Ráadásul ha nem túl kemény a léc, frissebb hóban jobb vele menni.
Egy középhaladó nem fog magának egyből egy 150-200 ezres lécet venni, mert hátha megtanul vele menni. Meghízni meg pláne nem fog senki ezért. Na meg más gond is van a nagyon drága lécekkel: A lopásveszélyen kívül egy ilyennel nem szívesen vág le az ember valami ismeretlen szakaszon.

Lényeg a lényeg, a pályaléceknél ez egy óriási visszalépés, és lehet hogy összességében az élensíelés oktatásában(meg művelésében is) is.
Előzmény: (minerel 194237)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.