Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Rocker sílécek - tapasztalatok

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
keskesonka
180 élménybeszámolót írt
180
16 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Rocker sílécek - tapasztalatok
2017.02.23. 00:25
hát ha egyszer a rockeres élen van (nyilván ez egy bizonyos élszög, de a gyártók sem hülyék és a kezdőbb léceket úgy tervezik, hogy ne kelljen ehhez csutra élre rakni), akkor ugyanazt csinálja mint a camberes.

a rockernek az élváltásnál van szerepe (akkor amikor a sí "nincs" élen, ez ugye normál esetben kanyaroknál pár m se), mert ekkor úgy viselkedik mint egy kisebb rádiuszú léc. (de ha van egy camberes léc aminek le van törve az elején az él, azzal hasonló hatást érnek el, és kezdőknek tudtommal inkább így éleznek)

azt megadom, hogy ilyen tíz eleje méter körüli rádiusznál tök fölösleges a rocker és inkább parasztvakítás.
azt is megadom, hogy bizonyos szint fölött a camberes több élményt ad (de rockeressel könnyebb eljutni eddig).

ha valakinél rendben van a támasztott lendület (a kikormányzás részére gondolok, mert a szóban forgó témában ott van az élnek legnagyobb szerepe) akkor ott a "carvingba" átvezetésnél az élváltás szokott lenni az elsődleges probléma.
és ezt a rockerek megkönnyítik (a felépítésükből adódóan), hiszen erre találták ki őket.
szóval még mindig nem értem , hogy egy rockeressel miért ne lehetne ugyanúgy megtanulni rendesen carvingolni? egy adott élszög fölött tökéletesen azonosan viselkednek a camberessel.

Ozsi írásához kapcsolódóan: véleményem szerint az, hogy az ember hamarabb érez valamit nem túl számottevő ez esetben, ugyanis, ha mondjuk megy 10 m/s-el (ami ugye 36 km/h, kényelmes középhaladó tempó) és a sí eleje mondjuk 20 centi rocker (ami már egy rendes fölébecslés) akkor az azt jeleni h 0.2/10=0.02s-al később érzed meg az adott terepváltozást, ami egy nagyságrenddel kisebb, mint a reakcióidőd.

ezek amiket írtam természetesen nem egy 100-as közepű fullrockeres síre vonatkoznak, mert olyannal épeszű ember nem megy pályára (kivéve a Candide Thoevexet:D:D), hanem a mostani picit rockeres elejű vs. régebbi fullcamberes lécekre.
Előzmény: (Vid 194466)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.