Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Kaprun - Kitzsteinhorn gleccser
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSAKCIÓ
Tauernsuites Mitterwirt by ALPS RESORTS - 20% szezonzáró kedvezmény
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Kaprun - Kitzsteinhorn gleccser
2017.05.02. 20:02
Április 27-28-án megérkezett a nagy havazás, 28-án igen intenzíven szakadt, ennek a pályasíelők talán kevésbé örültek, mi freeriderek azonban igencsak, mosolyt csalt az arcunkra. Közel 100 cm friss hó esett, ami valóságos Hokkaidóvá változatta Kaprunt, lenn a felső kapruni völgyen is hullott vagy 20-25 cm hó minimum, mindez április 28-án.
A hirtelen jött április végi tél megtréfálta a nyári gumival közlekedő autósokat, a nap végén voltak is "jelenetek" a parkolóban, de a közeli hegyvidéki hágókon (Dienten-Hochkönig , Pass Thurn-Kitzbühel) is kisebbfajta közlekedi káoszt okozott, keresztbe fordult autók, kamionok, vagy éppen árokba landoltak...
Ellenben a természet olyan volt akár mélytélen, január közepén, a fenyőfák vastag hópárna alatt pomopáztak.
Ez a nap volt a szezon második legjobb napja, ami a hómennyiséget és minőséget illett április 19. után. Egyben nagyon magasra helyezte a mércét :)

Szombattól elvonultak a hófelhők és teret engedtek a napsütésnek, kék ég és verőfényes napsütés jellemezte mindhárom napot, na és jó hangulat. Zenekarok , dj-k az Alpincenter teraszán és sör, borkóstoló, grillezés, koktélshow. Akár síelés nélkül is el lehetett lenni, persze érdemes volt , mert hó az bőven volt, a pályák is jók voltak, igaz a pénteki havazás után szombat délutánra hamarabb buckásodtak.

Fotók a hétvégéről:
https://sielok.hu/fotoalbum/kaprun-201704280501/galeria/

Május 2-án azaz ma a bónusz nap volt, éjjel esett 20-25 cm porhó, a gleccseren napközben is -6 -8 fokok voltak, ami garancia a nagyszerű hóviszonyokra pályákon és azokon kívül. Ez is egy szenzációs nap volt. Továbbra is a Langwiedig lehet lecsúszni.

Képek a mai napról

https://sielok.hu/fotoalbum/kaprun20170502/galeria/

Ami a hét időjárását illeti többször kell kis havazásra számítani, a hétvégén akár nagyobb hó is eshet, tehát a télnek még nincs vége, legalábbis itt 3000 méterrel a dolgok felett. Aki még nem próbálta a májusi-júniusi síelést bátran ajánlható, ráadásul délután is (síelés után) sok mindent lehet csinálni lenn a völgyben, ahol már egyre inkább a tavasz nyer teret, Pünkösdkor is megyünk !
6.JPG
9.JPG
15.JPG
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.