Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Kaprun - Kitzsteinhorn gleccser
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSAKCIÓ
Tauernsuites Mitterwirt by ALPS RESORTS - 20% szezonzáró kedvezmény
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Stani
5441 élménybeszámolót írt
5441
Admin
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Kaprun - Kitzsteinhorn gleccser
2017.05.23. 18:53
Tegnap , azaz május 22. ismét egy nagyszerű sínap volt. A parkolóktól a Panoramabahn (út bal oldalán) kabinos visz fel, sajnos a Gletscherjet 1-el ellentétben ennél nem nyitják 8 körül a kapukat, hanem megvárták a 8.15 h-ás hivatalost, ekkor már 10-15en álltunk a bejárat előtt. A gleccseren 0 – +2 fok közt mozgott a hőfok a kora délelőtti órákban, lentebb természetesen ettől enyhébb idő volt.

A pályák remekül kivasaltak, hivatalosan az Alpincenterig csúszhatunk, azonban a hó még továbbra is elég, hogy a Langwiedig síeljünk, akár a piros 11-esen vagy a Black Mambán. A piros 11-esen elkezdték az utat kimarni, így ahol az út keresztezi a pályát ott figyeljünk, az első a Krefelderhütte magasságában, a másik pedig alatta (jól látható).


Liftek közül a Panoramabahn, a Langwiedbahn, a Kitzlift 1 és 2 gleccserliftek, a Magnetköpf gleccserlift üzemelt. A felső részre jelenleg a Gipfelbahn nagykabinos és gleccsersikló kombinációjával juthatunk, mivel a Gletscherjet 3+4-en karbantartási munkálatokat végeznek.

Tömeg nem volt, a liftekkel jól lehetett sorozni a lejtőket, reggel úgy 50-60an voltunk, ebből 20 kezdő diák, akik sok vizet nem zavartak, hiszen az Alpincenter előtt tanultak. Később még kb 20 síelő jött volt, jórészt németek és csehek. A nyári szezonban sokszor előfordul, hogy hobbisízőből szinte alig akad pár és inkább versenyzők vannak fenn, azonban nem ezen a hétfői napon, amikor a versenyzők voltak kevesebben.

Hó még bőven van, és akár pályán kívül is mehetünk, természetesen nem térdig érő porhóban :) Jórészt tömörödött hó, teteje firnes. A legfelső részeken keményebb alap, rajta pár centi friss hóval. Holnapra 15-20 cm havat jeleznek a gleccsere.

A hétfő nap képekben:
https://sielok.hu/fotoalbum/kaprun-20170522/galeria/
IMG-0537.JPG
Panorama-2.JPG
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.