Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Kaprun - Kitzsteinhorn gleccser
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSAKCIÓ
Tauernsuites Mitterwirt by ALPS RESORTS - 20% szezonzáró kedvezmény
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Kaprun - Kitzsteinhorn gleccser
2017.06.10. 10:27
A kedd és szerda lehűlést és ezzel együtt friss havat hozott az osztrák magashegységekbe. Helyenként 1800-2000 méter alá süllyedt a hóhatár, Kaprunban a Salzburger Hütte körül (kb 1800 m) volt mindkét napon a hóhatár, összeségében a két nap alatt a felső részeken 20+ cm friss hó esett, szerdáról csütörtökre kis szél volt éjjel, így ez pályákon kívül változóan alakított a hómélységet.

Csütörtökön továbbálltak a hófelhők és teret engedtek a napsütésnek, így nem volt kérdés, hogy a délelőtt a gleccseren lesz. Már az Alpincenternél porhó kora reggel, jó nap lesz ez, és az is volt. A csütörtöki nap tökéletes példa arra, hogy egy-egy komolyabb hidegfront még ilyenkor nyáron is pillanatok alatt, egyik napról a másikra telet hozhat a gleccserre. Talán a legjobb menet a csúcstól (kilátó) a Gipfelsteilhang meredélye, jó kis porhavat kínált, de remeknek bizonyult az Ice Age (X1), itt ha valaki végigszeretné csúszni, annak fókáznia, splitboardznia, rosszabb esetben gyalogolnia kell, ugyanis ilyenkor nyáron a Sonnenkarból nem visznek fel a liftek (bár hó az még lenne hozzá..)

Továbbra is az Alpincenterig csúszhatunk hivatalosan, de kalandvágyók próbálkozhatnak az alsóbb pályákkal is, pl. a 12-es, 10a és 11 kombinációja csütörtökön is élvezetes lesiklást adott. Az egész terepen kb 40-50 síelős és snowboardos, tehát sorbanállni nem kellett :) Jövő héttől, június 15-től már üzemel a Gletscherjet 3+4 felvonóegyüttes, így az Alpincenteről gyorsan és kényelmesen feljuthatun a sípályákhoz, várhatóan ezzel egyidejűleg a Kitz gleccserlifteket lekapcsolják, mivel a GJ 3+4 kiváltja ezeket a lifteket.

Összeségében szuper kis nap volt, reméljük még tartogat az idei nyári szezon egy-két hasonló "télies" sínapot.

Mindez képekben:

https://sielok.hu/fotoalbum/kaprun-2017-06-08/galeria/

Vetítéssel:

https://sielok.hu/vetites/galeria/kaprun-2017-06-08/1/
11.JPG
2.JPG
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.