Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síelés súlyos porckopással, térdizületi arthrosissal

ÜZENETEK (7)Időben csökkenő Időben csökkenő
LRobert
18 élménybeszámolót írt
18
17 éve tag
2017.10.09. 04:02
Tovàbbra is vàrjuk a témàhoz kapcsolódó tapasztalataitokat!! Írjatok bàtran!
LRobert
18 élménybeszámolót írt
18
17 éve tag
2017.10.06. 22:27
Sziasztok!
Nekem 2013-ban kezdődtek a jobb térdpanaszaim. Akkoriban sokat bringáztam és hazafelé a térdkalácsom alsó felén erős fájdalom jelentkezett. Előtte 16 szezont síeltem évente 20-25 napot. Ezután csak pár napot síeltem évente. Porclágyulást állapítottak meg. A lépcsőket közellenségnek tartom, recseg a térdem tőle. Rengeteg fajta porcerősítőt szedtem: Proenzi, Béres porcerő, Condrosulf, Seatone Sport restart, Animal flex. Jártam fél évig intenzív gyógytornára. Fürdőkúrák, iszappakolás. Nem igazán segítettek. Most már megjósolja a hidehfrontot is. MR a térdkalács mediális felén porckopást valamint trochlea dishplasiát állapított meg. Mellé beszereztem egy kisfokú gerincsérvet és visszatérő vállfájdalmat. Idei síelésem másfélórára korlátozódott kék pályán. Nagyon el kezdett égni az izület a siklástól. Nagyon hiányzik a suhanás, de sajnos nem megy. Most lekorlátozódott a kisfiam (3.5 éves) gyerekpályán való oktatására és a hófánk vezérlésére.
ÉvaH
3 élménybeszámolót írt
3
13 éve tag
2012.09.16. 10:27
Sziasztok! Köszönöm a válaszokat!
Továbbra is várom a tapasztalatokat .Elsősorban a problémával küszködők véleményére, tapasztalatára vagyok kiváncsi a síeléssel kapcsolatban.
Eltelt fél év a műtét óta.Rá kellett,jönnöm és meg kellett barátkoznom azzal a gondolattal, hogy a térdem soha nem lesz olyan ,mint régen.Nincsenek csodák.De!!!!
Komoly rendszeres munkával,(gyógytorna, porckopásra specializált termi edzés, úszás,) porcerősítők szedésével, a testsúly rendezésével uralni lehet egyenlőre a helyzetet és késleltetni tudom a folyamatot.
A síelés, akárhogy szépítem a dolgot, nem fog jót tenni a térdemnek.
Mérlegelnem kell.Minden sítúrval tovább koptatom a porcot.
Cost ,benefit.
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
TZoli
1156 élménybeszámolót írt
1156
20 éve tag
2012.09.12. 22:17
52 és gyakorlatilag 17 éves korom óta rheuma kezelés. Térd keményen kattog, recseg minden megmozdulásra. Megtanultam vele élni.
Egyszer volt vele komolyabb problémám. Hittem az okosoknak és a hótalpas sítúrámra napról napra több futással készültem. Két hét múlva reggelre bedagadt mindkét térdem, nem tudtam hajlítani, kemény fájdalom. Többféle nonsteroidos kenőcs, amitől kegyetlenül erős illatokat árasztottam valamit enyhített, de igazából csak a pihenés használt.
Azóta kerülöm a direkt, ütésszerű terheléseket, mint a futás, ugrálás. Általában úszással készülök, a reggeli torna és a sok bemelegítő mozgás mindennapos. A hírtelen futás villamos után, lépcsőn fel rohanás erősen meggondolandó. Viszont a mozgólépcsőn mindig gyalogolok. Felfelé lefelé egyaránt.
Rendszeresen kúra szerűen szedem a különféle kondroitin-szulfát készítményeket. Évente 2 db 3 hónapos kúra. Próbáltam már a proenzit is, jelenleg a rheuma orvos által felírt nem étrendkiegészítő, hanem gyógyszerként forgalmazott Condrosulf-ot szedem. Jó, az utóbbi években nem volt problémám.
huligan
3493 élménybeszámolót írt
3493
17 éve tag
2012.09.12. 12:58
Ezt vele kellene megkonzultálni:

http://drknoll.hu/index.php

Én őt nagyon ajánlom!
Előzmény: (ÉvaH 138902)
vmate
132 élménybeszámolót írt
132
18 éve tag
2012.09.12. 11:50
Szia!

Dr. Béres György
https://www.kastelyparkklinika.hu becenevén "world térd center"

Ha valaki, akkor Ő tud válaszolni.

Szerintem ezt nem sporttársi vélemény alapján kell eldönteni.

Máté
az okoskodó
Előzmény: (ÉvaH 138902)
ÉvaH
3 élménybeszámolót írt
3
13 éve tag
2012.05.04. 10:00
Sziasztok!
Az 50. születésnapomat Söldenben ünnepeltük.Őrült módon siklottam a 10 km hosszú piros pályákon.
Az 52.-en itthon ülök..nézegetem makacskodó térdem.
Sajnos az 50.születésnap ünneplése tovább folytatódott az év során, a szénhidrátban dús,mozgásban szegény életmód 8 kg-ot hozott.1 év múlva Obertauernban az első nap végére bedagadt a térdem...
Ez igy ment nap mint nap..Arra gondoltam ,biztos a súly.Szigorú diéta, nonsteroidok,porcerősítők,gyógytorna,12 kg fogyás, nem javult.Az idei sielés Cataflam és dagadt térd mellet lezajlott, de beláttam nem mehet így tovább...beneveztem egy arthroscopiára.
A műtét 1 hónapja megtörtént,az eredmény lesújtó,porclágyulás I-II,és a sipcsont oldalsó ferületén III.fokozatú.
Nagyon elkeseredtem,nekem soha nem fájt a térdem, "csak" duzzadt...A műtét után 3 héttel kaptam egy Monovisc injectiót az izületbe, és próbálom erősíteni az izomzatot gyógytornával,úszással.Jelenleg itt tartok.
A síelésre rákérdeztem a sebésznél, (mintha ez lenne a legfontosabb:)),de azt mondta síelhetek ,kék pályán...akármit jelentsen is ez...

Szeretném,ha sorstársaim leírnák a történetüket.
Sieltek-e egy ilyen diagnózis után...milyen porcerősítőket,hyaluronsav injekciókat kaptok,hova jártok gyógytornázni...egyáltalán próbálkozzam-e még vagy felejtsem el???
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.