Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Versenysí vs. Szabadsí

ÜZENETEK (107)Időben csökkenő Időben csökkenő
endre77
312 élménybeszámolót írt
312
3 éve tag
2020.05.28. 23:11
S ez a kisebbik problema sielni vagy sizni...De a Budzse..Lajkolunk..Shoppingolunk..na ezek aztan az igazi Magyar f....s..gok...aminek semmi ertelme sincs semilyen nyelven...
Előzmény: (hu1zam 209301)
hu1zam
432 élménybeszámolót írt
432
15 éve tag
2020.05.28. 19:22
Ha, már, nyelvészkedünk, itt egy versike (megjelent a Magyarság c. folyóiratban, 1931., szerző: Szabó T. Attila) 😉 Az alap témát inkább nem kommentálom.
Előzmény: (WéberF 209283)
FB-IMG-1589043518333.jpg
WéberF
2039 élménybeszámolót írt
2039
17 éve tag
2020.05.17. 20:40
Tessék már mondani - a magyar nyelv nem érdemli meg, hogy többé-kevésbé helyesen írjanak a hozzászólók? Szegény Maci-Laci, aki nemrég távozott körünkből, adminisztrátorként nyilván belenyúlt volna ebbe az utóbbi időben keletkezett katyvaszba. Tessék már tiszteletben tartani a magyar helyesírást. A nem magyar anyanyelvűektől természetesen elfogadható egy-két tévesztés, de úgy tűnik itt többen is csúfolják a nyelvünket. WFeri
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
endre77
312 élménybeszámolót írt
312
3 éve tag
2020.05.17. 15:49
Mogul sieles,melyhavas sieles,Parkban sieles,mind mas mas mufaj..kinek mi tetszik..Ez olyan mint..a Klasszikus zene ,disco,Rock zene….

Szep sport kint vagy a szbadban jo levegon...elvezed.. mikell meg??

Nekem szemely szerint..nem jon be nekem a sieles olyan mint regen a motorversenyzes volt..kanyarrol kanyrba dolni s elvezem ahogy a lec tancol alattam, dolok egyik ivrol a masikra..minel melyebbre minelnagyobb temponal vagy eppen slalomba..de ott is csuszas nalkul ivrolivre!!Adrenalin megy felfele a skalan...Szep szeles megturt palyan minelkevesebb emberrel..inkabb jo jeges mint puha porho..buckakon porhavon is elmegyek..de nem erdekel..nem hoz tuzbe…

En a nagy sipalya rendszerekben is keresek agy igen jo palyat..ami jo kevesen vannak es egesz nap ott nyomom..minel jobban megismered annal jobban ereszted…

De rengetegen szeretenk kirandulni menni palyarendszerrol palya rendszere..az is egy szep dolog…

Sokfele keppen lehet a sielest elvezni..s nem art ha tudsz tobbfele dolgot!!

Megjegyzem aki nem kemneyen siel,-nem jeges kemeny palyakon annak a leccel kell sem kell anyit foglalkoznia….


Nem kell bolond modon elezni...mintazatot rendben tartani..cask jo wax legyen es kesz..
skioutlet
837 élménybeszámolót írt
837
18 éve tag
2020.05.17. 14:12
Nem vagy egyedül...nekem például az ilyen pályák nagyon bejönnek. Ez a síelés, egy idő után:) Köszi a videót!
Előzmény: (Sansovino 209275)
nemeth _csaba
217 élménybeszámolót írt
217
13 éve tag
2020.05.17. 13:12
Őszinte leszek.Tudom,hogy egy jó síelőnek minden stílust tudni kell síelni de ez nagyon messze áll tőlem!!
Sansovino
51 élménybeszámolót írt
51
4 éve tag
2020.05.17. 10:12
A videó:

Kattints a képre a videó megtekintéséhez:


(Mert tudunk már ideális és ratrakolt szűz pályán menni mint... ám az élet azt hozza, hogy a nap végére már csak ilyen pályák jutnak. A barátaim ilyeneken élvezkednek és ide csalnak el. Nekik ez a "pálya" - nem a kivasalt széles egyenes. Persze egy kezdő ne itt tanuljon, de itt is le kell tudni menni. Igaz kicsit lassabban, de legalább nem egyedül esem el. Csak gyakrabban.)

Kapcsolódása legyen a "versenysíhez", hát látok ilyen versenyeket is.
Remélem vannak itt olyanok is akik szintén élvezik ezt, nem gondolják, hogy ez csupán néhány őrült kiváltsága. Ugye? van itt aki szereti? Vagy az egy másik bolygó lesz?
Köszi.☺
nemeth _csaba
217 élménybeszámolót írt
217
13 éve tag
2020.05.16. 22:56
Most azért egy kicsit csalódott vagyok!Sietek haza munkából alig várom,hogy megnézhessem mi történt itt ma a fórumon,hozzászólás vagy videó, de semmi!!
Sansovino
51 élménybeszámolót írt
51
4 éve tag
2020.05.15. 16:58
Redben. Köszönöm.😁
Előzmény: (endre77 209272)
endre77
312 élménybeszámolót írt
312
3 éve tag
2020.05.15. 15:34
Sanyi!Igen jol latod..meg is fogsz tanulni sielni!!Tudod miert?- Mert nyitott vagy es figyelsz tanulsz nem csak elfogadsz hulyesegeket:- amire az a valasz azert van igy mert igy van!!!

Ez a video elg jo ez egy jo raltast ad hogy keszulj felj tanulj!!

Itt nem elemzik egyetmi szinten a hulyeseget, meg a nagy semmit, Konyvet sem irnak rola de elmagyarazzak mit csinalj!!nem kell a Semmelweisre beiratkozz hegy meg ertsd a biomechaniaki elemzest ami amugy is total baromsag A Legfelsobb szinten csak hogy az eloado nagyon okosnak latszon!!

Nezd a video elejet -2:00..to..arrol szol?EZ MINDEn szintre igaz!!/ lazan szokjad meg az egyensulyozast/balancot a lecen/ ...Ugyan ez ha igazan kezdo vagy allj ra es allo helyzetben csuszkalj alore hatra.. szokd meg a lecet !!

2:11 meg kell szoni hogy jo beguggolasbol atdobod magad a lecen mert ez a kanyar ….-haspres biomechanical feszites meg a tobbi baromsag az csak emberk konyveiben..fejben letezik ..VALOSAGBAN NEM!!!Ez a sieles lelke

3:00 itt latod elmarad a kulso bat huzza maga utan es ezert amikor kiteszi a masik botot kanyar elott a regi elmarad ezert fontos elore hozni mindkettot igy nem marad el a regi bot ES TEKEREG A FELSOTEST JOBBRA BALRA!!!!
EZT KELLENE ROGTON JAVITANI!!!

Jani!!!! Te azt irtad a bot hasznalat nem annyira fontos UGYE NEM nevetteted ki magd?????Hogy kezdesz kanyart az nelkul???-
-UGY ahogy Te csinalod!!!A videoidon..de remejuk azt nem tanulja meg senki!!!

4:12 Mar elol tartja a kezeit nem is tekereg a felso teste de most meg statikus marad olyan mintha megfagyott volna...az elobbitol job de ez sem jo!!!

5:34 ez egy nagyon jo gyakorlat annak aki tudjA HOGY KELL TANITANI..EZ AZ EDZO EZ TELJESEN ROOSZUL CSINALTATJA EZ EGY HOEKES GYAKORLAT,..SZEGENY A FEJET LOBAJA OSSZE VISSZA FOGALMA SINCS MIERT!!!..hU EZERT KAPTUNK ANNYI LESZURAST CSAK NEKUNK MEGMUTATTA HOGY HOGY KELL CSINALNI ES MIERT EZZEL GYAKORLOD A JO NYUJTOTT TESTU ATDOLEST!!..iszonyu meg nezni is!!!!rossz pelda ..majd avegen felteszem hogy hogy kell!!

7:43 na itt gumival gyakoroljak hogy amikor badol a belso labaval ne legyen mag alatt ne lepjan ra koran es szokja meg mind aket laba kint legyen mag alol!!!BEDOLJON!!!S kulso lab nyomas!!CSAK a kulso nagy nyomast gyakorolja!!SEMMI belso labon valo kanyarkezdes meg ilyen fele baromsagok nincsenek!!
Gaykorolja hogy angy nyomas utan legyen "Spark" ami azt jelenti pattanjon a lec segitsen atdobni magad a tuloldalra az uj kanyarba a kanyar vegen kilo goggulo helyzetben vagy../ahogy avideo kezdodik!!/ es mar guggolasbol dobod is at magad az uj kanyarba..kinyujtott testtel..AMI ITT HIANYZIK VEGIG!!!!

9:00 Ahogy levette a gumit mindjart -"A"-frame lett a gyereknek mert nem egyensedik ki a kanyarba, bedobasnal kicsit pupos a tartasa a belso labat nam teszi ki mert mivel nem egyensedett ki igy a labai sem nyulottak ki teljesen erre vissza guggol kulso labon asluy de belso maga alatt van..A fram BUKOTT AZ EGESZ MUTATVANY!!!Ez a legtobb VERSENYZO kb 80% hibaja is!!!

Edzok, szakertok, OKOSTOBIASOK mind igy sielnek cask sokkal rosszabbul de ezzel az alapgondolattal es meg tanitjak is!!!

Ez a srac szepen siel eleg jo dolgokat tanit az edzoje is de a karjait nem szabadna elhagyni..a felso testet ki kellene egyenesiteni kanyar kezdesnel!!

A belsolabat kisujjra kellene tenni es megszokni hogy kint legyen mag alol arra is van szep gyakorlat hogy kell revezetni!! Ennyi de osszesegeben jo video hogy hogy mukodik a sieles…

Nem a bokahuzogatas belso lec visszahuzasa..biomechanika alapallas izomfeszites sieles kozben...micsoda baromsagok Istenem…


Meg utoljar anyit!Nezd meg az Ozsirol feltett videot a profilomal..az csak egy kanyar mert a tobbi nem volt jo!!!DE az a kanyar amit ott csinal az 100% job mint a gyerekleg jobb kanyarja az egesz nap soran!!S nezd meg parszor!!Aztan a fenykepeknel kockarol kockara leirtam rola a dolgokat minden kep ala irtam olvasd el!!Na akkor lathatod mirolis van szo az egy tokeletes kanyar… a baj hogy O SEM EZT TANITJA!! Nincs ott semmi bio mechanika nincs ott belso labon kezdes az csak tokeletes ahogy van!!...Van amikor belso labon kezdi meg is van az eredmenye Gyonyoru "A "Frame felsotest tekerges meg amit akarsz!!!

De az a KANYAR!!- NA AKI AZT MEG TUDJA CSINALNI AZ TUD SIELNI!!!Most mar cask azt kene tudatosan gyakorolni!!S akkor az kovetendo pelda lenne!!
Kattints a képre a videó megtekintéséhez:


Itt a video hogy kell gyakorolni a kinyulast be az uj k anyarba hogy ne felig egyenesedj ki ne kuporogj!!
Kattints a képre a videó megtekintéséhez:


Na ezen a videon lathatod hogy kell legyozni a felelmet atdolni a belso lecen..na ez felelmetes de ha megszokod akkor mar nem akarod megad ala huzni a belso labadat batran atdolsz mindketton...NO ez igen halado gyakorlat!!
Kattints a képre a videó megtekintéséhez:


Ez egy gyakorlat arra hogy "recentering"..mindig vissza az alaphelyzetbe..ami akanyar veg ...avgy elej ahogy veszed!!a lenyeg innet kezdodik hogy atdobod magad ..ralepsz akulso lecre...stb..stb..ha itt nem vagy eben a helyzetben..nem gugolsz..minel melyebben annal job mert nogyobbat tudsz beleallni, dolni , ugrani, az uj kanyrba!!Annal jobb..EZ NEM OSSZETEVESZTENDO A FEL ALLASSAL!!!...AZ ORIASI HIBA!!!beledolni de mar szogbe..szoval mikor teljosen kinyulsz mar 40-45 fokos szogben vagy!! NEM FEALSSZ es dolsz!!!!

Szoval gugolva fejezed be a kanyart es akezeid elore kerultek igy nem marad el egyik sem nem fogsz tekergni forgni mint a gyerek az elozo videon!!!


Sok sikert jo megertest


Endre
Előzmény: (Sansovino 209271)
Sansovino
51 élménybeszámolót írt
51
4 éve tag
2020.05.15. 08:10
Amit látok. Mindenki síel valahogyan. Ahyogyan tanulta vagy kialakult neki.
Mondják, hogy a világon a leggyorsabb a gondolat. Igen, a reflex után. Mert elképzelhetetlennek tartom, hogy gondolkodjam a teendőkön tempónál. Persze nem tudom gyakorolni a buckát, jeget, az elémcsúszót, bukót, de biztosan vannak olyan dolgok amit a hó hiányában is lehet. A tartást, a guggolásokat, a fordulást, a kéz és lábmozdulatokat. Akár léccel a lábamon is. Egy garázsban. (Mert emlékeim szerint gyerekként sokat estem, hát gondoltam itt is a felállást kell gyakorolni - ami váltakozó sikerrel be is jött. Igaz nevettek rajtam, mert mondtam, hogy meg kell fordulnom, mert csak erről az oldalról felállást gyakoroltam, a másik oldalamról nem megy, mert ott volt a kocsi. Aztán került egy jóbarát és rájöttem, nem kötelező elesni.)
Tehát - kezdőként - nem látom akadályát, hogy az ember felkészült legyen. Tudatosan, erőnlétben és legyen némi elképzelése, mit mikor hogyan és hogyan másképpen csináljon.
Erről kezdtük a beszélgetést.
Mert a pályán mindenki lejön valahogyan, még akkor is mikor szinte mindig van akadály és nehézség is ami előre nem kiszámolható, de tervezhető. Gondolom egy kanyart akárhogyan tervezek és kivitelezek minden elméleti tudást felhalmozva, ha éppen ott és akkor ez pont nem jön össze.

Kattints a képre a videó megtekintéséhez:


Például akiket figyelek is - nem csak akiről szól, hanem a mellette futókat is.

Köszi!
.☺
JaniJuli
141 élménybeszámolót írt
141
6 éve tag
2020.05.15. 06:54
Kedves Gergö

1. Ki mondta, hogy a ki és bekormányzás nem épül egymásra? Én nem. Amit írtam az nem magyaráz meg minden részletet. Ilyesmire ne is számíts, mert senki sem olvasná el, mint fórum hozzászólást, olyan hosszú szöveg lenne. Amit írtam az szó szerint kell érteni és ezek csak fontos részletek.
2. Hol írtam én azt, hogy nagy nyomásnak kell lennie a leendő ívkülső lécen az élváltásnál?
3. Te esetleg direkt akarod félreérteni amit írtam. Nem értetted esetleg meg a különbséget a rögzítés és a stabilitás között. A rögzítés mozdulatlansággal jár, a stabilitás pedig mozgatással de úgy, hogy mind a hajlító mind pedig a nyújtó izomzatot aktiváljuk.

Ne haragudj rám. Nem azért írtam amit írtam, hogy rámutassak arra, hogy te nem értesz a dolgokhoz. Célom kizárólag az, hogy mindenki számára segítsek, hogy helyesebb elképzeléseket alkossanak az optimális síelés feltételeiről.

Soha sem állítom azt, hogy én már mindent jól tudok. Én nagyon szívesen tanulok új dolgokat, de csak akkor fogadom el ezeket, ha megfontolt, logikusan összeállított, érthetően elmondott magyarázatot kapok.
endre77
312 élménybeszámolót írt
312
3 éve tag
2020.05.14. 23:46
JaniJuli!

Ez a gyerek jol siel de olyan rondan minden stilusban hogy iszonyu...nezd mega slalom es Gs sieleset is...ami -"brushed turn" az ugyanaz mint keresztbe csuszni egy kicsit ledorzsoni egy kis sebesseget ezt jelenti a bejaratnal..ez egy veszfek a Hirschernel azert mert allandoan a limit felett megy a pofaraeses hataran szinte hihetetlen ero es balance es fokusz ...egyvelege!!DE EZ NEM CARVING NEM ERROL BESZELUNK!!!
Ez olyan mint amikor a Rally pilota..kezifekkel megy be a kanyarba..vagy a motocrossos, vagy a supermotos,vagy flattrackes..aztan gazon jon ki kicsit leradiroz a sebssegbol s vele egyutt mar kezdi raallitani a jarmuvet a megfelelo iranyra ..De ez nem egy rendes ives kanyar!!!!Beszelsz ossze vissza!!!
Előzmény: (JaniJuli 209262)
endre77
312 élménybeszámolót írt
312
3 éve tag
2020.05.14. 23:35
Gergo! ..Tudom nem nagyon ertunk egyet...de!!!Most sem 100%-ban de amiket irsz annak sokkal tobb koze van a valosaghoz mint a JaniJulinak..lent a profilomnal nagyon szep pillanat alatt van egy video nezd meg a hozza irtakat is aztan feljebb a fenykepeknel van egy fenykepsor..videohoz kapcsolodo irtam a video es fenykepek al is!!


Tisztelt Jani juli te olyan zagyvasagokat irsz hoagy az mar remiszto...amikor irtam Neked …-azutan rogton levetted a Youtubrol,-a videoidat,---Kerlek tedd fel ide akarmelyiket,- amelyiket legjobbnak gondolsz/sok kulombseg nincs!!!/...En tele vagyok hibakkal amiken sokat dolgozom hogy javitsam..De ahhoz kepest hogy konyvet irsz nem tudsz meg alap szinten sem sielni!!!..Bocs hogy igy le allok sok emberrel vitatkozok de ez szakmai jellegu mas stilusok is vannak ami szerintem igen rossz vagy turheto..DE A TE SIELESED azt barki megtanulja egy het alatt!!...Fent vannak nalam a kezdo gyerekek par nap utan tedd melle a tiedet …

Amiket te itt irsz azt olvasod valahol?- vagy te talalod ki de iszonyu….Ne haragodj!!

Abszolut nem szeretnelek megserteni de nezd meg a videoidat es miket irkalsz…


Endre
Olasz Gergő
571 élménybeszámolót írt
571
17 éve tag
2020.05.14. 20:04
Ha így síelsz abból soha nem lesz egy nprmális kanyar.
1. A kikormányzást és bekormányzást külön kezelni nagy hiba, ugyanis egyik a másikra épül. Ha a kikormányzást későn kezded ( túlhúzod a kanyart) nem lesz jó az élváltás ruhadt nagy késés lesz belőle a bekormányzásban lassan fog felépülni az élszőg jóval a kanyar csócspontja után lesz a maximum holott a csúcspont körül már el kellene kezdeni lejönni.
2. Ha az élváltást úgy hajtod végre hogy a leendő ívkülsőn terhelés van az már bukó a jó kanyar szempontjából, oltári késés, lehet lityi lötyizni de a kéz már nem lesz lent a havon.
3. Már bocs de hogy akarsz úgy egy kanyarba bemenni hogy nincs a medence térd boka izomzattal rögzítve??? Kanyar csúcspontja környékén hasprést kell nyomnom hogy ne csukjon össze az erő (mintha egy cementes zsákot a nyakamba dobnának) pl a medence olyan mint a libikóka. Ezeket a csukló pontokat fixálni kell, itt jön a biomechanika. Ajánlom figyelmedbe Ozsi írásait a Skicult Ozonski vagy az ISE oldalán.
Előzmény: (JaniJuli 209266)
JaniJuli
141 élménybeszámolót írt
141
6 éve tag
2020.05.14. 18:42
Kedves Gergö
Egy fontos dolog lényege, hogy nem szabad egy kalap alá venni a bekormányzást és a kikormányzást. A csúcspontnál minden megváltozik. Így ami igaz a kikormányzásra, az már nem lesz igaz a bekormányzásra.
Vegyük például a bokahajlítást. Ez nem trükk, ezt megfigyelheted bármelyik profi síelő egész kanyarívében, nézz meg bármely videót.
A kikormányzás alatt a bokahajlítást a lábfejek felnyomásával érjük el a bakancsban, viszont a bekormányzás alatt előredöntjük a testünket, és ránehezedünk a baki nyelvére és ezzel passzívan hajlítjuk a bokánkat.

A verseny bakiban is hajlani fog a bokád kicsit a kikormányzás alatt, de a lényeg az, hogy a verseny bakiban már eleve jól meg van döntve a baki nyelve, így elég felfeszíteni a lábfejedet, hogy megjöjjön a kívánt hatás a kikormányzás alatt. Viszont a bekormányzásnál hatalmas erők hatnak a baki nyelvére a nagy sebesség miatt, ezt a bakinak jól kell bírnia, ezért olyan kemény a verseny baki.

És végül: nem esel át az ívbelső lécen! Az ívbelső léc élezése viszi át testedet és ehhez még hozzájön a tested lendülete és a centrális izomzatod megfeszítése ami besegít abba, hogy áthaladjon a tested a lécek hegyi oldaláról a völgyi oldalára. Ez a lendületvétel.

Az ízületi pontok rögzítése nagyon furán hangzik. De nem hangzik jónak egyáltalán. A rögzítés azt jelenti, hogy nem mozgatjuk, hanem rögzítjük az ízületeket. Viszont ez teljesen rossz elképzelés. A kikormányzás alatt hajlítjuk a lábaink ízületeit a bekormányzás alatt pedig nyújtjuk. Stabil ízületekre van szükségünk, amit azzal érünk el, hogy aktiváljuk mind a hajlító, mind a nyújtó izmainkat, de ezek az ízületek egyfolytában mozognak megállás nélkül ha optimális karcolásos kanyarokról beszélünk.
Olasz Gergő
571 élménybeszámolót írt
571
17 éve tag
2020.05.14. 16:07
Egy jó kanyar alapja hogy a leendő ívbelsőn átesel majd utána jön meg az ívkülsőn a terhelés! A nagy élszögü síelés egyik trükje az élváltásban van! Ez a boka hajlìtgatás meg vicc, próbáld meg egy verseny bakiban, nem fog az sehova se hajolni! Az izületi pontokat kell izomzattal rögzíteni, boka térd, csípő e nélkül a büdös életben nem lesz egy normális kanyar. A sícipőben a lábfejjel tudod szabályozni az elől hátul helyzeted a sícipő nyelvére nem dőlünk rá hanem a boka, lábfej izomzatával szabályozod a terhelést. És még csillió dolog...
Előzmény: (endre77 209258)
JaniJuli
141 élménybeszámolót írt
141
6 éve tag
2020.05.14. 07:00
Ezt a kanyarívet úgy hívják, hogy nyitott párhuzamos kanyar (open parallel turn). Sodródás a kanyarív kezdetén, majd átvált karcolásra.
Ez a sodródás nem hoceky stop.
Sok modern versenyeken gyakori, hogy úgy teszik ki a kapukat, hogy ezt lehetetlen csak carving kanyarívekkel megcsinálni.

Kattints a képre a videó megtekintéséhez:
Előzmény: (endre77 209259)
JaniJuli
141 élménybeszámolót írt
141
6 éve tag
2020.05.14. 06:47
Az ívbelsőn kezdeni a kanyart nem tévhit!
Régebben én is azt hittem, hogy tévhit, de aztán rájöttem, hogy mi a magyarázat.

A gond az, hogy a következő ívbelső léc már túl elöl szokott lenni a saját kanyarívében mikor mi elkezdjük engedni a léceket futni az éleiken.
A megoldás tehát, hogy már az élezés előtt vagy az élezés alatt vissza kell húznunk, lassítanunk kell a következő ívbelső lécet, hogy helyes kanyarfázisba kerülhessen a következő kanyarhoz. Minél jobban visszahúzod a lécet a tested alá, annál nagyobb lesz rajta a nyomás. Mikor elindultak a lécek, akkor ajánlatos az ívkülső lécet siettetni csípőből. A sebességváltóztatásba fektetett erőt egyre csökkentjük a bekormányzás alatt.
Előzmény: (endre77 209258)
JaniJuli
141 élménybeszámolót írt
141
6 éve tag
2020.05.14. 06:25
A lendületvétel:
A párhuzamos kanyarív beindításának legfontosabb része.
A test centrumának (COM) meg kell előznie a sílécek középpontját az esésvonal irányába, mielőtt a lécek elindulhatnak a test körül és alatt.
Ha ez nem történik meg, akkor hátul fog maradni a COM a lécek középpontjai mögött már a kanyarív kezdetén, és a lécek előre fognak rohanni a test elé.
A testnek húznia kell a léceket maga után a kanyarív kezdetén és ez csak akkor lehetséges, ha elegendő lendületet vettünk.

Az optimális carving kanyarokban ezt azzal kezdjük el, hogy tehermentesítjük a léceket egyből az apex után. Ez a mély tehermentesítés, kompresszió. Mindez az élváltásig tart, majd előrebillentjük a testünket az élezések segítségével és a centrális testizmaink segítségével. Ez a lendületvétel második szakasza.

A síbotokról: Aki bizonytalan, vagy kezdő: ne foglalkozz a botokkal kezdetben. A síbot helyes használata hasznos, és sokat tud segíteni, de nem szükségszerű. Nagyon könnyű elrontani egy kanyarívet azzal, hogy túl hamar le akarjuk tenni a botot és egész karunkkal előrehelyezzük a botot. Ilyenkor ellenkező irányba fog fordulni a testünk mint kéne és ez megakadályozza, hogy testünkkel valamennyire a völgy felé forduljunk. A lécek helyes kezelése a testmozgásunk helyes formája sokkal fontosabb kezdetben.
Előzmény: (endre77 209254)
következőutolsó
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.