Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Svájc
Schilthorn - Mürren
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
TibiF
545 élménybeszámolót írt
545
19 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Schilthorn - Mürren
2018.05.06. 17:59
Van viszonyítási alapom a svájci pályákat az osztrák pályákkal tudom összehasonlítani, ugyanis Ausztriában 8 évig volt szezonbérletem (SSSC). Ahhoz képest itt jóval kevesebben vannak a sípályákon. Ez igaz főszezonra is: pl. 2017 december 30 Gstaad (Zweisimmen) szuper jó idő alig lézengtek a pályákon pedig a két ünnep főszezonnak számít itt is. A téli síszünetben is sokszor találtam olyan helyet ahol kevesen voltak és aznap jó idő volt.

Svájc nagyon drága, itt élek már négy éve a családdal. Ebben a szezonban síbérletem volt a Berner Oberland régióra, így síelhettem amennyit csak jól esett. Ezen kívül nekem a bérlethez tartozó sípályák 1, 1.5 illetve 2 órányi autózásra vannak. Ha Ausztriában megcsináltam, hogy 5 órát utazzak egy hétvégi síeléshez itt az 1-2 óra az nem sok az 5 óra utazáshoz viszonyítva. A napijegyek is drágábbak mint Ausztriában (fizetés persze több). Amit elmondhatok összehasonlítva a két országot, véleményem szerint Ausztriában a liftek modernebbek mint Svájcban. Ezt a munkatársaim közül is a külföldiek így gondolják. Igaz nekem a viszonyítása alap mondjuk Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn vagy Ischgl-Samnaun vagy St. Anton liftjei. Tudom ez a csúcs kategória Ausztriában, Svájcban pedig a legtöbb helyen nem ennyire modernek a liftek. Sok svájci jár Ausztriába síelni mert ott még valamivel olcsóbbak a napijegyek a svájci árakhoz viszonyítva. Ezért nem szégyellik az osztrákok emelni Voralberg illetve Tirolban a napijegy árakat, mert van rá fizetőképes kereslet.

Nekem a bérlet idén nagyon megérte, napra elosztva a jegy negyed árán jött ki mintha napi jegyet vettem volna itteni áron számítva, vagy úgy is fogalmazhatok a napi jegyem ára a fele volt a legdrágább magyarországi napijegy árának. A bérlet mindenképpen megéri, ha ott élnék valószínűleg nem jönnék ide ennyit síelni, mert Svájc nagyon drága.
Előzmény: (Kis Kovi 201165)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.