Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Svájc
Melchsee-Frutt
síterep infó oldal
ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
gabesz777
10 élménybeszámolót írt
10
7 éve tag
2020.01.30. 10:17
Melchsee-Frutt

Megközelíthetőség:
A síterep Budapesttől 1100 km-re, Luzerntől 35, Zürichtől 85 km-re fekszik. A síterep megközelítése Luzern felől a 8-as úton a legegyszerűbb, ahonnan Sarnennél Kerns felé kell letérni Stöckalp felé. Autóval és tömegközlekedéssel Stöckalpig juthatunk el, ahonnan a síbérlet megváltását követően gondola-felvonó visz fel Melchsee-Frutt üdülőfaluig. Stöckalpon az autót fizetős parkolóban lehet hagyni.

Pályarendszer:
A síterep a hóviszonyoktól függően december közepétől április első feléig hivatalosan 08:00-17:30 között várja a sportolni vágyókat. A 36 km összhosszúságú, összefüggő, különböző nehézségi fokozatú pályarendszer, amely valamennyi nehézségi fokozatú pályát magában foglal, minden szintű sígyakorlattal rendelkező számára jó alternatíva. A síterep nagyjából tudásszint szerint alapvetően 3, egymással összeköttetésben álló részre tagolható: 1.) Vogelbüel és a mellette lévő gyerek és tanuló pályák a kezdőknek és tanulni vágyoknak nyújt gyakorlási lehetőséget; 2.) az Erzeggről és Balmeregghornról levezető kék és piros pályák egy darab fekete pályával megspékelve a már gyakorlott síelőket várja; 3.) míg a Bonistockról levezető, zömében fekete pályarendszer a profi síelők kedvelt célpontja. A preparált pályák mellett, a Balmeregghornról induló pályák között, saját felelősségre off-pist síelési lehetőség is várja a kötöttség nélkül síelésre vágyókat.
A még több adrenalinra vágyó akrobata síelők és snowboardosok a különböző nehézségű mutatványelemekkel szolgáló Frutt-parkban (snowpark) élhetik ki magukat, amely az Erzegg és a Distelboden között található 3 részre tagoltan, téma és nehézségi fok szerint. A komoly snowpark mellett, egy kellemes síelős nap után mindenképpen óriási élmény levezetésképpen Melchsee-Fruttból az erdős és szerpentines völgymeneti pályán leereszkedni Stöckalpra. A pályák zöme 1800 és 2200 m közötti fekvésű és északi tájolású, így elég hóbiztos síterepnek számít.

Egyéb szolgáltatások:
Melchsee-Frutt Közép-Svájc egyik legszebb fekvésű üdülőfaluja 1920 méteres magasságban 2200-2500 méteres hegycsúcsok ölelésében. A település meglepően jó infrastruktúrával rendelkezik: található itt sí- és snowboardkölcsönző, sportbolt és síszervíz is, és a hivatalos svájci síoktató szervezetnél csoportos avagy magán síoktatásra is be lehet jelentkezni. A faluban van étterem, bár, bolt, de közvetlenül a síliftek mellett is találhatóak festői kilátást nyújtó hütte-éttermek: Bonnistockon, Distelbodenen vagy akár Bettenalpon.
A falu közvetlen közelében található a Melchsee, egy félórás sétára pedig a Tannensee, ahol télen lékhorgászni is lehet. Komoly méretű és fantasztikus környezetben elterülő sífutó pályák az üdülőfalu érintésével megkerülik az imént említett két tavat. Melchsee-Frutt faluból indulnak kijelölt és biztonságos hótúraútvonalak Erzegg és Tannalp irányába, amelyek a szintkülönbség miatt hótalppal biztonságos célpontok. A bakancsos túrázóknak télen a tavak körül kialakított téli túraútvonalak bejárása ajánlott. A panorámaliftből teljes rálátás nyílik a csipkés hegycsúcsok ölelte fennsíkra, a sípályákra és a tavakra, a horizont délkeleti határán pedig tiszta időben a Titilis sziluettje és feldereng.
A sípályák, sífutópályák és hótúraútvonalak mellett egy 1000 méter szintkülönbségű szánkópálya várja a kikapcsolódókat Melchsee-Frutt és Stöckalp között.
Szálláslehetőség a sípályák közvetlen közelében, elsősorban Stöckalpon (sportcamp), Melchsee-Frutt üdülőfaluban (hotel), illetve a kisebb hüttékben, fogadókban található (Bonistock, Distelboden, Tannalp). Csúcsszezonban azonban közelsége miatt Kerns, Sarnen illetve akár Luzern is opció lehet szálláskeresés szempontjából.

Síbérlet árak:
A felnőtt napijegy 55 CHF-ba kerül, míg 13:00-tól 41 CHF-ért árulják a délutáni jegyet. Gyerekek 6 éves korig ingyen 16 éves korig 20 CHF-ért síelhetnek (napijegy), és van ifjúsági és szenior kedvezmény: 42 CHF-os napijegy.

Értékelés:
Kiváló választás családoknak, kezdőknek, haladó és profi síelőknek, hiszen mindenki megtalálja a tudásszintjének megfelelő terepet. Összességében, ár-érték arányát tekintve, jó infrastruktúráját és hóbiztosságát figyelembe véve egy igazi svájci gyöngyszem. Kedvező ár-érték aránya miatt felkapott célpontja a helyieknek, és főleg hétvégenként zsúfolt lehet.

További információk:
https://www.melchsee-frutt.ch
https://www.bergfex.ch/melchsee-frutt
Melchsee-Frutt-Bonistockrol.jpg
Melchsee-Frutt-A-Tavolban.jpg
Kilatas-Tannenseere.jpg
Kilatas-Erzeggrol.jpg
Kilatas-Bonistockrol.jpg
Palyak-Balmeregghorn-Alatt.jpg
Offpist-Balmeregghorn-Alatt.jpg
Snow-angel
32 élménybeszámolót írt
32
17 éve tag
2013.01.20. 20:03
Sziasztok!

Ma is felfedeztem egy terepet, amit még nem sok magyar látott. Ez lenne Mechsee-Frutt, Zentralschweizban, Luzerntől nem messze, 32 km sípályával. Az 1080 méteres Stöckalptól -itt tesz le a busz ill. itt van a parkoló- egészen 2255 m-ig fel lehet menni. A poén, hogy maga Melchsee-Frutt, a kis település amiről a terep a nevét kapta középen van, Stöckalptól kabinossal kell felmenni. Felvonó van mindenféle, lehet ízlés szerint válogatni :) Pálya is van egy pár, rengeteg a fekete, kevés a piros és viszonylag sok a kék, amik azért becsapósak, mert nagy részük ösvényjárat, sőt, osztozik a szánkó-pályával. Ma délelőtt a nagy szél miatt majdnem minden zárva volt, és legnagyobb bánatomra a csákányos, ami felvisz a tetőre (G jelű) egy szimpatikus pirosra, egész nap úgy is maradt. Egy napot kellemesen el lehet tölteni itt is... :)

Puszi,
Snow-angel
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.