Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Szlovákia
Opalisko - Závazná Poruba
síterep infó oldal
ÜZENETEK (7)Időben csökkenő Időben csökkenő
HJH
64 élménybeszámolót írt
64
1 éve tag
2023.03.23. 10:58
Ha Jasnán semmi nem megy a hóvihar miatt, mint február 4-én reggel, közel van. (Jövőre is.)
A pálya legveszélyesebb része a kétülésesbe való beszállás. A sisakomon nyomott hagyott a korlát minden lehajtása.
Tömeg egyáltalán nincs. Nyugodt hely. Könnyű parkolás. Sok gyerek a kis pályán. A térképen a pálya tetejét jelző részt benőtték a fenyők.
IMG-3669.JPG
IMG-3663.JPG
IMG-3664.JPG
IMG-3665.JPG
IMG-3666.JPG
IMG-3667.JPG
IMG-3668.JPG
Bata Attila
2086 élménybeszámolót írt
2086
17 éve tag
2020.02.27. 21:48
Nagyon tetszenek a beszámolóid a szlovák síterepekről.

Csak az érdekesség kedvéért. Azt a kétüléses liftet 2007 decemberében adták át, igaz már használtan hozták át Veľká Rača - Laliky síterepéről. Ott 1990-ben adták át. 2004 februárjában egy szélvihar fákat döntött rá, tönkrement, leszerelték és három évvel később itt felszerelték.
Előzmény: (rsebi 208727)
rsebi
80 élménybeszámolót írt
80
16 éve tag
2020.02.27. 20:50
Amikor a szezon elején új síterepeket kerestem egynapos utakra, akkor először elvetettem ezt a síterepet, mert annyira nem tűnt bizalomgerjesztőnek (honlap alapján), de aztán - objektív körülményeket figyelembe véve - mégis ellátogattam szombaton ide is.

E-shop
Kicsit hihetetlennek tűnik (kis síterepeknél nem jellemző), de a honlapon lehetőség nyílik síbérlet vásárlására is. Skidata rendszerét használják, így egy tetszőleges ilyen típusú kártyára fel lehet tölteni a jogosultságot - nagyjából ez derült ki a honlapon írt és az emailben kapott válasz (4 angol szó!) alapján. Szóval fogtam egy év elején vásárolt Mönichkirchen-es kártyát és arra megvásároltam a jogosultságot. Regisztrálni nem kell, vásárlás elég egyszerű, be kell írni a skidata kártya számát, majd pár személyes adatot és utána már át is navigál a fizetési oldalra. A honlapon minden szlovákul van.
Beléptetőkapunál szembesülnöm kellett azzal, hogy nem akar működni a kártya. Így hát a pénztárban egy 5 perces ügyintézés után – miután megmutattam a visszaigazoló emailt és számlát – a hölgy aktiválta a kártyát és utána egész nap tudtam használni. (Egy kicsit azért mosolygót, hogy egy magyar snowboardos osztrák kártyát használ erre.) Hogy pontosan mi volt a probléma az nem derült ki.

Utazás
Donovaly-n át és Rózsahegyen keresztül a régi közúton mentem Liptószentmiklósig, aztán még a városból jobbra fordulva további két településen áthaladva jutottam a sípályáig. Gyakorlatilag a falu határában található. Az út 4 óra 10 percig tartott Budapestről. (szlovák matrica nélkül)

Megérkezés
Negyed tízkor a parkolóban már rengetegen voltak (9-kor nyitnak), ekkor egy kicsit megijedtem, hogy sokan lesznek a liftnél. Felvonó felé haladva csak egy komplex kiszolgáló épület van, mely egyben jegypénztár (van visszaváltó automata), kölcsönző és síiskola is. Az ülőszékes környezetében van még egy régebbi nagyon egyszerű büfé, egy bejezésre váró, de már működőképes másik, és egy konténeres wc. Egyébként kis hangulatos egyszerű síterep benyomását keltette, már csak azért is, mert se a pályán se lifteknél nem láttam nagy tömeget.

Liftek
Nagyjából 50 éves lehet az a kétszemélyes egyszerű ülőszékes felvonó, amivel kényelmesen fel lehet jutni a tetőre. Lámpára kell becsúszni a lézervilágításig. A fapadot bevonták műbőr jellegű kárpittal, így nem volt kényelmetlen. Azért elég lassú volt (de ez a technika ezt tudja), mert pl. az alattam menő gyűjtő tányéros sokkal gyorsabban szállította a síelőket. (Hozzátennem, hogy érezhetően nem csúsztam kevesebbet, mint hasonló alkalmak során.) A kiszálló részt azért karbantarthatták volna. Az ülőszékesre 5-6 percnél többet nem kellett várni, azt is inkább csak délig, utána csak 1-2 percet. Szimpatikus volt az is, hogy a nagy tányérost csak délelőtt indították be, amikor többen voltak, utána már nem is volt erre szükség. Ezen kívül van még 2-3 egyszerű lift a tanuló pályákon.

Pályák
Alapjában véve két nagy pálya van. A felvonóból kiszállva jobbra csúszva egy meredekebb pályán lehet menni, fenti rész inkább fekete lejjebb már lankásabb, nagyobb letörés nincs benne. Kellően széles nagyjából a középig. A másik nagy pálya inkább lankásabb a fenti résznél van egy letörés. Szélessége inkább fent volt megfelelőbb.
Reggel tökéletes állapotban voltak a pályák, a csörlős ratrakkal jól dolgoztak az éjszaka folyamán. Déli órákban egy-egy helyen már megjelentek kisebb buckák. Délután két-három óra felé már a szűkebb helyen egyre nagyobbakká váltak és ezzel együtt a jégalap is megjelent. A pályán nem volt tömeg jól lehetett menni. Sokan csak pár órás jegyet vettek.

Félkész büfé
A pályán alján található egy még befejezésre váró büfé, kb. 10 féle meleg ételt lehet kapni és pizzából is van választék. Pultnál lehet kérni és a meleg-ételt sorszámra adják ki. A pultos tudott angolul és még pár szót magyarul is. Szép kilátás volt a Magas-Tátra havas hegycsúcsaira. Az árak a szolgáltatással összhangban voltak, mondhatni, hogy kedvezőek.

Összegezve
Nekem megtetszett ez a kis síterep, megvan a saját varázsa. Fantasztikus élményt nyújtott a felvonó hegyállomásánál a kilátás a Magas-Tátrára. A szolgáltatások árszínvonalai egymással összhangban voltak. Az online felületen vásárolt 20 eurós napijegy megérte az árát. Egy napos csúszásra vagy délelőtti bemelegítésre tudom javasolni.
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2017.03.14. 22:27
Délután Tatralandiát terveztük be, így délelőtt itt csúsztunk. 9-12-ig tökéletes volt. Szép a panoráma, a Magas Tátra van szemben. A pályák hatalmas fenyőfák között mennek lefelé. Pénztálca kímélő (nekünk némi kedvezménnyel 11EU volt a felnőtt napijegy, junior 9EU, gyerek 7EU). Reggel kifagyott ratrakolt pálya fogadott minket. Lent van egy kezdő tárcsás, ezt 5 éves lányom is önnálóan használta, nagy lelkesedéssel. Van egy "haladóbb" tárcsás is, ami most már nem ment. Az ülős lift tetejéről egy nagyon széles sötétpiros, vagy egy kanyargósabb kicsit keskenyebb, de jó piro pályán lehet lejönni. A helyiek is kedvelik, tömeg abszolút nem volt, de azért voltak még hétköznap is. 12 után már kásásodott a hó.

Fél napra, bemelegítésra, levezetésre nagyon ajánlom mindenkinek. Kellemes hely. :-)
20170314-105544.jpg
20170314-095911.jpg
20170314-092010.jpg
20170314-091550.jpg
20170314-090305.jpg
Cet
145 élménybeszámolót írt
145
13 éve tag
2017.01.21. 07:39
Opaliskon síeltünk. Vasalt pályák, kevés ember, ragyogó idő, kiváló hóviszonyok. Csodálatos panoráma a Nyugati- Tátrára. A pályákról röviden: van egy piros -fekete kilométer hosszú, széles. Ide vagy egy kétülésessel, vagy egy tányérossal lehet feljutni (ezt tegnap láttam először bekapcsolva, végre megcsinálták a nyomot), a kétülésesből kiszállva , van még egy másfél kilométeres piros , hosszú csapatós. Illetve kék pályák, két kisebb tányérossal.Síovi, síiskola, hófánk, két büfé ( itt javaslom a csúnyább konténeres használatát, olcsóbb, melegebb jobb).
Biztos alternatív lehetőség egy-két napra jól síelőnek is, akik egy kicsit dsizkontabb árú terepet keresnek.
A Hotel Mních vendégei 13 Eurós napijeggyel számolhatnak.
opalisko08.jpg
opalisko07.jpg
opalisko05.jpg
opalisko03.jpg
opalisko04.jpg
admin3
705 élménybeszámolót írt
705
17 éve tag
2013.02.08. 16:56
Ezt a képet ma kaptuk a frissen behavazott Opalisko síterepéről:
dnes-u-nas-na-Opalisku....jpg
sipcomp
26 élménybeszámolót írt
26
17 éve tag
2013.02.02. 19:29
Opalisko, Zavazna Poruba
Szeretném leírni öt napunkat ezen a síterepen. Családunk életkora meredekebben ível felfelé mint a piros pálya, de sebaj. Csapatunkat alkotta: egy négy éves fiú, egy hat éves fiú, egy 17 éves lány és egy 20 éves fiú, ők a gyermekeink, valamint párom (42) és jómagam (30).

Tehát kellő képen fel volt adva a lecke, hogy az öt napban mindenki jól érezze magát. A két kisfiam még sosem síelt,tanulás céljából vittük, párom felnőtt gyermekei jó síelők. Én nem akartam olyan síterepen tanítani őket, ahol sokan vannak, figyelnem kell őket percenként, vagy ők félnének. Másik szempont volt pályaszállást akartunk, mert nem tudtam, hogy a kicsik meddig bírják és haza tudok menni velük, mivel úgy számoltunk, hogy az autóval ők Jasná-ra mennek mindennap ami Zivka Panziótól 12 km-re volt mindösszesen. Hétköznap voltunk vasárnaptól-csütörtökig, tehát Opalisko pályáink, alig négy-öt síelő volt, nagyobbik kisfiam egy nap alatt megtanult síelni, második nap pedig, a tányéros felvonóval menni, a felvonó ellenőr, is segítőkész volt, nem láttam rajta a "jajj ne már" arckifejezést, ráadásul a gyerekeknek nem kellett venni bérletet, és mi is naponta 10 EUR-ot fizettünk napi jegy formájában.

Az első napon érkezésünk délutánján a fiúk itt síeltek a piros pályán, bemelegítésnek jó volt, utána sajna volt egy fél napunk mikor esett az eső, de délután lehetőség volt a síelésre, a többi napon csak hó esett. Egy nap átmentünk Tatranska Lomnic-ra, hogy a jól síelni tudók is sielni tudjanak, összesen 130 EUR fizettünk a bérletért, úgy hogy fent teljesen köd volt, alig lehetett látni merre megy a pálya, a gyerekekkel egyáltalán nem tudtunk síelni, mert a pálya teteje piros volt és csak a közepétől volt kék, valamint a legfelső pályát meg lezárták a köd miatt, tehát túlzottan nagy értelme sajnos nem volt.

De visszatérve Opalisko-ra két kisgyermekkel,jobbat el sem tudtam volna képzelni, a célnak megfelelt, míg felvittem az egyik gyereket a tányéros felvonón és tanítottam,addig láttam a másik gyermekemet ahogy szánkózik a pálya alján, a bébi pályán, és egyáltalán nem féltem sem ő, mert mind a ketten láttuk egymást, még ha kicsit messzebb is voltunk. Az utolsó két nap pedig úgy telt, hogy 6 éves kisfiam és párom 17 éves lánya, már együtt síeltek, kicsit fura volt, mondhatnám, "lekakilta a fejemet". Kihasználva próbáltam a 4 éves kisfiamat tanítani, de teljesen két lelkületű gyermekek, arra a hóekére még nem áll rá a lába, kicsit erősödnie kell, de tudtunk szánkózni, és egyáltalán nem utáltattam meg vele a síelést.

Egyszóval a pályák a mi célunknak tökéletesen megfeleltek, ezért kizárólag csak gyermekes családoknak ajánlom elsősorban.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.