Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nauders

ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
JaniJuli
141 élménybeszámolót írt
141
6 éve tag
2020.03.31. 08:57
Nauders 2019. dec. 14-21.

Áprilisban Pfundsban voltunk egy hetet, s onnan Samnaunba jártun síelni. Akkor láttuk, hogy van egy kisebb síterület a közelben, amiről nagyon jó véleményeket olvastunk, így úgy gondoltuk, hogy idén ide is eljövünk.
Tavasszal kicsit körülnéztünk, hogy hol kellene megszállni, hogy jó közel legyen a buszmegálló, de erre az idöpontra csak a falu felsőbb részén találtunk egy megfelelőnek látszó apartmant.

Nagyon modern a kabin völgyállomása, s sok-sok szekrény van, ahová be lehet tenni a sícuccokat.

A rendszer nem nagy és ugyan ez az első hetük, de a pályák nem néptelenek. Nem tudtuk, hogy ez az első hét olyan, hogy sok szállásadó ingyenes síbérletet ad, így ezzel sok sporttársat csábít ideruccanásra.
Az ülőliftek közül csak egynek (C) van búrája, de a terület szeles, így a pályákhoz való felliftezés nem a legkellemesebb. A hó is e szélviszonyoknak megfelelően jeges, helyenként göröngyös, bár a D lift jobb oldalán a 12, 14 pályák voltak ottlétünkkor a legjobbak, itt sokkal jobb volt a hóminőség, az összes többi oldal viszont jegesebb volt ebben a magasságban. A völgyállomás felé vezető pályák közül a piros jegesebb, s meglepően jó a kék lejtése, nem kell attól tartani, hogy mászni kelljen a lift felé.

Sajnos rossz időt fogtunk ki. Kedd reggel 3 fok volt fent a kabin felső állomásánál a pályáknál és egyre erősödött a szél, majd köd lett, így haza is jöttünk, mert a kevés síelhető terület miatt egyre többen is lettek a pályán. Lent eső fogadott bennünket. A meleg egész héten tartotta magát.

Mi nem mentünk át az olasz oldalra.

Összefoglalva:
Nem kényelmes, hogy a kabinból lépcsőkön kell lemenni.
Szeles, hideg időben kellemetlen az ülőlifteken, a csákányos liftek olyanok, amit el lehet tőlük várni, most plusz fokok voltak, nem volt viharos szél, de még így igyekeztünk a D lift szélvédettebb területére.
Kora délelőtt a rendszer nagy része árnyékban van, csak a C lift melletti pályák naposak. Ennek a liftnek az alján van egy nagyon szép étterem-hotel (Jochelius), de kicsit érdekes, hogy hogy jutnak oda a szállóvendégek, mert csak síléceken lehet ki és visszajutni (egyelőre nem ajánlanak fel télen más megközelítést).
Bébipálya a kabin közelében van, ami a gyerekek biztonságos odaérkezéséhez jó.
A kék pályák viszont nem könnyűek egy kezdőnek.
A pályák kezelése jó volt.
A kiigazodás nem nehéz, hiszen pici a rendszer. Sok helyen vannak fenyőfák, ez nagyon hangulatos.
Nagyon gyakran (10 percenként, illetve 11 és 14 között 20 percenként) járnak a síbuszok a falu és a lift között. Ügyes, hogy a menetrend (a szomszédos Pfunds felől is) rajta van a térképen. Az első busz 8.10 körül indul mindkét faluból, de Pfundsból kb. 30 perc az út, a faluból 8-15 perc.
Emőke07
13 élménybeszámolót írt
13
11 éve tag
2015.03.18. 21:14
4 csodálatos napot töltöttünk el március elején Nauders sírégiójában! Az út igen hosszú, több mint 850km Budapestről, de sajnos, ahogy azt már többször tapasztaltuk Innsbruck előtt elkezdődik az a bizonyos IG-L sebességkorlátozás, amely rendesen visszaveszi az utazósebességet.
Szállásunk Nauders városában volt, különleges szűk utcácskáival igazi különlegesség, olaszos jellegű. A parányi városkában több bevásárlási lehetőség van, közel a főúthoz egy kávézóval, péksütemények árusításával kiegészített M-Preis. Illetve kisebb élelmiszer üzletek eldugva az utcákban, a szokásos Intersport Rent, vagy akár souvenir bolt. Buszok indulnak a nauders-i és a két olasz sípályához is, viszont, ha Olaszországba buszoznánk, egyszer át kell szállni.
Schöneben:
Nauderstől kb. 10 km-re az olasz oldalon található kisebb sípálya a Reschensee mellett. Szuperlatívuszokban mesélnék erről a gyöngyszemről! Először is a bérletárak nagyon barátiak. Végre egy hely ahol 40 alatt vannak az árak! Főszezonban 38,5 mellékben 36 EUR a napijegy, természetesen magába foglalja a három naudersi-sípályára való belépés jogát is. Plusz ha itt vásároljuk meg a napijegyet, jogosultak vagyunk igénybe venni Graun városában lévő fürdőhelyet is. A parkoló a szokásos, és közvetlenül a kasszák és a felvonó mellett van, nem kell sokat gyalogolni! Kabinos lift visz fel a hegyre, ahonnét további ülőliftekkel juthatunk el a kiválasztott kék,piros vagy fekete pályákra. A pályák csodálatosan kezeltek! Még záráskor sem voltak buckásak! Kiváló minőségű porhóban síelhettünk, még az alacsonyabban fekvő pályán is, amely levezetett egészen a parkolóig. Mindenki megtalálhatja a maga számára, és tudásának megfelelő pályát! A fekete pályák is nagyon pompásak, hosszúak, tényleg élvezetes! Mindenkinek csak ajánlani tudom! Természetesen, ha már ilyen messze eljöttünk, nem szabad kihagyni a Reschensee különlegességét, azt a templomtornyot, amely a tóban áll. Most be volt fagyva a tó, teljesen be lehetett sétálni a toronyig, csodás fotókat lehet készíteni a városkáról is és a látványosságról is!
Nauders:
Rendkívül közel van a pálya a városhoz. A tarifát említettem, kedvező! A pályarendszer nagyon változatos és minden igényt kielégít. Kabinos lifttel mehetünk fel a középrészig, illetve választhatunk egy átszállással, egy kissé lassú, kissé elavult kétüléses ülőliftet is. Az ülőliftet is érdemes kipróbálni, egyszer mindenképpen, mert csodálatos fenyőerdőn keresztül vezet az út, megszámolhatnánk a fűszálakat is ha lennének, de higgyétek el, pihentető és nagyon látványos! A kabinos lift beszállásakor egy számunkra fura dolgot láttunk, hat embernek kellett párosával beállni egy téglalap alakú elkerített részre, várni, hogy a földön zöldre váltson a fénycsík, hogy odaléphessenek a 6 üléses kabinosba. Na, ez egy teljes képtelenség! A liftek mind mind 2-3-4 emberrel indultak fel, mert nem lehetett kikerülni a megtorpanókat! Amint felérünk a középrészre, a központban találjuk magunkat, ahonnan indulhatunk mindenfelé. Itt van az étterem, WC, és a szekrények is. Ingyenes wifi mindenhol van. Egyedül kicsit drágábbnak találtuk az italokat, kedvencünk a jagertee 4.4 volt. A pályák mind gondozottak, finom porhó volt mindenhol. Van buckapálya is! A piros és kék pályák szélesek. És ami számunkra itt is pozitív volt, hogy le lehet síelni egészen a parkolóig. Még meg kell említenem, hogy itt is van látnivaló: Nauders határában egy erőd, csodálatos, különleges építmény, illetve a városban egy gyönyörű vár.
Mindenkinek ajánlom e távoli sícentrumot! Remek jól kezelt pályák, ingyenes wifi, kedvező árak a szállásválasztásakor is! Látnivaló mind az olasz, mind az osztrák oldalon van. Mi még Svájcba is átruccantunk, ott még csodálatosabb sípályák és látványosságok vannak! De ez már egy másik síterep beszámolójához tartozik!:-)
Curon Venosta
Schöneben
Schöneben
Schöneben
Nauders
Nauders
Nauders
Nauders
Nauders, az erőd
csabeszka
285 élménybeszámolót írt
285
14 éve tag
2014.04.06. 15:08
Na felhozom egy kicsit ezt a topicot :-) !

Sokat gondolkoztam, hogy tavasszal el kéne menni valahová síelni! Szempont volt, hogy magasan legyen a völgyállomás (hóbiztosság), legyen viszonylag sok piros és fekete pálya és ne legyen drága! Az oldal keresőjébe beírtam ezen feltételeket és ez alapján választottuk ki ezt a kicsit ,,sötét ló" síterepet. Ahol sok volt a piros pálya azok között volt több is, ami nem volt olyan drága, de ha már a kezdő magasság is számított akkor messze kitünt ez a síterep az olcsóságával. (1500 méter a kezdő magasság) Március közepétől április elejéig még az előzőleg meghirdetett árakból is leengedtek, így egy ötnapos síjegy 124 euróba került. Ráadásul itt minden !!! síjegyet úgy árulnak, hogy egy tetszőleges pihenőnapot is be lehet iktatni. Tehát a mi ötnapos síjegyünket is 6 nap alatt lehetett felhasználni.Ha rossz az idő ez nagyon jól jöhet. (Ezt kéne minden terepen bevezetni!)
Hála Istennek 5 nap síelésből négy nap napsütés volt, egy nap volt csak borultság, de csapadék akkor sem esett. A pályák kiválóan gondozottak voltak, még két ratragép nyoma közötti részt sem lehetett felfedezni (az olasz schönébene-i rész megkapta Európa legjobban gondozott pályája díjat is!) 12-13 óráig a pályák kemények voltak, de nem jegesek, de utána sem volt buckásodás,ami a kevés síelőnek is volt köszönhető. Amennyiben 1000 méter alatt huszon egy-két fok van (ahogy most is történt) még mindig nagyon jókat lehet csúszni, mintha legalább is egy gleccserpályán lennénk!

Általában kevesen voltak, néha volt csak közepes mennyiségű ember, de a sorállás akkor is szinte 0 volt, magyarok pedig egyáltalán nem voltak, ami betudható annak is, hogy messze van a pálya, még Szhelytől is 700 km (ami talán egyetlen hátrány), illetve köszönhető lehet ez annak is, hogy előtte van útban pl. Serfaus is, ami ,,leszedi" a síelni indulókat. Ahogy az előző és eddig egyetlen hozzászóló sem, így mi sem voltunk a 3. részen (St. Valantino). Bár nagy volt a meleg (napközben 1500 méteren is 15 fok volt), a pályák kb. 90 %-a működött. (El tudom képzelni, hogy ha nincs az átlagnál is jóval melegebb idő, akkor mág április végén is milyen jókat lehet itt síelni). Gyerekbarát is a hely, a schönébene-i részen például a kabin kiszállásánál három! szintre közlekedő (a két alső szinten befedett!) jegy nélkül használható varázsszönyeg van, aminek az ára gyakorlatilag egy kabinos hegymenet ára volt, hiszen azért ide is fel kellett menni a kabinnal (10 euro). Én még ilyen hosszú, ilyen jó lejtésű, varázsszönyeges tanulópáyákat még sehol sem láttam eddig. Az olasz és az osztrák részt síbuszok kötik össze.

Kilométer huszároknak azonban nem fog tetszeni ez a síterep, de aki jólejtésű (sok nagyon jó fekete pálya van) kíválóan kezelt széles pályákon akar jókat és olcsón síelni, annak szuper lesz, főképp tavasszal, amikor szempont a magasság is és kevesen is vannak.
Dr_Syrex
13 élménybeszámolót írt
13
14 éve tag
2013.02.11. 18:39
Most, hogy 3. alkalommal jártunk Naudersben, azt gondolom, illene végre néhány sort írnom erről a helyről.

Először is maga a síterep Dél-Tirolban, az osztrák olasz határon fekszik és a 3 részből álló síterep 2 kisebb része (Schöneben, Haider Alm) már Olaszországban található. Természetesen megelelően össze vannak kötve síbuszokkal, így könnyen eljuthatunk a kívánt helyszínre. Persze érdemes egy terepet megcélozni egy napra, mivel elegendő pélya áll rendelkezésre. /Azt azért meg kell jegyeznem, hogy a legisebb részt, Haideralm - St. Valentin, eddig még nem sikerült kipróbálni; valahogy sosem fért bele az időbe :) /

A szállásunk Nauders településen, a Hotel Tia Monte-ban volt, félpanziós ellátással; bőséges reggelivel és 5 fogásos vacsorával. Most is maximálisan elégedettek voltunk a kiszolgálással.
A síbusz a szálloda előtt áll meg és pár perc alatt kabinos felvonónál vagyunk, ami 1400m-ről 2200m-re (Bergkastel) visz minket. Innen aztán csúszhatunk le egyből az egyik leghosszabb pályán, a piros 1-en vissza a felvonó aljába, vagy mehetünk a kék eredei pályán is, amelyik szintén a kabinos lifthez visz le minket. Ezen kívűl a Zirm-bahn 2600m-re, a Tscheyeck-bahn 2700m-re visz fel és ezekről a pontokról több irányba is csúszhatunk lefelé.
Maga a pályarendszer könnyen átlátható és kellően változatos, akár egész hétre is. Akinek mégis kevés lenne, az átmehet az olasz oldalon lévő Schöneben / Belpiano síterepre, ahol több fekete pálya várja a technikásabb síelőket. A piros és kék pályák is egészen jók és egy meglehetósen nagy funpark is rendelkezésre áll a trükközni vágyóknak.
A hüttékben megkérik az árakat: egy kis sör (0,3) €3, a nagy (0,5) pedig €4; az ételek €5-12 között mozognak átlagosan.
Ajánlott ital a vodka-füge (vodka feige) 2,5 € :)

Magyarokkal csak elvétve találkozni; errefelé a németek vannak a legtöbben, de sok más országból is jönnek vendégek.


Összességében újra egy jól sikerült síelésen vagyunk túl és biztosan visszatérünk még ide.
Bár nincs közel, de akik mégis ellátogatnak ide, szerintem nem fognak csalódni. A svájci határ csak néhány km, legalább is légvonalban :) , de Samnaun pl. 24 km-re van
("Silvretta Arena" síparadicsom ).

Képek: https://sielok.hu/fotoalbum/322504/galeria/?itttid=240988
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.