Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ukrajna
Kraszíja
síterep infó oldal
ÜZENETEK (10)Időben csökkenő Időben csökkenő
balazsipeti
2 élménybeszámolót írt
2
4 éve tag
2020.02.22. 23:23
Nos köszönöm a válaszokat :) A lécekkel nem volt nagy gond. csak egy ezrest kellett leszurkolnom az ukrán vámszerveknek"biztosítás" jogcímén :)Egy személynek ugyanis kettőt nem lehet kivinni.Az út mezőkaszony -nagydobrony-ungvár-kraszíja 3 óra volt oda. az út dobronyig rossz, majd ungvárig jó, onnan ismét rossz. 60-70 km / óra ajánlott a kátyúk miatt. Van pár érdekes kereszteződés, de ez a gps ek korában nem gond. rendőrbácsik is vannak de nem nagyon állítottak meg. A pálya kiváló. Igazi lankás tanulópálya alul, fent nem voltam. Két kilométer hosszan csak csúszik és csúszik lefelé az ember. Ha megéhezik van étterem és saslik utközben, már ha mer enni belőle, na meg gomba befőttben amit nem tudom hogyan visz le magával valaki a hegyről. A jegyek olcsóak, én az alsóra váltottam félnaposat 200 hrivnya, beregszászban váltottam 12.50 be jött ki. 13 perc a felvonó a két kilométerrre levő kék pálya tetejéig, de kellett is ez az idő hogy kifújjam magam. alig várom hogy a csillagok együtt álljanak egy újabb indulási pontra.
balazsipeti
2 élménybeszámolót írt
2
4 éve tag
2020.01.12. 20:59
Üdv mindenkinek! Kezdő vagyok és szeretnék egy igazán hosszú pályát. Úgy látom ez a Kraszíjai megfelelne, de aggódom, ha kiviszem a sílécemet és a felszerelésemet ami meghaladja a 90 eurós értékhatárt, visszafelé gond lesz belőle a vámon tekintve hogy mivel igazolom a származását, hogy a saját tulajdonom. kell aggódnom? Másrészt lennének utasaim is, nekik esetleg működne Kraszíján síkölcsönző?? Az odaút is érdekelne hogy vannak e nagy emelkedők, szintkülönbségek . Előre is köszönöm válaszaitokat Péter.
IMG-20200217-131904.jpg
IMG-20200217-130358.jpg
IMG-20200217-130402.jpg
IMG-20200217-131253.jpg
IMG-20200217-131349.jpg
IMG-20200217-131406.jpg
IMG-20200217-141620.jpg
adalbert
634 élménybeszámolót írt
634
17 éve tag
2019.12.08. 09:44
http://krasiya.com.ua/en/webcams/ ezen a webcímen lehet látni a webkamerákat. még csak hóágyuznak, kevés a természetesa hó.
adalbert
634 élménybeszámolót írt
634
17 éve tag
2019.12.08. 09:27
https://vadvolgy.hu/ szállás a pályától pár kilkométerre.
magnum56
322 élménybeszámolót írt
322
15 éve tag
2019.02.13. 14:28
Szállást nem tudnál ajánlani?
Tamás Horváth
2 élménybeszámolót írt
2
9 éve tag
2019.01.03. 00:13
2018.12.29. szombaton egy napos kirándulás keretében Debrecenből meglátogattuk ezt a sípályát, most voltunk itt először, de Bukovelnek köszönhetően Ukrajnában már sokat jártunk.
Nehéz döntés volt, hogy ide menjünk vagy Csorba tó/ Nagybánya, de sokat segített a korábbi itteni beszámolók, illetve, hogy megtaláltuk az új weblapjukat ( http://krasiya.com.ua/ ), ami végre normálisan használható... a régit nem is tudom, miért nem törlik.
Pár tapasztalatot is át kívánok adni amellett, hogy elmesélem milyen a pálya és a körülmények.
A pálya szerintem összességében jó. Nagy előnye, hogy a napi sorbaállás 100%-osan 0 másodperc, illetve, hogy a felső pályára amatőrök nem merészkednek fel, így igazán elengedheti magát az ember, amit a legfelső rész extra széles részei maximálisan támogatnak is. A legkellemesebb élmények, hogy a házak között vezet a sípálya, illetve a növényzetben felrejlő változatosság. A kilátás és főleg a naplemente gyönyörű. A pálya alsó része nap végére kifejezetten rossz, a felső részek szerintem kellemesek voltak egész nap. Nem túl változatos a pálya, hiszen gyakorlatilag két beülős felvonó visz egy hosszú, de tényleg hosszú pályát, emellett egy csákányos van a beülőssel teljesen azonos útvonalon. A pálya azért itt-ott elágazik, de nagy kerülőket tenni nem lehet. Ukrajna leghosszabb sípályájaként hirdetik az övéket, amit Bukovelt ismerve kételkedtem… de tényleg jó hosszú pálya, lehet valamivel hosszabb, mint a bukoveli leghosszabb kombináció.
Ami nem tetszett: nem takarítják a beülős sífelvonót, amit éjjelre kinn is hagynak, így egész nap vízben, hóban, fagyban utaztunk felfelé. Át is ázott a nadrágom. Sajnos a felvonó nagyon lassan megy felfelé, ennek oka lehet a gyér közönség, vagy csak így spórolnak. Nem lehet sokat csúszni egy nap alatt ebből adódóan.
Elsősorban 1-2 napos síelésre, illetve a szellős területek, lézengő síelők miatt a gyermekeseknek ajánlom. A sípályákon láttunk szánkózókat is a házak között.
Hosszabb síeléshez szerintem túl monoton lehet, illetve kiegészítő szolgáltatást se láttam sokat.
A síbérlet egy napra akkor éppen 700 hrivnya volt, kártyával lehetett fizetni. Az árak a szezonban elég nagy skálán mozognak.
A sípálya közepén a zászlós étterem szerintem kiváló és olcsó. 3.000 Ft/fő alatt lehet a legdrágább leves+étel kombót kérni, egy kávé 200 Ft.
Tippek: Hrivnyát Debrecenben 16 Ft-ért adtak, kinn euróból váltva ez 11 Ft körül jött ki, OTP kártyával fizetve alig haladta meg a 10Ft-os árfolyamot. Azért 60% eltérés nem kevés!
Az utazás: Odafelé: Debrecenből 4 óra kb. az út Debrecen-Nyíregyháza-Kisvárda-Ungvár-Nagyberezna -Krasiya útvonalon. A határ ebből majdnem elvitt egy órát, mert épp váltás volt… Ungvárig tökéletes út, Ungvár elkerülő is remek. Ezután Ukrajnához képest szerintem elfogadható út. Volt benne egy- két „ottmaradós” kátyú, de simán kerülhető volt, nem mentünk bele egybe sem. Szőnyegbombázott lassító kátyútenger csak 2 db volt….gondolom ha jön egy keményebb téli idő, akkor ez majd romlik. Rengeteg helyen kátyúzott volt az út, így ez reményt ad.
Hazafelé: Nem akartunk éjjel kátyút kerülgetni, illetve Záhonyra is 1 órás várakozást írtak, emiatt Kisberezna határátkelőn átjöttünk Szolvákiába. A határ szörnyű volt, ez az ukrán szlovák duó egy magyar kocsival mindenre hajlandó… nem láttak ilyet arrafelé mostanság…nem szerettek minket, lassúak is voltak… de csak nevettünk rajtuk, cserébe a Duty Free-ben olcsó és jó (!) a cigi, illetve jó italokat is lehet akciósan beszerezni. (mindezt kártyával fizetve) Mondjuk nagy fekete lesötétített kocsiban 3 fiatal, aki nem hazafelé, hanem Szlovákia felé tart, lehet okot ad nekik az alaposabb vizsgálatra.
Az ukrán üzemanyag olyan drága lett (gázolaj 300Ft felett!), hogy már nem is akartam ott tankolni… pár éve kevesebb, mint fele volt, mint itthon 
A szlovák utak kiválóak voltak, mint Magyarország llegjobbjai, pedig csak kis falvak között mentünk fel-alá. Pácinon jöttünk be Magyarországra, onnan Kisvárda-Nyíregyháza-Debrecen. A hazafelé út szerintem így lassabb volt (kb. 4.5 ó), de tankoltunk, Duty Free-ztünk, s hagytuk a sok idiótát dolgozni a határon a maguk lassú tempójában…

Ami fontos lehet: eurót érdemes vinni mindenképp, és azt beváltani. A határnál érdemes váltani, mert utána csak 1 váltót láttunk Krasiya felé, de az is 9-kor nyitott. A kártyás vásárlás mindennél olcsóbb.
Ellenben más leírásokkal én 6 éve csak Ukrajnába járok síelni, de rendőrt még nem is láttam, a határon is általában rendesek, pénzt is csak ritkán kérnek (,de azt is inkább román-ukrán határon Bukovelbe menet)
Kérdés esetén kérdezzetek bátran: horvi1984@gmail.com
drkotasz
5 élménybeszámolót írt
5
14 éve tag
2015.01.30. 13:15
Üdv mindenkinek!

Nem túl sokan számoltak be ezidáig Krasziján töltött síeléseikről, így gondoltam megírom tapasztalataimat, hátha ezzel megkönnyíthetem mások döntését.
Mivel Nyíregyházán élek sajnos az osztrák, olasz, francia stb... pályák az 1-3 napos sielésekhez messzi vannak. Maradnak a szlovák, román, ukrán pályák.
Szóval fenti okok miatt sok pályát kipróbáltunk már a környéken, de valahogy Krasija mindig kimaradt (sajnos). Ukrajnában eddig csak Bukovelben jártunk, igaz 4-5 alkalommal is(ebből sejthető, hogy elégedettek vagyunk vele).
Na most már Krasija-ról. 2015 január 17-én szaladtunk ki egy napra. Nyíregyháza-Záhony egy órán belül simán teljesíthető (ha szerencsés az ember még határátlépéssel is). Utána az Ungvár elkerülőig kb. 30 kilóméter szintén megy gyorsan az út elfogadható, onnan sajnos már nem így az utolsó 70 km már, ha nem akarunk új autóra, vagy nagyobb futómű felújításra költeni kb. 1,5 óra. De a kissé viszontagságos utazásért kárpótol a sípálya. Parkolás ha szerencséd van ingyenes, ha csak a fizetős lehetőséget találod meg akkor pár száz forint (nem emlékszem pontosan mennyi volt.
A pályák, ha megfelelőek az időjárási viszonyok hóágyúzhatóak, jól kezeltek. Napi jegy hétvégén 220 grivnya, azaz 3080 forint AJÁNDÉK!!!(hivatalos pénzváltónál vettük a határtól kb 3 kilóméterre 14 forintért. Vigyázz magyar pénzváltónál 17-17,5 körül van most!!!)
Mikor mi voltunk az összes pálya ment, és nagyon kevesen voltak, egyáltalán nem volt sorbanállás. Pályák élvezetesek. Kezdőknek a lenti ideális tanulópálya a fentiek kicsit jobb sielőknek már nem túl nehezek.
A büféárak szintén zseniálisak a gyenge grivnyának köszönhetően, egy sör(helyi premium minőség) 18 gr (250Ft). Az ebédért amit frissen készítettek nekünk 600 gramm saslik, 3 virsli, nagy tál sültkrumpli, 1 sör, 1 kóla, 2 tea potom 4000 Ft-ot fizettünk, persze grivnyában és marha jó is volt.
Mindent összevetve ár/érték arányban még nem voltam jobb helyen, de nem csak az olcsósága miatt ajánlanám, hanem a gyors felvonók és a jó pályák miatt is. 2-3 napos családi sízésre bátran ajánlom, hiszen mi is hamarosan visszatérünk.

U.I.: Haza felé vigyázz a töksötétben az út szélén kóválygó sötétruhás benszülöttekel és a kátyúkkal. És ne bántodj meg, ha egy ukrán rendőr megbüntet, hiszen mi sem ússzuk meg sosem.

JÓ SIELÉST!!
Bikeman
48 élménybeszámolót írt
48
16 éve tag
2013.02.25. 20:02
Tegnap 2013 02. 25-én jöttünk haza.
Záhonyi határátkelőtől 100 km-re lévő síterepet, még csúcsszezonban is kevesen látogatják. Ungvárig az út, hasonló a magyar utakhoz. Jól lehet haladni, de a falvakban be kell tartani az 55 km/órás sebesség korlátozást! Ungvártól a maradék 50-60-km hez több mint egy óra kell pocsék az út. Miskolciaknak érdemes a Velykyi Berznyi (Nagyberezna) szlovák határt választani.
Egy kétüléses 1250 méter hosszú felvonó visz fel a „pálya rendszer” közepéig, innen egy modern 4 üléses, „szőnyeggyorsítós”, 1700 méter hosszú a csúcsra. Az előző igen lassú, az utóbbi sokkal jobb. Fent van még egy csákányos, de az most nem működött. Nagyon jól karban volt tartva a pályán a hó. Sajnos a felső szakasz kb. 1800-méter hosszú pályának a vége kb. 300 méter szűk és meredek. Ugyanis egy nyaraló falu van a pályák között. 30-40 víkendházzal. A többi rész eszméletlenül jó!! Ritkaság számba megy, hogy lombhullatók között van a pálya. Meglepő volt az is, hogy az Ukrán (valószínűleg Junior) sí válogatottnak itt volt a tábora. Bár a fenti szakaszra a legfinnyásabbaknak sem lehet szavuk. Bucka mentes, vastag tömörített hó…. Mesés!
Délután 13.30-tól lehet kapni a félnapos jegyet. Ekkor kialakult 7-8 emberes sor, de az sem volt vészes. 230 UAH (6440 HUF) a napi jegy 12-év alattiaknak a fele. Egy jól felszerelt, most épült igényes étteremben 25 Hrivnya (700 Ft) 1 csapot sör, tea (280 Ft), forralt bor (420 Ft), de ha a pálya szélén felállított asztalkánál vagy padoknál veszünk valamit (pl. saslikot), akkor a jóval olcsóbb (4cl vodka 140 HUF!!!).
El lehet mondani, hogy mindenki megtalálja az igényeinek megfelelőt. Ez egy kis család barát hely, 2-3 napos síelésre alkalmas. Nem tapasztaltam „Kamikázékat” pl., mint Bukovel-en, nincs is annyi lesötétített fekete terepjáró, inkább csak a környékről látogatják.
Szállásunk Viskán volt a Vadvolgy.hu panzióban. Az ellátás, most is csodálatos volt. Mindenkinek csak ajánlani tudom!
Agnes77
41 élménybeszámolót írt
41
13 éve tag
2013.02.25. 15:25
Jó hely :) tény, hogy sok évvel ezelőtt síeltünk-éltünk ott és azóta rengeteget változott, fejlődött.
Síelős alma materem.

web: http://krasiya.info/

Ágnes
Bata Attila
2086 élménybeszámolót írt
2086
17 éve tag
2013.02.25. 14:59
Ide várjuk az első beszámolót :)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.