Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síutak anyagi dolgai - biztonságos fizetés???

ÜZENETEK (8)Időben csökkenő Időben csökkenő
formasu
40 élménybeszámolót írt
40
12 éve tag
2014.01.22. 15:57
Az esetek nagy többségében /főleg Ausztriában/ ki van hagyva az iroda, tehát közvetlen foglalás van. Ebben az esetben hogyan csináljátok? Itt az a kérdés, ha addig ismeretlen ember jelentkezik, mert a régi ismerősöknél nincs probléma, azok biztosan jönnek, ha megígérték.
Előzmény: (vizituras 167596)
TZoli
1156 élménybeszámolót írt
1156
20 éve tag
2014.01.22. 11:49
Szerintem ez a web itt már egy referencia felület.
Igaz itt is olvasni néha furcsa dolgokat, mint egymás kölcsönös átverését másik regisztrált nicknévvel, de ez nyilvános és ki is derül. Azért itt jól és sikeresen működnek a dolgok.
vizituras
4 élménybeszámolót írt
4
12 éve tag
2014.01.22. 11:21
Én is érdeklődnék egy esetleges síút iránt és nagyon örülök,hogy feljött ez a kényes téma. Bár eddig negatív tapasztalat nem érkezett,remélem ez nem azért van,hogy ne romoljon az útitárskereső oldal iránti bizalom....

Ha röviden összefoglalom,akkor ha mindkét fél pesti,akkor jöjjenek össze személyesen és az utazási irodánál rendezzék le a névátírást majd a fizetést.

Ha viszont a távolság miatt a személyes találkozó nem okés,akkor az eladó intézze el az ut.irodánál az adminisztrácíót,majd küldje el a vevőnek az névátírásról szóló hivatalos papírt ,hogy ő ezután biztonságban érezze a dolgot és küldje a pénzt.

Ha ez ilyen szépen működik,akkor az megnyugtató és ezek szerint bátran lehet itt utat keresni.
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
Harlequin
125 élménybeszámolót írt
125
12 éve tag
2014.01.21. 17:56
Szerintem viszonylag egyszerűen meg lehet ezt oldani biztonságosan, mindenki számára paypal-on keresztül.
Meg is vagyok lepődve, hogy más még nem írta.
Bosnyák Norbert
42 élménybeszámolót írt
42
20 éve tag
2014.01.21. 16:17
Sziasztok!

Én olyasmi utazásszervező vagyok, amiről most kb szó van, csak én a befizetés másik oldalán állok. Sokszor meg is lepődöm, hogy az internetes hirdetés vagy fórum alapján, 1 telefon vagy e-mail váltás után az emberek azonnal utalják a pénzt 80%-ban, míg a személyes átvétel csak kb. 20% nálam.
Persze rengeteg a visszatérő utasom, és az elmúlt 10 évre visszamenőleg a referenciáim megtalálhatóak, de sokszor engem is meglep a korlátlan bizalom.
Na azzal van baj, aki ezt ki is használja...

Idén is a fórumról is és a hirdetésről is sokan jelentkeztek, és a földrajzi távolságok nem mindig engedték meg a személyes átvételt, így a legtöbb esetben maradt az átutalás. Ami pedig elég arc nélküli.
Egyébként mögöttem is olyan utazási iroda áll, aki kérés esetén utazási szerződést biztosít, és minden utazásról utólag számlát állít ki, csak nem hirdetem, mert akkor az utasok jövőre engem kihagynának, még akkor is, ha azonos árban adom az irodával.
Egyébként az idei szezonban az utasaim 2%-a kért utazási szerződést..

Üdv!
Előzmény: (varroneni 167514)
zizi
30 élménybeszámolót írt
30
17 éve tag
2014.01.21. 14:15
jogos. a mi csapatunkban is van egy lemondás, amit kedvezményes áron átadnánk másnak. Azt javasolnám, hogy a vevő megadja a nevét, módosítom a neveket az utazási irodánál - ragaszkodva ahhoz, hogy e-mailben küldjenek egy olyan szerződésmódosítást amin szereplünk név szerint. Vevővel személyesen találkozom, a szerződés egy példányát megkapja, a pénzt kp kifizeti.
vagy ha nagyon messze lakik a vevő: ut.irodára rátelefonál, hogy valóban módosítva lett-e az utaslista, s e-mailben ő is megkapja a szerződést, majd átutalással fizet.
Van olyan vevő, aki azt ajánlja, hogy majd buszra szálláskor fizet...de az nem jó, mert mi van, ha vevő meggondolja magát, s mégsem jön, ami csak induláskor derül ki.
Előzmény: (varroneni 167514)
TZoli
1156 élménybeszámolót írt
1156
20 éve tag
2014.01.21. 14:12
Valszeg sehogy.
Amikor még az előző munkahelyemen nagy csoportban (min. 40 fő) jártunk síelni, épp az ilyen aggodalmak miatt soha nem sikerült külső embert bevonni.
Mindig utazási irodán keresztül foglaltam a szállást, azért, hogy bemutatható, elszámolható legyen. Való igaz, az irodát csak a végén érdekelte az utazók nevei, addig csak a létszám volt a lényeg. Nyugodtan csereberélhettünk, hírdetésre volt is külsős érdeklődő. Az utolső pillanatban, mikor fizetni kellett volna, mindig visszalépett. Az én tapasztalatom az, hogy valamilyen személyes referencia, akár távolról is, akár több ismerősön keresztül is, de szükségeltetik.
Előzmény: (varroneni 167514)
varroneni
1 élménybeszámolót írt
1
10 éve tag
2014.01.21. 11:40
Figyelgetem a fórumon,amint folyik az útitárskeresés.Felmerült bennem egy fontos kérdés,kérném az ezzel kapcsolatos tapasztalatokat,megoldásokat.

Ezen a fórumon ugye valaki pl. lemondja a síútját vagy egy csoportba toboroznak új embert.
A szervezés lehet úgy,hogy utazási irodánál befizetett valaki és visszalépne vagy csoportvezetőként toboroz valaki úgy,hogy egy utazási iroda adja a csomagot.

A kérdésem,ami fontos lehet a mai megbízhatatlan világban/amikor pl.neten valaki kifizet egy műszaki dolgot és csak egy téglát kap a csomagban,megtörtént az eset/.

HA megállapodtok,hogy valaki átvesz egy síutat,hogyan történik a fizetés????? Mi van,ha elutalom a zsozsót és meglépnek a pénzemmel???

Egy két fős francia síút 200 ezer körül van. Merjen az ember úgy utalni,hogy még csak nem is látta az síút eladóját???? Vagy csináltok egy beszkennelt,aláírt papírt arról,hogy a síút át lett adva/ ki lett fizetve??? Mert azt is figyelembe kell venni,hogy az eladó-vevő lehet záhonyi-letenyei és a személyes találkozó nem jöhet össze..

Persze ha a síút utazási irodában lett befizetve,akkor felveszem az ut.irodával a kapcsolatot,hogy xy befizetett útját leellenőrizzem,hogy valóban be lett-e fizetve. Majd fizetés után szólok az irodának,hogy átvettem az utat és változik a busz névsor.Bár az ut.irodákat általában az érdekli,hogy eladják a az utat és az ilyen út átadásosdiba nem szeretnek belefolyni/tapasztalat/.

Még mielőtt bárki aggodalmaskodással bírálna,ne feledje,hogy akár többszáz ezerről van szó és a felek nem ismerik egymást.Persze lehet jönni a sporttársiassággal,de ez a világ nem ilyen...

Szóval hogy csináljátok a fizetést?????
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.