Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Dave
209 élménybeszámolót írt
209
19 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter
2016.10.18. 12:27
"teljesen másról írsz, mint amikor még a bizonyos órák helyetti és 8-10km-es síterepekrōl írtál. "
A gondolatsor onnan indult, hogy a síterep fejlesztés jó és hogy az is jó lenne(szerintem), ha támogatva lenne, hogy kimennek a gyerekek síelni, ha a körülmények megengedik. Ez számodra lehet komolytalan, de amikor összeszedi az ember, hogy két gyerek havi edzés díjai 25.000 forint felett jönnek ki, akkor azért nem bánna valamilyen állami ösztönzést vagy kompenzációt. Az nem feltéten csak síelésre vonatkozik, de ez egy ilyen fórum, ez került szóba. A szabadtéri síelés alapja értelemszerűen a szabvány műanyagpályás síoktatás lehet, ami számtalan helyen elérhető.

Jelenleg az iskolában általánosan ezeket a sportokat tanulják most a gyerekek a tornaórák keretein belül évről-évre, mint választott tanterv részlet: Futbal, kosárlabada, kézilabda, röplada, rövidtáv futás, középtáv futás, súlylökés, atlétika, gimnasztika, úszás. Ez nem minden, van ahol ennél bővebb a paletta. De: Megkockáztatom, hogy a nebulók többsége többet fog sílécen állni mint dobbantani, gimnasztikázni, gerendán parádézni, kötelet mászni, szertornázni, súlytlökni vagy gyűrűn himbilimbizni. Ez persze az egyéni véleményem. Részemről örülök a himbilimbi sportoknak is, mert nekem is kellett csinálni mindet és sokat tanultam belőle. Ahogy a síelésből is sokat tanultam volna - ha lett volna.
Ami tény, hogy a tanítási napok száma 183 nap, tesióra pedig elvileg mindennap van. Ha síelőként te azt mondod, hogy 183 órából 2x10 óra síelésre sok(ennyi a sísulik alap óraszáma), akkor felvetődik, hogy a többi sportra miért gondolod racionálisnak a ráfordított időt. Számszerűen a felső tagozatban 4 év alatt van kb. 730 tesi óra. Ebből tényleg sok lenne 20 óra, ami 2,7%-át teszi ki az oktatási időnek?
Részemről nem látok 20 óra síelésben semmi hátrányt vagy kivetnivalót és bajom se lesz azzal ha egy lobbiszervezet próbál tenni azért, hogy a síelést aktívan kiemeljék a lehetséges oktatható tárgyak közül az aktívan oktatottak közé. Ahogy azzal sincs bajom, ha sípálya fejlesztésre nyernek el támogatást.
Természetesen a saját gyerekeimet bármilyen közoktatási irányzattól függetlenül elhordom évi 100 órában csúszkálni.
Előzmény: (Chopoker 189787)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.