Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Szlovákia
Vyšná Slaná - Július
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Lake Forest Dedinky Resort - saját jakuzzis, szaunás apartmanok, tiny house
ÜZENETEK (14)Időben csökkenő Időben csökkenő
Freeride
12 élménybeszámolót írt
12
16 éve tag
2024.01.21. 11:15
Sziasztok! Valaki nem járt itt mostanában?
boldor
8 élménybeszámolót írt
8
9 éve tag
2022.02.13. 20:22
Ma voltunk ott, nagyon gáz. Aki ide készül inkább korcsolyát hozzon, tiszta jég az egész, gyorsan elhúztunk telgártba.
magnum56
322 élménybeszámolót írt
322
15 éve tag
2022.01.11. 20:56
Ma voltunk itt, 3 fővel.
Időjárás: napos, kissé szeles hideg idő.
Pálya: kemény hóágyús hó, de nem jeges. Pályán kívül semmi hó.
Tömeg semmi, kb. 15-en voltunk a pályán.
Utak: Bánréve felé mentünk, az út végig száraz volt

Vírus: bérletvásárláskor kérték az oltási igazolást, mindenkiét elfogadták. A büfében maszkot nem viselt senki.

Hamar elfáradtunk a kemény pályán, de azért kezdetnek jó volt.
tothlevente
379 élménybeszámolót írt
379
14 éve tag
2019.12.17. 13:14
A pálya be lett havazva, meg is lett taposva. Mi is a nyitásra várunk. Szerintem, ha elmegy a meleg, akkor nyitnak. Bár ott azért nincsennek 10 fokok.
Előzmény: (dnorbi 206726)
dnorbi
27 élménybeszámolót írt
27
5 éve tag
2019.12.13. 15:19
Sziasztok. Tudja esetleg valaki,hogy mikor nyitnak?
dnorbi
27 élménybeszámolót írt
27
5 éve tag
2019.02.11. 09:27
Február 9. -én voltam, fél 10 körül érkeztem. Nem voltak sokan, még a felső parkolóban tudtam megállni. Délelőtt egyre többen lettek, de sorban állni nem kellett, elég gyors a felvonó, és a beléptető rendszer. A hőmérséklet 0 fok körül volt, de hideg, csípős szél fújt. A pálya kb. 13 óráig elég jó volt, utána kezdett felpuhulni, buckásodni. Összességében jó nap volt, ráadásul Miskolcról csak 110 km, és a jegyár is baráti, 15 Euró. Biztosan visszatérek még!
magnum56
322 élménybeszámolót írt
322
15 éve tag
2019.02.10. 19:12
Február 10, ismét itt.
Kissé borongós idő, néhány fok mínusz, a tetőn enyhe szél fogadott bennünket fél 10-kor. Kevés autó, még a parkoló, sem volt tele. Így sorban állás egyáltalán nem alakult ki a felvonónál. A pálya várakozáson felüli volt. Természetes friss hó ugyan nem esett itt sem, de a hóágyúknak köszönhetően puha és kellemes volt a pálya. A kevés ember még délutánra sem túrta össze a havat, így végig viszonylag sima pályán csúszhattunk. Ebéd közben megnéztük a női lesiklást az étteremben lévő óriás TV-n. Finom "gulyást" ettünk, ami inkább pincepörköltre hasonlított. Viszont nagyon ízletes volt és jókora adag.
Jó napot zártunk, kellemesen elfáradtunk. A pályával is elégedettek voltunk, de azért egy kis természetes hó jól jönne ide is.
magnum56
322 élménybeszámolót írt
322
15 éve tag
2019.01.07. 09:16
Január 5-én, szombaton voltunk itt ismét egy 5 fős csapattal. Északabbra indultunk, mert csábított a nagy friss hó, de nem mertük bevállalni a hófúvás miatt. Utólag kiderült, hogy Julius nem volt rossz választás. Az út alig volt havas, jól lehetett haladni. Műhavas alapon kb. 10 cm új hó, szélcsend és gyenge havazás fogadott bennünket. Viszonylag sokan voltak, a parkolóban alig volt szabad hely. Ennek ellenére nem kellett 1-2 percnél többet sorban állni a felvonónál. Sok szánkós és kiránduló is kijött mozogni, akik nem terhelték a felvonót. A műhó kemény volt, és miután lekotorták a tetejéről friss havat, délutánra kissé jegesedett is itt-ott. Viszont a pálya bal széle egészen jó volt, mert ide már nem jutott a műhóból. Sízéshez ez is elég volt, mert korábban már esett természetes hó, így ez megadta az alapot.
A koliba egy kissé zsúfolt volt, különösen 12 és 13 óra között, mert egy ottlakó szededi csoportot ebédeltettek. 13 óra után sikerült nekünk is megebédelni, de a finom káposztaleves elfogyott, így de be kellett érnünk egy sült kolbásszal és egy sörrel.
Utánna még 15 óráig csúszkáltunk, és ha nem is nagyon, de azért kellemesen elfáradtunk. Összességében jó nap volt.
magnum56
322 élménybeszámolót írt
322
15 éve tag
2018.02.17. 21:40
Ma (febr. 17.) voltunk itt.
Nagyon jó körülmények között síelhettünk.
Fél 8-kor indultunk és 9 körül már a helyszínen voltunk. Az út Bánréve felé teljesen hómentes volt, jól lehetett haladni.
Ragyogó napsütés, szélcsend és mínusz 4-5 fok fogadott bennünket. Néhány centiméter friss hó is esett előző nap, így kiváló minőségű volt a pálya. Az alapja kemény műhó, de sehol nem volt jeges. Délutánra lekotródott a friss hó, néhol előbukkant a jég, de tükörjég nem volt.
Feltűnően kevesen voltak, sorbanállni egyáltalán nem kellett. Panaszkodott is a büfés nő, hogy kevés a vendég az étteremben. Azt mondta, hogy vasárnap többen szoktak lenni, de tömeg nem várható.
A kemény gyors havon jól elfáradt a combunk, de így is nagyon kellemeset csúsztunk.

A síterepről annyit, hogy abszolút kezdőknek nem ideális, mert csak egy pici kezdőpálya van, aminek nincs kifutója és a két felvonó közé van beékelődve. Profiknak sem igazi kihívás, de középhaladó és haladó sízők egy napot kellemesen eltölthetnek rajta.
tothlevente
379 élménybeszámolót írt
379
14 éve tag
2018.01.08. 11:46
Kicsit megkésve, de írok. Az évet itt búcsúztattuk egy nagyon jó kis csúszással.
Érdekes mód, Aggteleknél a határt átlépve minden havas volt. Addig eső. Mintha az időjárás is tudná, hol a határ.
Julius egy kis síközpont Vysna Slana (Sajóréde) falu előtt. Végig jó minőségű úton lehet haladni, majd a falu előtt balra egy erdei útra kell rátérni. Ez letaposott havas, jeges volt, felszórva murvával. Kb. 500 méter.
A bővízű Sajónak köszönhetően remekül hóágyúzott terep. Egy pálya 2 felvonóval. A hosszabbik Poma nagyon finoman indul, még a legkisebb lányunk is gond nélkül közlekedett vele. Nem emel, nem ránt, a nyomvonal sima. A hozzá tartozó pálya kb. 1 kilométeres, így most büszkén pályázhat Kelet-Szlovákia egyik leghosszabb pályája címére. A felső része zöldes-kék, azaz lanka, ami lentebb haladva bepiroslik. Mivel nagyon széles pálya, így kezdők is használhatják.
Az abszolút kezdők számára a nagy pálya mellett van egy kisebb Poma, egy kb 2-300m-es könnyű kék pályával. Ez igazán a nagy pálya kiszélesített része.
A felvonókezelők nagyon segítőkészek.
Nagyon sokan beszélnek magyarul is, a síkölcsönzőben is és az étteremben is. Egy igazán profi, vadi új Elan szettet, bakival, sísakkal 10 Eu-ért kölcsönöztünk. Szerintem mi használtuk először. Bankkártyával nem lehet fizetni.
3 ratrak gondoskodik a pálya megfelelő állapotáról, ebből 2 meglepően új.
Az étterem és a turistaház (aludni is lehet) nagyon szép. Igazi alpesi hangulatot árasztó faház.
Tuti, hogy visszatérünk még.
magnum56
322 élménybeszámolót írt
322
15 éve tag
2016.01.31. 14:05
Tegnap (jan.30-án) voltunk itt. Fél tízkor érkeztünk, kissé ködös, 0 fok körüli időben. Természetes hó alig-alig akadt, de a pályán viszonylag jó minőségű mesterséges hó fogadott bennünket. Nem volt jeges, mégis kissé kemény, ami délre fellágyult, de nem nagyon. Jó lehetett húzni az íveket rajta.

A pálya külön szolgáltatása, hogy a hóágyúk helyén óriási összefagyott hókupacok vannak, amire élvezet felsiklani. Csak vigyázni kell, mert némelyik kupac túloldala függőleges.

Annak ellenére, hogy szombat volt, nem kellett sorban állni, lehetett pörögni. Mi 4 órás jegyet vettünk, ami nincs kiírva az árlistára, de azért létezik. Ára 11 euró. Délutánra a köd besűrűsödött, de akkorára már fejből ismertük a pályát, látni nem kellett.

Mindenütt kedves a személyzet. A felvonónál segítenek, a büfében mosolyognak. Lehet kapni bablevest, virslit, sült kolbászt. Tatranszki csajt, és csapolt sört (1,2 euró)

A webkamera élő képet ad, ami nagyon előnyös nap közben. Este viszont a sötétséget közvetíti, szombaton reggel pedig egyáltalán nem működött.

Összességében véve, egy napra megéri kimenni, főleg, hogy közel van és jó az út.
hikefun
4 élménybeszámolót írt
4
13 éve tag
2015.02.18. 09:25
Félnapos síeléshez, vagy esti programhoz ideális szerintem, az északi határhoz (Bánréve) való közelsége miatt. Végig jó minőségű haladós főúton lehet menni, csak az utolsó km érdekes kicsit az erdőben (ez már nem aszfaltos).
4 órás jegy 11 euro, estére 10 euro szerdán, és pénteken (18-20.30!) hétközben nonstop lehet forogni, hétvégén előfordulnak kisebb sorok. A gyerekfelvonó 3 euro egy napra, de bevallom, hogy eddig ezt nem vettem észre, mert soha nem állt ott senki, azt gondoltam ingyenes.
A völgy klímája érdekes, mert nagyon sokszor semmi hó nincs a főúton a Sajó-völgyben de ahogy befordulsz Dobsina előtt, 2 km után szép havas minden, pedig nem emelkedik az út semmit.
A síterep leírásánál túlzó a szintadat, inkább 500-700m közötti a terep, viszont a csúszás kb 1000m
Moncsi_1
4 élménybeszámolót írt
4
9 éve tag
2015.02.18. 08:37
guran3 leírta előttem, a nagy sípálya jellemzőit.
Én a kis tanulópályáról írnék. Ott tanultam meg a síelés alapjait, jó minőségű hó van ott, így nem okozott gondot a pálya rövidsége sem. Tányéros felvonó van mindkét pályánál, de a nagy pályára csak az menjen aki biztos sítudásában, különben nem lesz élvezetes a lesiklás. A nagy pályás tányéros felvonó tényleg meglepően gyors. Az egész síterep elég kicsi, de élvezhető! :)
guran3
2 élménybeszámolót írt
2
11 éve tag
2015.01.25. 18:56
Ma síeltem itt először. Miskolctól 110km-re van. (Rostar fele levágva az utat.)A napijegy 15 eur, 10 menetes jegy 8,5 eur. A pályát teljesen kezdőknek nem javasolnám, de némi tapasztalattal síelhető. Van egy rövid tanuló pálya kb. 100-200 méteres. A másik pálya körülbelül 800 méteres a teteje kék, közepe, alja gyenge piros. A pálya meglepően jól karbantartott (ebben a hóínséges időben, van hóágyú), reggel nagyon jó volt síelni, de még délután is elfogadható volt a minőség. (Jobb mint Biele Vody(Fehérvíz) a környéken.) Leginkább Zdiar Strachan pályájához tudnám hasonlítani, csak gyorsabb a lift.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.