Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Túrázás Svájcban

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
TibiF
545 élménybeszámolót írt
545
19 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Túrázás Svájcban
2017.08.05. 21:53
Ma a Schilthornon túráztunk. Erről a hegyről azt kell tudni, hogy 1969-ben itt forgatták a 3. James Bond filmet. A Schilthorn felvonó az idén ünnepli 50. születésnapját, a lift 1967-ben épült. A James Bond film meg a környező szép hegyek jó reklámnak bizonyult hiszen rengetegen látogatják. A Schilthorn Bern kantonban található, a csúcs ahol voltunk Piz Glorianak nevezik és 2970m-en fekszik. A meleg elől mentünk hegyre, itt Svájcban is meleg van (nem annyira mint Magyarországon) a völgyekben olyan 35C körüli hőmérséklettel. Mára szép időt ígértek, 2000 méterre 16C, 3000 méterre pedig 11C-t.

Fél kilenckor már Lauterbrunnenben voltunk a völgyállomásnál. Innen felvonóval lehet feljutni a csúcsra. Az első felvonó a völgyből indul (kb. 800m) 1363 méterre ahol Gimmelwald található. Onnan egy másik felvonó ami felvisz Mürren (1638m) faluba. Ez egy üdülő falú amelyet autóval nem lehet megközelíteni, olyan mint a szemben levő Wengen. A harmadik felvonó Birgre vitt fel (2677m) onnan pedig az utolsó felvonóval a Schilthorn Piz Gloriara mentünk fel (2970m). Sokan voltak, rengeteg ázsiai turista. A hegy tetejéről dél nyugat fele láttuk a Mont Blancot, kelet fele pedig az Eiger, Mönch, Jungfrau csúcsai látszanak.

A Schilthornon minden James Bondról szól: a liftes is James Bond stílusban mutatkozik be. Van az étterem, amely érdekessége, hogy körbe forog. Aki itt ebédel 45 perc alatt láthatja az összes hegyet a környéken, hiszen ennyi idő alatt tesz meg egy teljes kört az étterem. Azok a részek a filmből ami a hegyen történik ebben az étteremben forgatták. Az étterembe egy lépcsőn lehet felmenni, az oldalán egy kovácsolt vasból készült feljáró látható, ugyan az ami a filmben van.Van a hegyen mozi ahol a film forgatásáról láthatunk jeleneteket: pl. 1969 március és október között építették fel a díszleteket majd a forgatás október és december között volt. Schilthornról sípályák is indulnak le a völgybe, télen ez egészen jó helynek tűnik. Birgnél körbe lehet sétálni a hegyet(Skyline thrill a neve) egy olyan helyen, hogy alattad kb. 400 méter szakadék van, sok helyen üveg van alól. Aki tériszonyatos annak nem ajánlom. A második felvonónál egy nagyon jó játszótér van, mindenféle korosztálynak. Azt is láttam, hogy Lauterbrunnenből van túra útvonal egész a csúcsig, ami bizony 2000 méter szintkülönbség.A sípályák is jól néznek ki, sítúrázni is lehet. Szóval egy jó helyet sikerült ma látogatni. Teszek fel pár képet.
Eiger, Mönch, Jungfrau a Brigről. Egy kis felhő zavarja a szép tájat
Schilthorn a felvonoból
Eiger, Mönch, Jungfrau
dél felé a hegyek mögött Wallis kanton található
James Bond(George Lazenby) a forgatáskor és 40 évvel késöbb ismét visszatért a Schilthornra
középen hátul a Mont Blanc látható
Schilthorn Piz Gloria
Észak felé a Thuner see látszik
P8050454.JPG
P8050472.JPG
P8050476.JPG
Mürren
Játszótér 1907m-en tsz felett
P8050524.JPG
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.