Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Saalbach - Hinterglemm
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Apartment & Ferienresort Rehrenberg - Saalbach és Zell am See között
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
gorogrob
19 élménybeszámolót írt
19
9 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Saalbach - Hinterglemm
2017.02.05. 18:21
Saalbachban töltöttem 6 napot egy nagyobb társasággal. (jan.29- febr.3)
A 6 sínapból egy olyan nap volt, amikor az időjárás nem volt túl kegyes hozzánk. Fontos megjegyeznem, hogy nem síeletem az összes pályán (nem is volt célom) ill. az alább leírt dolgok a személyes véleményemet jelenítik meg.
Vasárnap és hétfő kifogástalan időjárás és hóviszonyok. Az előző heti erős mínuszok megtették a hatásukat és a pályák kitartottak szinte egész nap. Onnantól viszont a napközbeni erős plusz fokok (volt olyan, hogy a völgyben +10 fok) rontották a pályák állapotát. Többször előfordult, hogy szinte a lentebbi részeken már vizes, összeállt hóban kellett síelni. A délutánra szinte minden pályán megjelentek a buckák. A nem napos részeken (Schattberg, Westgipfel, Zwölfer) a pályák kicsit tovább kitartottak. Kedden pl.: Eső és havas eső keveréke a lentebbi részen, fentebb hóesés. Ázott emberek a sílifteken. Szörnyű volt. Látótávolság és élvezeti faktor szinte nulla. A napot csak a nagyon elvetemültek síelték végig  Nagyon sok embert láttam pl. a Schattberg-i felvonón visszafelé jönni, én is többször a lefelé jövő liftben ültem. Többször próbáltam esélyt adni magamnak is, de 15 óra körül végleg feladtam.
Szerda, csütörtök és péntek ismét szép időjárással telt, de a korábban említett erős plusz fokok hatásait lehetett érezni és látni is. Azt biztosan tudom állítani, hogy nincs annyi hó, mint amit a bergfex ír. A Hochalm 6er és a Spieleck 6er alatt többször láttam olyan pályarészeket ahol konkrétan a föld látszik. Ezenkívül a terep más részein is elvétve voltak ilyen állapotok. Azt azért el lehet mondani, hogy pályamunkások mindent megtesznek, hogy kiváló körülményeket teremtsenek, de ők is hozott anyagból dolgoznak. Volt olyan nap amikor, hajnal 4ig esett kezdetben inkább eső, majd hó és ők reggel 8ig megpróbálták előkészíteni a pályákat. Először azt hittük mindent ratrakoltak, de később kiderült, csak a frekventáltabb pályákra koncetráltak, vagy csak arra jutott idő. Összességében elmondható, hogy ezen a héten a jellemző a következő volt: reggel még kifagyott és nagyon kemény pályák, majd a napos oldalon hamarabbi romlás és buckásodás, e mellé magas plusz fokok. 2000m-en 1-2 fok azért melegnek számít szerintem a völgyben 7-10 fok.
Én 3 éve síeltem itt legutóbb. Azóta megjelent néhány újdonság. Számomra volt újdonság, hangsúlyoznám! Pl.: A Bernkogelre már beülős megy és nem a hosszú lassú csákányos, ez azért kényelmesebb. Vagy a Westgipfelről lecsúszva már nem kell botozni a Zwölfer felé. Ezért építettek egy 100m-es felvonót. Vagy a teljes Fieberbrunn-i rész. Ezekről olvastam, de most volt alkalmam élőben is megtapasztalni. Egy kis hiányérzet ill. fejlesztési lehetőség lehetne. Sajnos ha valaki a térképre messziről néz rá azt hiheti, hogy a Westgipfelbahntól egyenes az út egész a Schönleiten liftig. (7 – 4 – 2b) Sajnos ez nem így van! Nincs direkt kapcsolat a 4 és a 2b között. Vagy felvonózol és utána 2b vagy botozol a 4esről egy keveset, hogy becsatlakozz a 2b-be. Szerintem ez nem jelentene akkora ráfordítást, nem tudom miért nem csinálták ezt meg eddig…
IMG-20170201-153254.jpg
IMG-20170202-133724.jpg
IMG-20170202-093649.jpg
IMG-20170129-083447.jpg
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.