Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Olaszország
Ravascletto
síterep infó oldal
ÜZENETEK (49)Időben csökkenő Időben csökkenő
Carsana
1 élménybeszámolót írt
1
2 éve tag
2024.03.02. 16:38
Sziasztok!

Láttam, hogy nem túl sok bejegyzés született mostanában erről a síközpontról. Szeretném megosztani a tapasztalataimat, hátha valakinek jól jön vagy segít a választásban. :)

2024. február 18-24-ig voltam síelni Ravasclettóban a Sítanoda szervezésében. Röviden: nagyon jól éreztem magam, szeretnék jövőre visszamenni.

Részletesen:
Síelés: A Zoncolan sípályái nagyon tetszettek, különösen hogy a hegy tetején is van hernyó a kezdőknek és innen indulnak a kék pályák is, szóval a kezdők is tudnak fent, jobb hóban csúszni. A felvonók mentek, nagy részük beülős, a pályák nagyon jók és gyönyörű panoráma nyílik a hegy tetejéről. Az egyik kék pályánál vannak alpacák, imádtuk őket, nagyon cukik. :) Mi is a nagy sárga felvonóval mentünk fel a hegyre reggelente, ami síbakancsban gyalog sem nagy távolság a hoteltől. Nagyon gyors, felfelé 8 perc, lefelé 5. Külön köszönet a felvonókezelőnek, aki egyik nap nagyon jó ír zenét nyomott, így elég bulis hangulat alakult ki a kabinban, mire felértünk a hegyre. :)
A Sítanodával voltunk oktatáson, nagyon elégedettek voltunk, az oktatónk precíz, kedves, türelmes volt és rengeteg részletes infót kaptunk a technikához, amit nagyon jó tudni.
Ravascletto faluban van egy kis bolt (Alpimarket), ahol lehet kapni olasz termékeket (sütemények, olíva, sajtok, borok, kávék, sonkák, tészták, szószok stb.). Aki hozzám hasonlóan szeret ilyenekből hazavinni, érdemes ellátogatni. Gyalog kb. 20 perc, viszont odafelé végig emelkedőn kell menni, szóval aki legyilkolta síelésnél a lábait, kicsit combos lehet a felmenet. :) Gyógyszertár gyalogos távolságban nincs, de gondolom mindenki visz magával túlélőfelszerelést.

Szállás: A Sportur Hotelben szálltunk meg. A szobáink rendben voltak, nem volt gondunk a fűtéssel, sokszor még meleg is volt. Négyágyasban voltunk (két kétágyas szoba nyílt egy előtérből és két fürdőszoba volt), jók voltak a szobák, viszont a szobákhoz nem jár hajszárító, azt érdemes vinni. Aki esetleg ezt a hotelt választja, javaslom hogy vigyen elosztót is, mert a konnektor kevés és azok egy része túl kicsi (a hajszárítót pl. egyetlen konnektorba sikerült bedugni és az sem a fürdőszobában volt). Ezen kívül volt egy kis erkélyünk és egy pici hűtő is járt a szobákhoz.
A dolgozók kedvesek, mosolygósak és van egy magyar dolgozójuk is, aki szintén nagyon segítőkész és kedves volt velünk.
A hotel bár részét csak ajánlani tudom, nagyon finom bombardinót és aperolt ittunk ott. Wifi csak a recepciónál van.

Ételek: Az ellátás nekem teljesen jó volt. Reggelinél mindig van rántotta, virsli, bacon, felvágottak, müzli, péksüti, friss zöldség, gyümölcs stb. szóval lehet kombinálni. Vacsoránál mindig volt két fajta tészta és két fajta hús, köretnek francia sali, sültkrumpli, párolt zöldségek, desszertnek puding. Én elégedett voltam, külön örültem a tésztáknak, hogy az olasz feeling is meg legyen. A kávéjuk viszont nem volt jó, azt fent a hüttében érdemes inni, ott isteni.
Ami az időt illeti, három napig napos, meleg idő volt, utána megérkezett a tél nagy havazással, így a mélyhó sízést is lehetett gyakorolni.

Összességében szuper síút volt, nagyon megtetszett a hely.
20240219-113028.jpg
20240219-102202.jpg
20240219-144610.jpg
20240220-103039.jpg
20240220-104545.jpg
20240223-103049.jpg
20240223-104920.jpg
20240223-154721.jpg
20240224-082248.jpg
20240224-082304.jpg
scottish
11 élménybeszámolót írt
11
9 éve tag
2024.02.26. 15:35
Szia,

Nem mondtam, hogy rossz, de azért a teljes képhez hozzájön, hogy az öt főből három 7 év alatti, azok meg nem esznek egy felnőt kaját, kivéve a mieink első alkalommal :D
A Mister Zoncolan remek hely, olcsó árfekvéssel, közepesen távol a sítereptől.

De mivel full ellátást kaptunk a szállodában, nem volt teljes a boldogság, hogy el kellett mászkálnunk enni. De ez részletkérdés volt.
Előzmény: (vasssy 220788)
vasssy
1780 élménybeszámolót írt
1780
18 éve tag
2024.02.14. 22:28
5 fős vacsora 60-70€ egy síterepen 2024-ben? Az szerintem azért nem olyan rossz!
Előzmény: (scottish 220781)
scottish
11 élménybeszámolót írt
11
9 éve tag
2024.02.14. 12:48
Ahogy elnézem, csak mi járunk ide :D

Egy év elteltével újra elmentünk. A pályarendszer ugyanaz, a helyiek kedvessége ugyanaz. A fennsíkon viszont építettek egy ZONCOLAN felíratot, aminek minden betűje más-más huncutságot tud (mászófal, fekvőhely, csúszda). Lehet előtte fényképezkedni, jópofa.

Az utat megint a sítanodával szerveztük. A két srácunk már rutinos második éves sielőként érkezett. A lányunk (3 évesen) pedig - köszönve a rugalmas hozzáállásnak - most debütált. Ez némileg átrendezte a napunkat, mivel így délelőtt és délután is a gyerekek nélkül voltunk.
A fiúk már a kék pályákon csapatták, a pici pedig a zöld pályán a varázsszőnyeg mellett.

Az időjárás nem volt annyira kegyes. Két héttel korábban esett csak hó, így ami volt, az darabos, jeges kása, hála a napsütésnek. Annyira nem élveztük, mert veszettül tapadt, buckásodott, délutánra csapnivaló lett.
A hét második felében esett valamennyi, aminek hála végre porhóban lehetett menni. Na, azt már élveztük.
Egy nap volt csak valami olasz versenyző tábor a pályán, aznap életveszély volt bárhol csúszni, mivel a liftre várakozás közben is simán elcsapták az embert.

A szállásunk ezúttal a LA Perla hotel volt. A szoba nagyságrenddel jobb, mint a Sport Tour. Nem volt fura szag, bár a fűtést itt is lekapcsolták időnként. A wellnes részleg egy medencét, egy jakuzzit, egy szaunát és egy gőzfürdőt takar. A srácok élvezték, hogy miután jól elfáradtak a csúszásban, délután még tombolhattak egyet a vízben vacsora előtt.

Apropó vacsora. Négy csillag ide, gourmet konyha oda, a kaja gyerek szemmel csapnivalóan rossz volt. A vacsora menü választásos volt, amit előző nap kellett bejelölni.
Nem tudtak egy egyszerű tésztát főzni estére, mert vargányafüst, meg pácolt lazac, meg kiskutya füle az kellett. A reggeli rendben volt, egy hétig ettek virslit (egyszer próbáltuk a rántottát, de a még édes, még édes, már sós állapoton kívül nem tudtuk ízesítni). Később, mikor közfelháborodás lett a minőségből, külön lehetett jelezni, ha valaki csak paradicsomos tésztát szeretne, de ekkor mi már nem jártunk kajálni.
A negyedik nap lett elegünk, szóltunk a recepción, hogy ne főzzenek, mert nem leszünk, elmentünk Sutrioba (Ravascletto melletti falu, kb. 10 perc autóval) Mister Zoncolan éttermébe. A pizza remek, a tészták még jobbak. Bár egy ötfős vacsora 60-70 EURO lett. Első nap a srácok egy felnőtt menüt végig ettek. Este végre csend volt, nem lehetett gyomorkorgást hallani.

A Sítanoda csapata előtt ismét le a kalappal. A szervezés patent volt. Az oktatók kedvesek, profik. A lányunkat sem sikerült elriasztaniuk. A fiúk meg amúgy is egész évben a síelésről beszéltek.

Egyelőre hosszú távra tervezünk a Sítanodával és a pályával is. Bár... Hallottuk, hogy szerveznek decemberi besíelős rövid tábort is Lachtalba. Jó lenne kiizzadni az árát. :)
scottish
11 élménybeszámolót írt
11
9 éve tag
2023.03.07. 13:06
Február végén voltunk Ravascletto-n, mondhatom, hogy természetesen a Sítanoda szervezésével.
Legutóbbi olasz utunknál (Civetta) még csak kettő gyerek volt, meg egy csomó csomag.
Most már három gyerekkel vágtunk neki, a kocsira kellett a tetőbox is. A nyári szlovén nyaralás alapján hajnali indulást szerettünk volna, mivel az út a megállókkal számolva 8 óra lett. Na, ebből inkább reggeli indulás lett, de a gyerekek előtt le a kalappal, bírták a megpróbáltatásokat.

Ravascletto 900 méter magasan van, hó semmi sem volt. Szerencsére a pályák ennél magasabban vannak, ott meg olyan hely nem volt, ahol hó nem lett volna. A kabinos "villamost" - a sárga felvonót hívták így a gyerekek - hamar megszoktuk, fent délelőtt a két nagyobb gyerek kezdő sítanfolyamon voltak, a maradék meg ott téblábolt a fennsíkon. Egyrészt szánkón húzgáltuk a legkisebbet. Az olaszok ilyen tekintetben (is) rendesek. Mi nem zavartuk a síelőket, az üzemeltető meg nem kergetett el bennünket.

Harmadik nap végre kipóbálhattam a pályát. A kék 4-es hosszú. Már a felénél majdnem elkóvályogtam és egy másik felvonóval mentem fel. A felvonó rendszereit szokni kell. A 4-es meg a párhuzamos piros és fekete ugyanoda megy le, de van még két másik hegy, amire felvonó visz fel és kb ugyanoda lehet lejutni. Nekem egyelőre nem volt bátorságom elkóvályogni. De legközelebb bebarangolom az egészet.

A pálya jó, pár letörés pont annyira kell, hogy éreztem az új boardom és bakancsom határait. Lehet csapatni ott is. Egyszer mentem át a pirosra, de nem éreztem azt a pluszt, hogy piros pályán megyek, a gyerekkel meg az oktatás alatt a kéken találkoztam. Szóval maradtam a 4-esen.
A felvonónál nagyon figyelnek a kicsikre és a kezdőkre. Ha látják, hogy problémás lesz a kiszállás, simán lelassítják a felvonót. Ez egy óriási plusz pont.
A kezdőknek ott a varázsszőnyeg. A két oldalon lévő sötétzöld pálya pedig ideális a gyakorlásra.

A hütte jó, sokkal olcsóbb, mint a falu pizzériája, a kaja jó a kávé kiváló. A tévében mindig bömböl a zene. :(

A szállás elfogadható (Spourtur hotel). Négy csillagból szerintem kettőt a kilátásra kapott. A szobában olyan csatorna szag terjengett, mint a falu bármely pontján. Ez nem tudom mi volt, az erős szél elvitte, utána már jobb volt. A szobák elég nagyok, a gyerekek addig kúsztak a padlón, hogy tiszta is lett.
Konnektor nem sok van. Ha valakik mindent is akarnak egyszerre tölteni, akkor vigyenek elosztót.
A negatívum, hogy a szobában a fűtést reggel lekapcsolják, így a pici délutáni alvását hat takaró alatt próbáltuk abszolválni. A fürdőszobába hősugárzót vittünk, mivel csak 1600-tól indult a fűtés, amit hétkor vagy lekapcsoltak vagy nem.
A szálloda étterme jó. Estére mindig volt zöldség, hús, gyerekeknek miegymás. Panasz nem lehet rá.

A Sítanoda: A civettai út picit korán volt. Most, hogy a srácok síelni tanultak, kiderült mitől jó ez a cég. Az oktatók kemények, de a harmadik napon a nagyobbik gyerek már a kék pályán tekert. A hét végére mindkettő le tudott csúszni. A szemük meg csillogott. Szóval a csapat profi, köszönet nekik a munkájukért.
Jövőre megyünk és szerintem egy ideig állandó cél lesz Ravascletto
petratoth
4 élménybeszámolót írt
4
13 éve tag
2019.02.08. 09:30
Sziasztok! Eladó egy 2 személyes, félpanziós, pályaszállásos síút a Sítanoda szervezésében. (A szüleim betegség miatt nem tudnak jönni.) Ez nem sítábor, illetve nem csoportos utazás.
Időpont: 2019. febr. 17-22. (5 éjszaka)
Helyszín: Ravascletto, Olaszország, https://sielok.hu/siterep/ravascletto/ , https://www.sitanoda.hu/siterepek/ravascletto
Szálloda: Hotel Sportur https://www.sitanoda.hu/szallas/hotel_sportur
pályaszállás, 2 személyes szoba fürdővel, félpanziós ellátás: svédasztalos, bőséges reggeli és vacsora.
Utazás: egyénileg
Síbérlet nincsen az árban. Sífelszerelést és síoktatást lehet a helyszínen igényelni (előzetesen érdemes jelezni, úgy olcsóbb). Hóbiztos hely, mi évek óta ide járunk, nagyon szeretjük 😊 Frissen esett hó a héten, minden pálya üzemel.

Eredeti ár 2 főre, félpanzióval, 5 éjszakára: 174 000 Ft
Most 100 000 Ft-ért eladó!!!

Jelezzétek bátran, ha érdekel: tothpetra87@gmail.com vagy +36-20-337-46-62

Mandl-Tóth Petra
cdl
107 élménybeszámolót írt
107
9 éve tag
2018.08.05. 20:54
Ebben az évben újra megnézem ezt a terepet az év végén, megírom majd mit tapasztaltam.
csabor
3475 élménybeszámolót írt
3475
14 éve tag
2018.04.02. 18:58
A tapasztalataim nekem is kedvezőek ezen a terepen már több éve.
Előzmény: (vasssy 200853)
vasssy
1780 élménybeszámolót írt
1780
18 éve tag
2018.03.22. 23:31
Érdekes, hogy ezt mondod a pályakezelésről, nekem épp az volt a tapasztalatom, hogy jobb, alaposabb az átlag osztráknál. Többször volt, hogy az éjszakai havazás után a ratrakolt hóra esett 10-15cm friss hóra számtottunk, de mire felértünk, a pályák nagy részét újraratrakolták már. Pályanyitásra. Ilyet Ausztriában nemigan láttam még...
Ha pedig ahogy írod id, éjjel leesik egy nagyobb mennyiség, de nincs ideje kifagyni, az bizony 11-re bárhol túrt lesz (ezek nem igazi buckák, csak optikailag :-) ) akár lekezelik akár nem.
Előzmény: (cdl 197932)
vasssy
1780 élménybeszámolót írt
1780
18 éve tag
2018.03.22. 23:20
Régen azon tűnődtem, hogy miért utaznak az emberek ekkora távolságra Magyarországról, Cseh- és Lengyelországból egy egész hétre egy ilyen kicsi síterepre. Aztán amióta sít oktatok, átértékelődött számomra egy terep használhatóságának értékelése. Fontosabb, hogy a pályák között meglegyen a tudásszintek közötti átmenet, szóval amikor bevállaltam 3 februári hetet Ravascletton, már nem voltak előítéleteim.
A pályák összes hossza, talán a terep tagoltsága miatt nekem többnek tűnik mint az itt feltüntetett 22km.
Kezdő terület 3 is van. Lent Ravasclettoban a nagykabinos aljában, fent a nagykabinos tetejénél és a hegy túloldalán az Enzo Moro szállodánál. Nekem a fenti kettőt volt szerencsém használni. Aki lent kezd és továbblépne, annak a nagykabinossal kell a kék pályákhoz felmennie, majd ugyanígy lejönnie. A kabinos tetejénél nagy tágas terület van hüttével, gyülekezésre alkalmas hellyel, varázsszőnyeggel. Az innen induló kék pálya az első szakaszon keskeny, szerpentines, ezért a kezdők gyorsan kitolják a havat a védőháló felőli szélére, de “lezuhanásra” nincs esély, itt rendes védőhálók vannak kifeszítve. Ez a szakasz egy kicsit bátrabb továbblépőkkel gyorsan levágható egy széles, barátságosabb piros szakasszal. Ezután a kék pálya becsatlakozik a többi lifttől jövő kék pályákba, ezek jól variálhatók unalom ellen és tudásszintnek megfelelően is. A pályák között és a kékek alján vannak lapos átcsúszók, ezekre rá kell gyorsítani.
A piros és fekete pályák között nehézségben nem mindig éreztem a különbséget. Pl a 6-os pirosat viszonylag gyorsan lesíelték, míg a nem igazán meredekebb 8-as feketén jó maradt a hó és csoporttal is élvezetesebb, könnyebb volt rajta lecsúszni. Persze ez pszichológiailag ez mindenhol így működik… :-)
Élmény szempontjából két piros pályát emelnék ki, a Tamai tetejéről levezető 9-es jelzésűt és a Ravasclettoba visszatérő 10-es Lavettát. Előbbire nem csupán a valóban egyedülálló kilátás miatt érdemes felmenni, hanem a lecsúszás is élvezetes az először kellemes, majd a végén erősebb lejtésű pályán. Utóbbi pedig változatos lejtésű, kb. 4km hosszú síélményt tartogat számunkra több mint 800m szintkülönbséggel. Ráadásul a legmeredekebb rész a középállomás felé kikerülhető (a piros pályákkal éppcsak ismerkedőknek így sem ajánlanám) és még a falu előtt a lapos részen lévő hütténél ki is pihenhetjük magunkat.
Haladóbb gyermekekkel rendelkezők számára kötelező a Val di Nuf (az alpakás :-) ) felvonó melletti tározóval szemben induló “Yeti pálya” aminek első, unalmas szakaszára kicsiknek és nagyoknak egyaránt mókás alternatíva a mellette lévő vízfolyás medre, ami aztán később egy keskeny, félcsőszerű síúttá válik, a végén buckákkal, természetes ugratókkal.
Aki épített akadályokra vágyik, a Tamai oldalában a 8-as fekete és a 6-os piros között találja a parkot amit egy tányéros felvonó szolgál ki.
A pályamenti hüttékben az árak az osztrák árszínvonal alatt maradnak, talán meglepő, de jók a pizzák és a kávék, de a bombardino is egészen élvezhető és ha már ott vagyunk, a különböző grappákat is érdemes kipróbálni. A leghangulatosabb (és egyben legkisebb) hütte a Rifugio Tamai, ami nevével ellentétben nem a Tamain található, hanem a Val di Nuf felvonó alatt a kék összekötőszakaszok csomópontjában található. Állítólag itt nagyon jó a rák, de ezt nem próbáltuk… A ház mellett, közvetlenül a felvonó alatt egy bekerített részen 3 alpaka él megállásra, fotózásra csábítva a síelőket, innen az előbb említett “alpakás felvonó” ragadványnév.
A síterep valóban minden tudásszinthez tartalmaz pályákat, 100%-ban hóágyúzható, minden adott egy élvezetes síhéthez az egész családnak/csapatnak. Én személy szerint pozitívan csalódtam...
A galériában megpróbáltam megragadni a 3 hóban gazdag, de túlnyomóan napos hét hangulatait. ;-)

https://sielok.hu/fotoalbum/ravascletto-2018-febr/galeria/
cdl
107 élménybeszámolót írt
107
9 éve tag
2018.01.05. 16:02
Az év végét ezen a síterepen töltöttük.
a Sitanoda szervezésében voltunk a Sportour szállodában.
A megérkezésünk éjszakályán esett 50 cm hó, így a pályákon nem szűkölködtünk.
Mondjuk a pályakezelés nem ér fel az Ausztriai minőséggel, de sebaj.
A buckasít is meg kell tanulni:)
Már 11-kor összetolt, buckás pálya fogadott minket.
De ez nem szegte a kedvünket, boldogan csúsztunk.
Bár nem sok km a síelhető útvonal, elég volt bőven.
Változatos a hely.
A várakozás a lifteknél átlag 2 perc lehetett,(vagy kevesebb) szóval ez tökéletes volt.
A Sítanoda minden dicséretet megérdemel.
Vidám, profi csapat.
Jó volt együtt tölteni egy pár napot velük.
Külön köszönet Sacinak és Gábornak a gyerekeink tanítása miatt.
Nagyon sokat fejlődtek, és boldogan csúszkáltak egész nap.
És persze Márknak is a snowboard tudásom fejlesztéséért.
Lacinak jó fényeket.
Remélem jövőre is ott lehetünk.
no_one
14 élménybeszámolót írt
14
16 éve tag
2014.12.04. 19:39
Kedves apalermoi,

Sutrio egy szerethető,kedves kis hely, szűk utcákkal, nyugalommal.
Sutrióból két módon lehet a pályákhoz jutni: 1. Ravascletto település felől, így kevésbé szerpentines. Havazásban, rossz időben javasolt. ekkor kabinos lifttel juthattok a pályákhoz.
2. Enzo Moro felé, ekkor egy négyülőssel fogsz először találkozni. Mindkét helyen van parkoló.

Jó időben, hétvégén a pálya és környékén van forgalom, egyéb esetekben nem jellemző.

Az oktatás kapcsán természetesen igénybe lehet venni 1-2-3 napra is az oktatást, rugalmasak vagyunk. Hétfőtől -péntekig vannak a tanfolyamok,célszerű a kezdést(hétfőtől kalkulálni) egyéb esetben magánórát javasoljuk.

Remélem tudtunk segíteni.

Uj Róbert
sítanoda
infok: ravasclettosi.hu
Előzmény: (apalermoi 175016)
apalermoi
247 élménybeszámolót írt
247
18 éve tag
2014.12.04. 14:08
Sziasztok!

Kacsintgatok Ravascletto felé és bár Olaszországban nagyon favorizálom a panziókat, hoteleket, lehet hogy idén kipróbálnám az apartmanozást, főleg hogy azt olvastam, Sutrioban vannak félpanziós apartmanok is.
Van valakinek esetleg tapasztalata sutrioi apartmanokkal?
Milyen reggelente a közlekedés a sípályák felé, milyen messze lehet parkolni a liftektől, van-e elegendő hely főszezonban is, vagy szenvedős a helykeresés. Ott lehet-e hagyni valahol a felszerelést éjszakára?
Mivel két poronttyal mennénk, valószínűleg nem a legkorábban kelünk és nem napi 7-8 órában síelünk, ezért kérdezném a fentieket.
Ja és milyen az esti sétálgatós élet,téli hangulat Sutrioban ill. Ravasclettoban?
Egyébként látom, hogy a Sítanodások írogatnak ide, ezért megragadnám az alkalmat, hogy ezen a fórumon kérdeznék tőlük is, mégpedig arról, hogy az van-e mód a síiskola részleges igénybevételére is. Ugyanis gyermekeim (4 és 6 év)nem biztos, hogy ugyanazt gondolják majd a síiskoláról, mint én, és lehet, hogy 2 nap után már csak egy szabadon választható elfoglaltságként tekintenek rá, én pedig nem erőltetem a dolgot. Emiatt nem szívesen foglalnék be előre 1 hét síiskolát.

Előre is köszönöm az infókat,

B.
no_one
14 élménybeszámolót írt
14
16 éve tag
2014.10.03. 14:16
Jó hír a családoknak. Az idei szezonban, Ravascletto-Zoncolan terepén az eddigi 8 helyett 10 éves korig ingyenes a síbérlet. ravasclettosi.hu
IMG-3947.jpg
Igal
8 élménybeszámolót írt
8
13 éve tag
2014.02.03. 17:11
A Sítanodával mentünk, un. Pingvin táborba.

Ravascletto kisebb síterület, de 1 hétre is kiváló. 1 kabinos felvonó van, ami csak a hegyre való feljutást teszi lehetővé, nap közben nem érdemes lesíelni, mert a sípálya vége az út másik oldalán van. A 100 személyes kabin kb. 10 percenként indul, 2 van belőle és 4-5 perc alatt ér fel a hegyre, csak állni lehet benne.

A hegyen az egész pályarendszer belátható egy tölcsér alakban, 4 ülőlift működik, minden pályát be lehet síelni ezekkel. 2-3 fekete pálya van, de az egyiket délutánonként sokszor lezárják a versenyzőknek. (Szlovákiában ezek inkább piros pályák lennének). A piros pályák elég jók,kb. 5 darab és van snow park a boardosoknak. Január 20-24-ig üresek voltak a pályák, soha nem kellett egy fél percet sem várni a felvonóknál. Szombaton rengetegen jöttek, akkor kb. 5 percet kellett várni a felvonóknál, délután kevesebbet. Az egészen kezdőknek van egy kicsi domb varázsszőnyeg felvonóval.

A kabinos lift végállomásán van a Zoncolan hegycsúcs és itt egy önkiszolgáló étterem. az árak hozzávetőlegesen: tészták 6 E, rántott hús krumplival 10 E, virsli krumplival 7 E, sült krumpli (nagy adag) 3.5 E, italok: 0.5 l ásványvíz 1.5 E, cola, fanta 2.5 E., forró csoki 2.5 E.Lehet heti menüt is rendelni a Sítanodánál 40 E, ebben egy tészta főétel, 1 üdítő és egy desszert van (vasárnap este kell rendelni es 2 menü közül választani) Szerintem ez annak jó, aki apartmanban lakik, mert a Sportur szállodában ugyanezek a tészták vannak és bőven elég.

A Zoncolanra menő ülős lift alján van az Enzo Moro hotel, annak az éttermében nagyon finom a pizza, jó nagy, egy fél bőven elegendő egy könnyű ebédre és 6-9 E-ba kerül.
Az olasz espresso mindegyik helyen 1 E, nagyon finom, capuccino 1.5 E

Mi a Sportur hotelben laktunk- abszolút pályaszállás, a sípálya vége 20 méterre van a garázstól, ahová a felszerelést tesszük. a felvonó kb. 80 méterre, az út másik oldalán található. A félpanziós ellátás kiváló, reggelire ugyanaz a sonka, szalámi, vaj, jam, méz és kétnaponta virsli és kockázott rántotta. A reggeli italok elég rosszak és vizesek (meleg tea, tej, kakaó, különböző gyümölcsöt nem látott italok) Friss zsemle. Vacsorára salátaasztal (cékla, saláta, hideg zöldbab, kukorica, francia vagy hússaláta, 2 naponta rántott hagymakarikák), 2 fajta tésztaétel (milánói, spagetti carbonara, lasagna, stb) a főételt felszolgálják, ez valamilyen hús körettel (párolt zöldség vagy krumpli) és desszert vagy gyümölcs kirakva, utolsó nap torta.

Pár szót a szervezésről: a Sítanoda irodával mentünk, mert szerettünk volna oktatást, itt a sielok.hu-n találtam a hirdetést. Gyerekeknek minden szinten napi 2-szeri sí vagy snowboard okatás volt (9.30-11 és 13-14.30 vagy 11-12.30 és 14.30-16), felnőtteknek napi egyszer vagy 9.30-11 vagy 11-12.30. Mindig a kezdők órája van előbb. A gyermekeimnek sikerült egy szuper oktatót kifogni- Kadlecsik Marci- gyermekeimnek „Carving bácsi”. Szandra olyan barátságosan és profin tanította a fiamat, hogy 1 snowboardóra után a záráskor már le tudott jönni a piros pályán.

Eddig nagyobb helyeken voltunk, de ez nagyon tetszett- mind Ravascletto, mind a Sítanoda csapata (kezdve az itthoni foglalástól az út végéig)
admin3
705 élménybeszámolót írt
705
17 éve tag
2013.11.13. 12:48
Napsütés, bombardino… modern sípályákkal, magyar síiskolával és nem utolsó sorban rendkívül kedvező síbérletárakkal!

A Ravasclettot bemutató cikkünket itt találjátok:
https://sielok.hu/rovat/utazas/cikk/olasz-hangulat-ravascletto/
no_one
14 élménybeszámolót írt
14
16 éve tag
2013.10.16. 21:54
Kattints a képre a videó megtekintéséhez:


egy kis gyorsulás...Ravascletto-Zoncolan-on. Főleg lefelé érdekes a verseny. 2.10-től
pocahontas
58 élménybeszámolót írt
58
11 éve tag
2012.12.16. 19:09
Én is csatlakoznék. Nagyon jó hely.
Előzmény: (grevesz3 114633)
Burgyán Péter
74 élménybeszámolót írt
74
17 éve tag
2012.12.09. 10:19
A sípályák szombaton kinyitottak részelegesen, dec.14-től a teljes sípályarendszer nyitva lesz. Hóhelyzet lent 5-10 cm, fent 20-40 cm , a hógyúk folyamatosan üzemelnek..

Webkamera: http://www.promotur.org/it/15470/Zoncolan
Burgyán Péter
74 élménybeszámolót írt
74
17 éve tag
2012.12.04. 10:30
35 cm friss hó a Zoncolanon,tervezett nyitás dec.8.

webkamera: http://www.promotur.org/code/15470/Zoncolan
funiviamontezonco-jpg.jpg
következőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.