Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Szlovénia
Maribor Pohorje
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSAKCIÓ
Hotel Habakuk - Wellness csomag - 2 éjtől
ÜZENETEK (563)Időben csökkenő Időben csökkenő
bouquetk
386 élménybeszámolót írt
386
12 éve tag
2023.02.02. 09:30
Nem egy bord barát terep. Csak a két végén van kabinos, beülős. Közte tányéros, csákányos. Ráadásul az átcsúszók még léccel is fárasztóak.
Előzmény: (Bélapó 217698)
- Marky -
754 élménybeszámolót írt
754
15 éve tag
2023.02.01. 20:16
Menj egy kicsit tovább Szlovéniában és találhatsz jó terepeket.
Olcsóbb lesz, mint az osztrákoknál, és a matrica se megy kárba.
A Júlia-Alpok kellemes mennyiségű havat kapott az elmúlt hetekben.

Jelen klíma körülmények között szerintem Mariborban hamarosan megszűnik a komoly síelés lehetősége
Előzmény: (Bélapó 217698)
Bélapó
1434 élménybeszámolót írt
1434
18 éve tag
2023.02.01. 15:17
Sikerült lebeszélned! Most akartam menni (febr.20-ig érvényes a matricám) s nekem viszonylag közel van, de tavaly és elötte is voltak rossz tapasztalataim, úgyhogy inkább megyek a labancokhoz
Boarderrrgh
1 élménybeszámolót írt
1
1 éve tag
2023.01.29. 19:35
2023.01.24-27-ig (kedd-péntek) csúsztunk itt. (snowboard). Idén elég későn érkezett a tél, legalábbis úgy tűnik az osztrák terepek nem nagyon kaptak még az égi áldásból. Egy hétig figyeltük, hogy merre lesz friss hó, és végül Maribor mellett döntöttünk. Nem is tévedtünk, volt kb 50 centi friss havunk.

A terep:
Tudjátok hogy van ez, sípályán két féle probléma létezik: ha nincs hó, meg ha túl sok van. Itt mindkettő egyszerre tudott előállni. A tetőn volt másfél méter hó, ami olyannyira sok volt, hogy ottlétünk alatt a pályarendszer középső, kvázi átkötő része nem működött, mert a fák elkezdtek kidőlni a hó súlya alatt. Az üzemeltetőt sok helyi ekézte az oldalukon emiatt. A terep két szélső csúcsa között így busszal vitték a sízőket. Ez egy kb 20 perces busz út. Menetrend van de minek. Az egyik utolsó busz 15:45-kor kellett volna, hogy érkezzen, 16:10-re futott be és további 10 percig gyűjtötte az embereket. (Gyakorlatilag megvártunk mindenkit a hegyről.) Akkor, amikor azt hittük, hogy tele vagyunk, még felzsúfoltunk vagy 15 embert a szerencsétlen járatra. Nagyon látszott, hogy nem szeretnének kettőt fordulni aznap.
A pálya alja viszont olyan alacsonyan van (350m azt hiszem), hogy ott nincs hó, így nincs nap végén völgybe csúszás, illetve esti sízés is csak egy rövid szakaszon. (Amúgy ez lenne Európa leghosszabb kivilágított pályája.)
Hétvégén indult a síszünet, szóval arra elkezdtek valamelyest készülni, de nekem azaz érzésem, hogy korántsem tettek meg mindent, hogy minél több becsúszható pálya legyen. 4-5 napig folyamatosan havazott többet kevesebbet, de ratrakolva csak azok a pályák voltak, amiket aktuálisan nyitva tartottak. Mikor csütörtökön megnyitottak egy mélyebben fekvő pályát, olyan hóállag volt rajta, amin ember nem tud élvezeteset csúszni. Kis jéglabdákká volt fagyva az egész dombhát, nem is csúsztunk, hanem gördültünk rajta a felvonóig.

Apropó felvonó: modernebbekből azt hiszem egy nagy kabinos, egy bubis 6 üléses van és slussz passz, a többire ráférne a kapacitás növelés. A hétvégén kezdődött a síszünet szóval, amikor pénteken beestek a gyerekcsoportok, volt bőven sorban állás.

Időjárás: nagy hó nagy köd. Én azt hiszem, hogy általánosságban ez nem egy napos hegy.

Pályák: vannak nagyon kellemes változatos pályák. Sajnos a legjobb viszont olyan helyen van, ahol konstans állt a köd. 5 napból csak egyen láttuk, hogy valójában hol is csúszunk. Snowboarddal: van olyan átcsúszó, amin ki kell csatolni. A kék pályákon sem egyértelmű, hogy rollerezés nélkül lejutsz. (Pláne ha köd van és nem látod előre az emelkedőt.) A pirosakon el lehet lenni, sokat nem fogsz a pályák között váltogatni ezek miatt. Azt mondanám közepesen idegesítő.
Nem azoknak jó, akik km-t és hosszúkat szeretnek menni.
Fák viszont vannak bőven, és nagyon szépek. A köd miatt ugyan nem merészkedtünk mélyebben az erdőbe, de úgy nézett ki, hogy vannak érdekes offpiste rideok.

Gasztro: Semmi különös, sípályához mérten nem olyan drága, sok mirelit cucc van és nagyjából mindenhol ugyanazt kapni. Csirke falatok, két kis kóla, két palacsinta kijön kb 20 eurobol. Apresí keddtől péntekig nem volt egyáltalán, szóval buli hangulatra ne számíts.

Emberek: a szlovének kedvesek, plusz van sok magyar és lengyel. Sokan száguldoznak, irtó nagy és kiszámíthatatlan ívekben, láthatóan nem a tudásuknak megfelelő szinten. Ez egy zsúfoltabb napon elég veszélyes lehet. Sorban állás nem vészes, bár azért voltak sunyi előre pofátlankodók is.

Szóval összegezve: nem lett a kedvencem, de egy szezon eleji bemelegítésre kiváló. 3,5 óra alatt elérhető Pestről, plusz megfizethető. Ha van hó, akkor sok van, szóval attól nem kell tartani, hogy végül wellness hétvége lesz a csúszásból, de cserébe baromi ködös. (Vagyis kiváló ha vakon csúszással fejlesztenéd az egyensúlyod és a reflexed. :D )
Inkább családi, inkább síző hely, mint boardos.
bertazs
107 élménybeszámolót írt
107
11 éve tag
2023.01.05. 23:40
Az elmúlt 3 napot családilag Szlovéniában, azon belül Mariborban és Roglán töltöttük síelés céljából. A januári tavasz sem rettentett el minket.
Első napra - igazából fél napra - Maribort választottuk. Az előrejelzés nem sok jóval kecsegtetett de mivel 20 km pályát jelöltek nyitottnak gondoltuk fél napot el leszünk. Reggel fél 8-kor indultunk Budapestről, fél 12-re már az Areh csúcs parkolójában voltunk. Kellemes +5 fok fogadott. Jelentem sítársak Maribor elesett. Szinte teljesen elolvadt a hó csak néhány pályán van az is barna foltokkal tarkítva. A bérlet vásárlásnál megtudtuk hogy egyetlen összekötő pálya sem megy így csak síbusszal lehet a pályák között közlekedni. Ez Bolfenk - Areh viszonylatában elég megszokott de hogy a Pisker pályákat is csak busszal lehet Arehről megközelíteni, na ilyet most tapasztaltam először. Mivel ott parkoltunk a Ruska csákányos melletti pályán csúsztunk néhányat. Meglepő módon az enyhe idő ellenére a pálya nagyon jó állapotban volt. Nem volt buckás s bár a hó felső rétege kicsit lágy volt de nem kása vagy latyak, így jól tartotta a léc élét és tempósan lehetett csúszni rajta. Ezután átbuszoztunk a Pisker pályára. A buszos összeköttetés kicsit esetleges nincs igazán buszmegálló így csak abból gondolható hogy hol fog megállni a busz, hogy hol van kisebb-nagyobb csortosulás. A pénztártól nem messze egy fára ki van rajzszögezve egy kvázi menetrend, hogy órakor, 15-kor, 30-kor, ill. 45-kor jön a busz. Valójában ennek nem sok köze van valósághoz, jön amikor jön. Mi pl. 35-kor szálltuk fel rá. A Pisker pályákra is igaz amit a Ruskáról írtam bár itt már azért jócskán akadt föld folt de nagyon jól lehetett rajta síelni és a 6-os ülős gyorsan és kényelmesen repít fel. A végére azért a nagy letörés már buckásodott. Viszont nagyon jól tartotta magát a felső kis tányéros melletti kék pálya szinte senki nem volt rajta, a gyerekekkel azon versenyeztünk nagyokat. Két órát pörögtünk itt megállás nélkül. Közben az eső is szitálni kezdett. Fél 4-kor visszasétáltunk oda ahol a busz nagyjából letett, mert nem szerettük volna az óra 45-ös buszt elszalasztani mert 3.45 után már csak 1 óra múlva jön egy busz Bolfenk felöl. Most kb. 40-kor jött meg a busz és visszamentünk a Ruskára ahol még belefért két csúszás a csákány mellett. Bemelegítésnek nem volt rossz de ár-érték arányban nem érte meg. 82 euroért síeltünk (2 felnőtt, 2 gyerek) fél napot egy kb. Mátraszentistvánnyi pályán. A jegyárból kedvezményt nem adtak (nemúgy mint Roglán de erről majd a saját topikjában) nembeszélve arról hogy nemhogy 20, de még 10 km pálya sem volt nyitva. A bolfenki rész teljesen leolvadt és Areh és Zigart is pocsékul áll. Sajnos jelenleg az infrastruktúra is az ős szlovák időket idézi . Aki most tervezi hogy ide látogat ne tegye amíg nem jön egy markáns hidegfront és egy kiadós hóesés. Ha valaki Szlovéniában akar síelni irány Rogla!
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2022.12.27. 11:02
Ha a kabinos alján parkolsz, akkor fel kell jutni valahogy a hegyre. Itt vannak angolul az árak, ha jól értem 16EU(felnőtt)/13EU(gyerek)-ért van olyan jegy, amivel fel tudsz menni a kabinossal és tudod használni pl. szánkózásra a varásszőnyeget.
https://www.visitpohorje.si/wp-content/uploads/2022/12/dnevne-en.pdf

Ha felmész a hegyre kocsival és találsz lejtőt hóval (nem sípálya), ott szerintem kedvedre szánkózhatsz ingyen is. :-)

Ha jól értem csak a varásszőnyegeket (kezdő terület) 10EU-ért lehet használno fent / nap / fő ...
fentosgabor
1 élménybeszámolót írt
1
7 éve tag
2022.12.26. 16:33
Sziasztok
A szánkózásért ugyan úgy meg kell vanni a napi jegyeket?
Előzmény: (renta 216118)
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2022.12.19. 10:17
Ismét síeltünk 2 napot Mariborban. Szombaton át lehetett Síelni ide-oda Areh és Bolfenek (kabinos teteje) között. Sajnos a régi 2 ülős vasárnapra elromlott így akkor Bolfenek (kabinos teteje) -> Areh utat busszal kellett megtennünk. Visszafelé lehetett síelni. Vasárnap szép idő volt, Szlovéniában a boltok zárva, így elég sokan voltak. Csákányos alján Areh-en sor is kialakult. Szombaton nagyon jót síeltünk.

Borddal ha ki vannak fagyva a pályák az Areh->Bolfenek irány átcsúszható. Másik irányba több a botozás, séta. Ott lehet jobb a busz bordosoknak.

Állapotok (hátulról):

Pisker, Ruska, Areh :
Szépen behóágyúzták. Érdemes a 6-os ülős mellett kezdeni, mert ha sokan vannak azt nap végére lesíelik (jegesedik a letörésnél). Ruska és Areh hóágyúzott pályái még nap végén is szuperek voltak. De itt csákányozni kell.

Partizanka, Videc, Stolp:
Ezek nem hóágyúzottak. De most van elég természetes hó, használhatok. Ha inkább hideg és hó jön mint meleg ez talán így is marad egy darabig ... Partizanka tetején van egy jópofa "adakozós" büfé. Azt érdemes kipróbálni. A helyi síklub üzemelteti. Kiraknak teát, forraltbort, sört, üdítőt, ... Ha iszol valami, akkor "támogatást" dobhatsz be a helyi klubbnak. (Ilyet én máshol még nem láttam.)

Bolfenek oldalon csak az 1-es teteje ment a 2 ülős lift mellett, ami egy kellemes kék pálya. Jövőre nézve bíztató, hogy intenzíven hóágyúzták az alsó részt. 1, 4, 5a páylaákat hamarosan nyitják. ;-)

Megközelíthetőség:
Kabinos alján van fizetős parkoló. 3EU/nap kb. a távolabbi fizető autómatás.
Fent Areh-néál ingyenes a parkolás, de az 15km hegyi út. (Jól takarított, buszok is járnak rajta.)
Bolfenek (kabinos) tetején kevés a parkoló, de aki időben megy ott is meg tud állni ingyen.

Szánkozni lehet (varázsszönyeggel): a kabinos teteje mellett (Bolfenek).

Sífutó nyom volt Areh-nél. Láttunk is sífutókat.

Sítúrázok mindenfele voltak ...
Maribor.png
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2022.09.05. 13:56
Szia! Szerintem a hotel Bellauve mellett lehetett szánkózni. Ha jól látom itt lehet bérelni szánkót: https://www.enjoyment.si/en/rent/ .
Előzmény: (renta 216118)
renta
1 élménybeszámolót írt
1
1 éve tag
2022.09.04. 14:56
Sziasztok!
Tervezzük december végén, hogy ellátogatnánk Maribor Pohorje-ba.
Síelni nem tudunk, viszont szánkóznánk. Melyik pályán lehet szánkózni, szánkót lehet bérelni? (egy szánkónk van csak, de hárman vagyunk összesen a gyerekkel)
Illetve bármi hasznos infót szívesen fogadok, köszönöm
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2022.02.27. 08:33
Lift zárás:

Emlékeim szerint a lifteknél ki volt írva mikor megy az utolsó síelőket is szállító. (Ez nem mindenhol egyezett meg a pálya zárással, mert van ahonnan csak további liftekkel lehetett kijutni az úthoz. Pályarendszer közepére gondolok, de az szerintem most nem megy.)

Areh-en amikor mi volt, akkor emlékeim szeint jelezték, mutatták is nekünk a kezelők, hogy már ne menjünk többet, amikor beszálltunk ...

Szóval nekünk ezzel nem voltak negatív tapasztalataink decemberben.
bouquetk
386 élménybeszámolót írt
386
12 éve tag
2022.02.27. 08:16
Nincs illik. Ameddig nyitva van, addig lehet. Ausztriában 3.59 kor simán bemész 4.01 kor nem. Nem azért, mert egy szemét a kezelő, hanem ez a rend. Számtalanszor előfordult, hogy pont záráskor szálltunk be, utolsónak. Felvitt és megállt. Ha már nem tudsz beszállni, azt jelzik. Pl. szákok vannak a kapukon stb. Ha zsákutca a pálya, akkor fenn jelzik, lezárják, kitáblázzák, hogy már ne csússz le. Egyszer, nagyon régen pont Mariborban történt, hogy a kabinos mellett egy kis csákányoson síztünk, mostanában ez nemigen megy. A kezelő folyamatosan mondta, hogy "zadna vozsna", azaz utolsó menet. Mi persze nem foglalkoztunk vele. Le is állították. Miután felgyalogolni nem akartunk, egy kalandos lecsúszás következett. De ez persze a mi sarunk volt. Pont az ilyenek elkerülése miatt van fenn a tábla, háló stb.
Előzmény: (banhidit 215569)
TZoli
1157 élménybeszámolót írt
1157
20 éve tag
2022.02.27. 07:07
Van a lifteknek egy menetideje. Általános, hogy azt leszámítják a nyitvatartási időből. Gondolom itt is így van. Ezt a terepet nem ismerem, de amerre eddig jártam, ki szokták írni a beszállónál mikor zár a kapu. Eplényben a múltkor aki záróráig vett jegyet, a jegyvásárláskor figyelmeztették, hogy 3/4-kor van az utolsó beszállás, mert egészkor leáll a lift és zárnak. Hazai pályákon látszik abból is, hogy elkezdik felhajtani az üléseket.
Előzmény: (banhidit 215569)
banhidit
13 élménybeszámolót írt
13
9 éve tag
2022.02.26. 22:04
Tanácsot kérek: AREH hatüléses felvonó. Mikor illik utoljára beszállni, mikor szabályos. 16.00 órát értelmeztem eddig nyitvatartásra, utolsó liftbe szállásra, de nagyon szidtak már akkor is, amikor 15.58-kor fenn szálltunk ki. Legalábbis így értettük. Tapasztalat: 2022-02-22.
banhidit
13 élménybeszámolót írt
13
9 éve tag
2022.02.26. 22:02
22-ei tapasztalat: Az AREH-i rész kiváló, a kabinostól jobbra fenn indul a síbusz, 15 perc alatt átér. Ott rendben van, ami van. Bár már késő a visszajelzés. :)
Előzmény: (Skifun78 215513)
mamella71
1 élménybeszámolót írt
1
2 éve tag
2022.02.23. 18:58
Vasárnap voltunk a bolfenki oldalon,sajnos nagyon meleg volt és a pályák is dél magasságára nagyon rossz állapotba kerültek.
Skifun78
1 élménybeszámolót írt
1
2 éve tag
2022.02.23. 14:15
Sziasztok! Hétvégén készülünk Mariborba. Tud valaki infót írni a sípályák állapotáról?
admin3
705 élménybeszámolót írt
705
17 éve tag
2022.02.21. 14:45
Nem kell se teszt, semmilyen igazolás, csak személyi, vagy útlevél, jó csúszást! :)

https://sielok.hu/rovat/hirek/cikk/igazolas-nelkul-szloveniaba-sem-a-hataron-sem-a-siterepeken/
Előzmény: (Sabe1973 215462)
- Marky -
754 élménybeszámolót írt
754
15 éve tag
2022.02.21. 12:13
Teljesen felesleges ezen már izgulni
Előzmény: (Sabe1973 215462)
Sabe1973
2 élménybeszámolót írt
2
13 éve tag
2022.02.21. 06:58
Sziasztok! Hétvégén tervezünk pár nap síelést Mariborban, viszont a 12 éves kisfiamnak nincs oltása. Olvastam, hogy néhány, síterepen lehet tesztet csinálni. Itt van erre lehetőség?
következőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.