Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Schladming 4 hegy: Planai - Hochwurzen - Reiteralm - Hauser Kaibling
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Natur- und Wellnesshotel Höflehner - 4 csillagos szálloda közvetlenül Schladming / Hauser Kaibling síterep lábánál
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Admin D
60 élménybeszámolót írt
60
8 éve tag
2017.04.04. 15:05
2017. április első hétvégéjét töltöttük Schladmingban. Fantasztikus idő volt a völgyben, 20-25 fok, így a szombatot inkább kirándulással töltöttük. Eleinte nehéz volt beleélni magunkat a snowboardozásba, a városban mindenki pólóban és papucsban sétálgatott, csak a síbuszról szálltak le állig síruhába öltözött emberek. Vasárnap csúsztunk, ez az egy nap a pályarendszer méreteihez képest egy kis kóstolóra volt csak elég. Első sorban kék pályákon érezzük jól magunkat, így a Hauser Kaibling mellett döntöttünk. A pályákon ugyan le lehetett volna csúszni a völgyig, de egyrészt kék pálya nem vezetett le, másrészt alul már nagyon nehéz, vizes, kásás volt a hó. Kabinozni nem akartunk lefelé, ezért autóval felmentünk a hatüléses középállomásáig. Ez az út sárgával van jelölve a sítérképen, viszonylag egyszerűen meg lehetett találni. Csak a háromnegyede van beaszfaltozva, utána földút van, ami az enyhe idő miatt meglehetősen sáros volt.
Az idő rövidsége miatt nagyon nem kalandoztunk el, a 4-es pályán csúsztunk főleg, ami hihetetlenül széles és nagyon kellemes volt, egyenletes lejtéssel. A piros pályák is kellemesek voltak, szintén nagyon szélesek és egyenletes lejtésűek.
A szokatlanul meleg idő miatt a hó kissé kásás volt még a csúcson is, de a pályák szépen meg voltak csinálva, nem láttunk köves-foltos részeket. A tömeg sem igazán volt jellemző, minden 10. felvonón ült valaki, így még délután sem voltak buckák.
A hatüléses lift melletti kör alakú Krummholzhüttében söröztünk egyet, itt még magyarra fordított menüvel is kedveskedtek nekünk.
Összességében nagyon elégedettek voltunk a sítereppel, a napijegy ára kicsit borsos volt utószezoni viszonylatban (46,5€), de cserébe szépen kezelt pályákat és kényelmes, lassított ki- és beszállású ülő és kabinos lifteket kaptunk, amiket mi snowboardosok különösen nagyra értékelünk.
A szállásunk a Schladming mellett található Ridehouse-ban volt, ami egy magyar üzemeltetésű, kedves, családias hangulatú házikó, tágas szobákkal és nagyon barátságos vendéglátással: https://sielok.hu/szallas/ridehouse/
schladming-2.jpg
schladming-1.jpg
schladming-3.jpg
schladming-4.jpg
schladming-6.jpg
schladming-7.jpg
schladming-8.jpg
schladming-9.jpg
schladming-10.jpg
schladming-11.jpg
Schladming főterén a Papa Joe
A hatüléses lift hegyállomása melletti Krummholzhüttében magyar menüvel kedveskedtek nekünk
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.