Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Gerlitzen Alpe - Karintia
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Bergresort Gerlitzen - apartmanok központi wellness részleggel Gerlitzen sípályái mellett
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Balog Attila
144 élménybeszámolót írt
144
18 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Gerlitzen Alpe - Karintia
2016.03.21. 13:09
Üdvözletem!
Az elmúlt héten újfent csodás sínapokat töltöttünk itt remek hóviszonyok közepette, mind a kezelt pályákon, mind pedig a kezeletlen "felületeken". Mivel a szállásunk 1600m felett található, így folyamatosan igazi téli hangulatban múlattuk az időt, s végre az erdei síutakat is használni tudtuk reggel ill. zárás után a Pöllinger Hütte - szállás - Kanzelbahn között.
Minden reggel kellő időben érkeztünk a Kanzelbahn-hoz, így az elsők között csúszhattunk, porhavas körülmények között. Reggelente a Villach környéki nyugdíjasok számából lehetett időjóslásba bocsátkozni(minden tiszteletünk az övék, s irigykedve gondoltunk arra, hogy talán majd mi is megérjük eme napokat, hasonlóan jó erőben). A pályákon szinte csak lézengtek az emberek, a vendéglőknél is alig-alig voltak, ha nem volt kék az ég.
Az új 6-os nagyon komfortos, de a legnagyobb "király" az alatta található, s csákányosban végződő pálya volt. Gyakorlatilag minden sítársamat "dalra fakasztotta"(11-42éves korig), igazi adrenalin-bomba, csak arra kell figyelni, hogy a Seppl-Hütte előtt maradjon erő megállni:)...ahol egyébként is érdemes elidőzni egy italra, s szemügyre venni a vendéglőhöz méltóan, a környék leghangulatosabb illemhelyét(parfüm, papír-zsebkendő, egyedi fűtés, intim-betét!!!). Nagyon komoly(még szállásnak is bevállalta volna egyikőnk:)
Az igazi szenzációt viszont a kezelt+kezeletlen pálya kombinációja jelentette, gyakorlatilag bármerre elindulva, persze a csapat kedvence továbbra is a Klösterle/Neugarten, kiegészülve az előbb már említett útvonallal.
A középhaladó síelőink is nagyon ügyesen fejlődtek, remek hely ez, csak azt nem értettem, hogy hová tűnt a sítársadalom? No persze nem bántuk, hogy kevesen vannak, de felmerült bennünk a kérdés: Vajh, mennyire rentábilis mindez?
Remélhetőleg jövőre is itt múlatjuk a síszabadságunkat, soha rosszabb körülmények között.
Amúgy a legjobb csapolt sör továbbra is a 8-as ülős aljában(Neugarten) kapható(Hirter Privat Pils), a többi helyen mért Villacher Bier nem igazán karakteres, de azért folyadékpótlásnak megfelelő:)
Gerlitzen-2016-1.jpg
Gerlitzen-2016-2.jpg
Gerlitzen-2016-3.jpg
Gerlitzen-2016-4.jpg
Gerlitzen-2016-5.jpg
Gerlitzen-2016-6.jpg
Gerlitzen-2016-7.jpg
Gerlitzen-2016-8.jpg
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.