Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Zell am See
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSAKCIÓ
Tauernsuites Mitterwirt by ALPS RESORTS - 20% szezonzáró kedvezmény
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Stani
5439 élménybeszámolót írt
5439
Admin
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Zell am See
2017.03.24. 21:21
A március eleje itt is többször hozott friss havat, középállomásoktól felfele mindenképpen.

Zellben az a jó, hogy viszonylag el lehet lenni 1500-2000 illetve 1700-2000m közt, ami esetleges magasabb hóhatárnál kifejezetten előny.

Március 9-10-én helyenként a szezon legnagyobb havazását élte át Ausztria, rövid idő leforgása alatt hatalmas hó esett. A nagy havazás miatt ilyenkor gleccserek helyett érdemes alacsonyabb , fahatár alatti síterepet választani. Március 9-én viszonylag magasab volt a hóhatár, míg hajnalban a völgyben (750m) is esett, addig reggelre átment itt esőbe és délre úgy 1400-1500 méter körül mozgott a havazás határa. Bár rettentő sok hó esett és jól is nézett ki (képeken), de pályán kívül nehéz volt, próbálkoztunk a Kettingkopf körül (Hahnkoplift csáklyás környéke), a Kettingbahn hatüléses alatt, utóbbi részen a felső területeken még jó is volt, de 1800 m alatt hóember építő hó fogadott minket, így ezt a napot végül hagytuk.

Az éjszaka folyamán megérkezett a lehűlés, vele együtt a hóhatár is csökkent és immáron a völgyekben is havazott, bár megmaradni 900-1000 m felett maradt. A Schmittentalhoz mentünk autóval, ekkor szembesültünk vele, hogy a nagy szél miatt a TrassXpress kabinos nem üzemel, helyette megy a Schmittenhöhebahn nagykabinos, ahol viszont hatalmas a sor (értsd kb 15 perc min), gyorsan átnéztünk a Sonnenalmbahn kabinoshoz, ami jó választásnak bizonyult, nem csak azért mert bruttó 4 percet (se) álltunk a sorban, hanem az egész nap végett. Ti. a nagy szél miatt a síterep két része (Areit-Sonnenalm) közti összeköttetés nem ment, így a Sonnengratbahn 4üléses melletti meseerdő és tisztásai a miénk maradtak. Nem néztem skiline-ot, de 12+ menetet biztos mentünk úgy, hogy csak mién volt a hegyoldal, mindezt hatalmas hóban, kicsit olyan érzésem volt mint január közepén a nagy havazás kellős közepén a filzmoosi meseerdőben. Igazi téli mesevilág fogadott minket hatalmas hóval, nagyszerű lesiklásokkal.
A napo végén megnyitották a Hochzellerbahnt, amivel átlibbentünk a túloldalra, de rájöttünk, a mai nap a Sonnengratbahn-nál volt az igazi (és az egész Sonnenalmon). Az utolsó lesiklás 2000 méterről a Schnaps-Hans-tól kezdtük, részint a nagykabinos mentén. A fahatár felett kissé szélfújt porhó fogadott bennünket, de ahogy elértük az első fákat egyre puhább és finomabb hó került az asztalunkra. A végén egy kis patakmeder mászással nehezítettük a lesiklást. Mindent összevetve egy fantasztikus nap volt, freeride szempontjából az eddigi szezon legjobbja. itt Zellben legalábbis mindenképpen, reméljük április még tartogat egy kis friss havat, ha más nem a felső részekre !

Galéria

https://sielok.hu/fotoalbum/zellamsee-20170310/galeria/

Vetítéssel, ha nagyban szereted:

https://sielok.hu/vetites/galeria/zellamsee-20170310/1/
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.