Chopok Észak - Jasna |
| ||
| Üzenet szövege | ||
Az alábbi híradás az Alacsony-Tátra esetében is igaz: ( Hírforrás: http://www.bumm.sk ) A Magas-Tátrában havazott Helyenként már több mint félméteres hó hullott a Magas-Tátrában, ahol az 1400 méter tengerszint feletti magasságban a kora reggeli órák óta folyamatosan havazik. Május közepén a havazás már a Magas-Tátrában is aránylag ritkaságnak számít. Az alacsonyabban fekvő helyeken pedig a Tátrában is sűrűn esik az eső. Az erős szélvihar hétfőre virradóra legalább harminc fát tépett ki a földből. Milan Lizuch, a lavinamegelőzési központ munkatársa szerint a hó vizes és nehéz, s a többnyire sziklás terepeken egyelőre nincs lavinaveszély. -- http://www.skioutlet.hu |
||
Újból végig (sítúráztuk) jártuk a Chopok-Gyömbér-Ördöglakodalma-hágó ( Certovica )túraútvonalat. Gyönyörű volt, nagyon sok hóval. A sípályákon találkoztunk kb. 4-6 magyar barátunkkal. A parkolóban a mi autóinkon kívül jó ha 6 magyar rendszámot láttunk. Pedig gyönyörű idő volt és sok-sok hó, 1600 felett napközben is fagyott. Leszoktattak minket a Tátrába jártuk járásról. Kisfilmünk alant: http://skioutlet.hu/index.php?id=4&doc=411 -- http://www.skioutlet.hu |
||
A szerkesztőség ezt a hozzászólást kiemelte, és megjeleníti a
síterep értékelés oldalán is.
ma "erős szél" miatt nem járt a két négyüléses. így persze hatalmas sor volt a Zahradky hatülésesnél, meg persze a tetejétől induló kétülésesnél (ami a két négyülésesnél sokkal magasabbra visz).. merthogy ez meg járt, ahogy az ennek a tetejétől induló csúcsra vivő húzólift is. nagyon helyesen, szél ide vagy oda.elég dezorientáltak ezek a fiúk... Magyarországon ezt tuti nem lehetne megjátszani, meglincselnénk az üzemeltetőket. elég sok időt vesztettünk mire visszajutottunk délre (ahol parkoltunk) ami meg szuper volt! puha hó, lehetett ugrani, huppani, csapatni teljes gőzzel. a tavaszias idő, jó látási viszonyok, sunshine sokakat kicsalt, de minden lift járt, eloszlott a nép a hegyoldalban. |
||
Tényleg Kole!! Akkor jól döntöttetek ? Jó volt a csúszka ? Megérte ? Jók a képek :))) |
||
Neked is.P.Ü. ment :-))) |
||
Gratulálok Kole77 a video értékeléshez :) Mit veszünk az utalványból ?:) |
||
Tegnap jasnan voltunk és iszonyatosan jót boardoztunk kezve azzal hogy kifelé menet végig esett a hó és abban reménykedtünk ott is esik. Ahogy odaérünk a felső parkoló még csak félig volt de ahogy öltözködtünk megtelt és zsüzsögtek az emberek(szerencsére ez csak a parkolóban volt és nem a pályákon). Kezdésnek mentünk egy kört az 5-ös pályán ami elég rossz állapotban mert elég sok helyen jeges volt.Egy kicsit itt elbizonytalanodtunk ,de ahogy átnyergeltünk a többi pályára azt tapasztaltuk hogy kiváló pályák és hóviszonyok vannak. Sinte az összes pályát kipróbáltuk és sikerünk felmennünk a freeride zónába ahol csodálatos porhó fogadott bennünket amivel nem tudtunk betelni és sorra róttuk a köröket. A legnagyobb az volt amikor lefelé jövet letértünk a pályáról és az erdőben folytattuk a deszkázást kb 60-80cm-es szűzhóban kis patakokon átkelve skieresen leértünk. Aki teheti menjen még el a héten mert nagyon jók a pályák és tényleg finomak a kaják és olcsók az árak. |
||
Csatlakozom Coolman barátom érétkeléshez, tökéletes volt a hely és teljesen meglepetés pozitív értelemben! Nem gondoltam volna abszolúlt, hogy minden ilyen profi módon meg van csinálva, kezdve az autók parkolásával, /ha megtelt a fenti parkoló alacsonyabban ki vann alakítva több másik ahonnan ingyenesen visz a síbusz, még akkor is ha nem volt meg a bérletünk/ Mindenütt elég hütte, sok ülőhely, szól a zene, olcsó italok/ szinte fele az ár mint Magyar sípályákán!!). Na és amitől teljesen lehűltem és elolvadtam a gyönyörű hatalmas fenyőfák melyek közt kanyarognak a pályák, akár a kialakított akár a kis szűk erdei ösvények nagyon jóóóó. amit sajnálok pedig biztosan nagyon jó lett volna a hegytetőn teljes szélésségben kialakított freeride zónák, sajnos köd volt és az orrunkig alig láttunk így nem próbálhattuk ki. Megbeszéltük, hogy minden évben március eleji évadzáró sielés itt lesz megtartva!!!!!!!! |
||
Á, gyerekek el sem tudom mondani. Vasárnap-hétfőre mentünk. Vasárnap havazott, éjjel folytatta, ma csak kicsit szállingózott. A fahatár feletti részeken sokszor gyenge volt a látótávolság, és rengeteg firnes részt találtunk, de a fahatár alatt... Olyan etalon hó van az erdőben, hogy nehéz elmondani. Végre elfedte a kidőlt fák nagy részét. A felső 20-40 cm porhó. Álom! A héten felmelegedést mondanak, félek, hogy az alsó részeket eláztatja az eső... ..nagyon nem kéne... Inkább még havat, még!!! |
||
A szerkesztőség ezt a hozzászólást kiemelte, és megjeleníti a
síterep értékelés oldalán is.
sziasztok!Megérkeztünk Jasnáról. És telejesen ledöbbentem. Pozitív csalódás volt. Még a régi szlovák sítáborok emléke maradt meg bennem, de jó áron tudtunk eljutni és gondoltam ruccanjunk le pár napra. Ha bekötötték volna a szemem és ott veszik le a pályán a kendőt akkor azt hittem volna, hogy Ausztriában vagyok. Teljesen új felfonók kabinos és beülős. Nagyon színvonalas hütték, pályák snowpark és pont bele csöppentünk egy versenybe is ami szintén nagyon top volt. ÉÉÉÉÉS mindez harmad áron mint Ausztriában. A szállásunk 10 euroba került és teljesen korrekt volt a pályától kb 10-15 percre laktunk kocsival. A pohár sör 1 euro a pályán a snapsz 1.30 a kaja is jó áron van. Nagyon tetszett a pálya rendszer is jó kis kalandos pályák vannak mindenki megtalálja a magának valót, kifejezetten bejöttek a szűk erdei pályák a fák között. szóval perfekt volt. üdv: cool |
||
Sajnos a felkínált szállásra már helyben lecsaptak, így tárgytalan. Amúgy ma a déli oldalon csúsztunk. Van kb. 10cm szűzhó, a többit ma éjszakára megrendeltük. Az idő ma király volt, ha így maradna a hétvégére azt értékelnénk! Jó ünnepi csúszást mindenkinek! |
||
Szevasz Engem érdekel szombat, vasárnapra 3 embernek. Privátban írtam mailt, telefonszámot. András Előzmény: (Chopoker 87274)
|
||
HaliHÓ! Jasna felvonóitól kb. 5km-re, a hegyre vezető úton, egy péntek-szombat-vasárnapra lefoglalt szoba+konyhasarok+WC, zuhanyzó átadó (28m2) francia ágy+1ágy. Van ott WiFi, így elvileg megtudom nézni sielés után, hogy van-e érdeklődő. Találkozás: 18h-kor a Tri Studnicky hotel előtt, ismertetőjel: OPEL . 16EUR/nap/fő. Pénteken reggel indulunk, így ha valaki addig jelentkezik, akkor tel. szám esetén felhívom. Egész hétvégére havazást jósolnak. |
||
köszi a infót szilvi.ha lehet minden nap számolj be légyszíves mert jövő héten megyünk mi is :-)))(remélem) Előzmény: (szilvih2 86975)
|
||
Kint vagyunk Jasnán, nagyon jo a ho, igaz picit hideg van, de csak az arcunk fázik..:) Mégmindig jó 3 napra a síbérlet, aMIT FELKÍNÁLTUNKKét pasi név van rajta, de egyáltalán nem nézik, szezon végéigérvényes! Itt kint, vagy otthon is átvehető 15-e után! Mondjuk 52 eur helyett 38-ért? szilvia_h@freemail.hu |
||
Bocsi, hogy csak most válaszolok, de nem tudtunk volna együttműködni, mert én miskolci vagyok és nagy a távolság. Gergő Előzmény: (szilvih2 86691)
|
||
Gergö, mi vasarnap megyunk és nekünk is lesz 2 felesleges 4 napos bérletünk. Annyit kell tudni róla, hogy ez most már nem egymás után következő napokon is felhasználható. SZombat estig itthon vagyunk, tudnánk beszélni. Szilvi |
||
Szia Péter! Érdekelne az ajánlatod. Március 15. előtt mennénk többen a Chopok délre. Mi a konkrét ajánlatod? Gergő Előzmény: (Peter Demeter 86262)
|
||
Ha valaki marcius 13-15 elotti idoszakban vagy utana menne 1-2-3 vagy 4 napra Chopokra es erdekli a siberletre egy olcso megoldas, akkor irjon. |
||
Ez Jo hir :-)))).akik ma mentek azok nem jartak jol mert igaz hideg van de iszonyat Nagy szel van es csak 8 km palyat lehet sielni Előzmény: (Pepc 86229)
|
Mariazell
Kreischberg - Murau
Kreischberg - Murau
Chopok észak - Jasná
Kékestető| Adatkezelés | Szerzői jogok | Médiaajánlat | Hirdetési formák és árak | Látogatottság | Partnereink | Impresszum | Rólunk |