Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Feketelista

ÜZENETEK (160)Időben csökkenő Időben csökkenő
Vityó
180 élménybeszámolót írt
180
18 éve tag
2017.02.27. 18:41
A rossz tapasztalatok is azt mutatják, ebben az időpontban itt Saalbachban a helyetek! Hogy a Muhbarak nem jó? Találunk másikat, ezen ne múljon! ;)
Előzmény: (maci-laci 194590)
maci-laci
3532 élménybeszámolót írt
3532
18 éve tag
2017.02.24. 22:36
Igen Emmi valóban nagyon kedves segítőkész vendéglátó, de szerencsére többnyire ilyen emberekkel találkozunk.Ekkora őstulokkal még nem hozott össze a sors bennünket, de remélem nem is fog.
Előzmény: (Kálmi 194588)
Kálmi
68 élménybeszámolót írt
68
16 éve tag
2017.02.24. 21:48
Bocs hogy belehablatyolok, de nem minden szállásadó Emmi, akit volt szerencsém a társaságotokon keresztül megismerni. Ő az igazi vendéglátó, szállásadó, a többi meg csak festi magát.
Előzmény: (Bélapó 194502)
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
Bélapó
1432 élménybeszámolót írt
1432
18 éve tag
2017.02.24. 20:44
Hát igen! Kívülről sok minden másképp néz ki. Ott helyben mindannyian úgy láttuk, hogy ezzel a manussal nem lehet semmit megbeszélni.
Előzmény: (apa 194511)
apa
114 élménybeszámolót írt
114
16 éve tag
2017.02.22. 16:18
Bocs, hogy kibicként belebeszélek, és azt is elhiszem, hogy a házigazda és a felesége is alapból kekec, kötekedő...stb. emberek, akiknek nem kellene panziót üzemeltetniük, de az alaptézis mégis csak az, hogy, mondjuk ki, át akartátok verni őket a létszámmal.
Már soha nem tudjuk meg, hogy mi lett volna, ha az előzetes egyeztetéskor is jelzitek, hogy: "Látjuk, hogy 17 főre van jelezve a ház, de mi egy összeszokott társaság vagyunk, kisgyerekek is vannak, x meg y évesek, kiságyat is viszünk, az alaprajz alapján látjuk, hogy el fogunk férni, nagyon tetszik a ház, így mennyi lenne az ár(felár)?"

Így egészen más lett volna a felvezetés. Persze az is lehet, hogy semmi nem változott volna a hozzáállásukban, de ki tudja? Mindenesetre a csapaton belüli, ebből kialakuló vitáknak máris elejét vettétek volna.
Bélapó
1432 élménybeszámolót írt
1432
18 éve tag
2017.02.22. 13:32
Csak hogy tegyek egy lapáttal rá! Két kutyát szerettünk volna vinni (Az előzetesben annyi volt, kutya hozható, napi 8 EUR) Ellőszőr teljesen elzárkóztak a kutyától, majd mikor hivatkoztunk az előzetes megbeszélésre nagy kegyesen egy kutyára adtak engedélyt. Ki akart oktatni kutyatartásból de hát sajnos én nem értek németül. A manusnak volt a border collie kutyája, akit minden nap hosszú órákra kikötött az ajtóhoz 1,5m pórázon.Az én kutyámmal nem engedte játszani (pedig szeretett volna)
maci-laci
3532 élménybeszámolót írt
3532
18 éve tag
2017.02.22. 10:55
Nem lehetett! Volt próbálkozás, süti, snapsz , illetve sör kínálásával, de sikertelennek bizonyult.
Szerk: nálunk mondjuk ez alap.
Konrád Leo
128 élménybeszámolót írt
128
7 éve tag
2017.02.22. 10:40
Nyilván a váratlan létszám változás nem szerencsés ügy. Akkor is furcsa ez a hozzáállás, mert az osztrákokra kifejezetten ez nem jellemző. Talán mélyebbről fakadhatott a probléma, szerintem konkrétan az "asszonykánál" kell keresni a bibit. Talán a bácsit meg lehet volna enyhíteni egy kis tisztességes magyar pálinkával. Úgy legalább egy szövetségesetek lett volna.
Előzmény: (Sörapu. 194454)
bouquetk
383 élménybeszámolót írt
383
12 éve tag
2017.02.22. 08:33
Amúgy a honlapjukon négyen is olvastuk, hogy a gyerek 0-3 évig grátisz, utána még volt két kategória valamennyi kedvezménnyel. Nos ezek a honlapról közben szépen eltűntek. Miért is kellene külön fizetni egy bébiért, vagy egy kisgyerekért, aki nem foglal külön ágyat?
Azért annyira itt sem volt kőbe vésve a létszám, mert 50 euróért már maradhatott a bébi.
A hatósági ellenőrzésről is tudnék mesélni. A bejelentések igencsak opcionálisak, csalnak ezzel a szállásadók rendesen.
Előzmény: (TKata 194464)
sipiattila
109 élménybeszámolót írt
109
15 éve tag
2017.02.21. 22:56
Írjak pár példát?
Például amikor Norbi, a szervező és kapcsolattartó megérkezett, és bemutatkozott, a csávó visszakérdezett, hogy "És?" Majd hátat fordított és ott hagyta őket. És akkor még a fél csapat úton volt, nem tudhatta mennyien vagyunk.
Vagy amikor feljött, és kioktatott, hogy a telefontöltőink és a sörcsap sokat fogyaszt, az verte le a kismegszakítót, és a bakancsában simán átgyalogolt a gyerek kifestőkönyvén, amit a négy éves kiscsaj a földön ülve színezgetet.
Ez egy igazi bunkó volt. Még annak sem örült, ha a kutyája jól érezte magát. Játszott a kutyája egy jót Bélapó kutyájával Dagoberttel, de őket is szétparancsolta.
És a WIFI? A honlap szerint van a házban, de amíg be nem vasalta az összes centet, nem működött. Utána kiosztott 12 db. egyedi kódot, a 17 személyes házba. Persze csigalassúsággal működött. Még akkor is, amikor egyedül voltam a házban. Nekem sikerült egy 16000 ft.-os mobilnet számlát összehoznom, hogy skypon lássam a családot.
Persze kedves Kata, lehet, hogy én láttam rosszul, de egy ilyen morgós, mosolytalan, faragatlan parasztot szállásadóként még nem láttam :-)

Üdv: Sipi.
Előzmény: (TKata 194464)
TKata
214 élménybeszámolót írt
214
15 éve tag
2017.02.21. 21:50
Értem amit írsz, csak azt nem értem, mitől tetted fekete listára a házat.
Sajnálom, hogy nem sikerült a háziakkal egyességre jutnotok, annyi sok jól sikerült közös bulitok után becsúszott egy problémásabb hét, de nekem az jött át, hogy minden problémát Ti okoztatok. Te ne tudnád, hogy ha 17, akkor az Ausztriában kőbe van vésve? Nekünk már többször előadták, hogy az ilyet hatóságilag ellenőrzik és keményen büntetik. Azt gondolom, az összes többi, az ágyneműdíj meg takarítási díj válaszlépés volt.
Előzmény: (Sörapu. 194454)
Balog Attila
144 élménybeszámolót írt
144
18 éve tag
2017.02.21. 20:28
Ez aztán igazán rémesen hangzik, sajnálattal olvastam. Talán a legrosszabb, hogy ez a csapat hangulatára is rányomta a bélyegét.
Ám az, hogy a csapolt sör is elfogyott, hmmm az minden képzeletet alulmúl. Át kell gondolnom az 50l/3éj/8fő mennyiséget a márciusi síelésre :).
Azt biztosra veszem, hogy a jövőben nem szaladtok bele hasonlóba(persze itt már a szállásra gondolok elsősorban).
A Farsang viszont nem lehetett túl szomorú esemény:)
További szép telet a talponsíelős csapatnak.
üdv
Attila
Előzmény: (Sörapu. 194454)
Sörapu.
1360 élménybeszámolót írt
1360
15 éve tag
2017.02.21. 19:22
Mi talponsíelők általában a talponsielok.hu oldalon kommunikálunk, de többen javasolták, hogy ezt most rakjam ki ide is. Íme:

Közel egy évig vártunk rá, felkészültünk a legrosszabbra is. Mit mondjak, csak hittük, hogy a legrosszabbra. Házigazdánk vendégekhez való hozzáállása minden mélységet alulmúlt.
Minden Muhbarakban töltött egy hét után felmerült (főleg, hogy a költségek egyre csak emelkedtek), hogy jó lenne valami sokkal komfortosabb pályaszállást találni egy hasonlóan nagy pályarendszerben. Mi volt a baj Holnapsaalbachban? 14 főre jutott egy WC és Stefan a tulaj nagyon szarrágónak tűnt. Ezt most sikerült elhomályosítani az itteni házigazdánknak.
Szóval Fecó talált még rá tavaly áprilisban erre a nagyszerű házra, mert a házzal kevés kifogásunk lehetett. Pályaszállás csak abban az esetben, ha tényleg nagy a hó, de egy kisgyerek, vagy egy kezdő síelő igen nehezen tud becsúszni a házhoz, illetve a pályarendszerbe való becsatlakozás sem túl egyszerű.
Már az előzetes levelezés is elővetítette a problémákat. A házat 17 ággyal hirdették, így is vettük ki. A szerződésben 12 felnőtt és 5 gyerek szerepelt. Nem gondoltuk, hogy ez kőbe van vésve. Évek óta járunk, sokszor kéthetente, végigjártuk több tucat síterep rengeteg szállását, de olyan még nem volt, hogy este be kelljen húzni a sötétítőt, mert a szembelévő házból kukkoltak minket. Már a levelekből kiderült, hogy a házigazda egy kifejezetten barátságtalan figura. 16 óra után lehetett elfoglalni a szállást. Mi pár nappal előtte rákérdeztünk, hogy esetleg nem mehetnénk-e hamarabb, mert babával jövünk. Ők elzárkóztak ettől. Majd mégis megérkeztünk 15:37-kor. Csöngettem, majd még egyszer. Pár perc múlva megjelent az ajtóban emberünk, köszönésem viszonzása helyett ránézett órájára. Mondtam, hogy mi vagyunk a vendégek Magyarországról, majd ismét az órájára nézett. Kérdeztem, hogy probléma-e hogy néhány perccel hamarabb jöttünk, erre annyi volt a válasza, hogy majd meglátjuk. Megfordult és bement a házban én meg ott álltam karomon a 7 hónapos csecsemővel. Várakoztattak még pár percet és megjelent Szörnyella de Frász. Őnagysága a háziasszony. Megkérdezte hányan leszünk. Én nem mertem bevallani, hogy 21-en, ezért nyeltem egyet és mondom: 18. Az nagy baj, ide nem jöhetünk be csak 17-en. De mondom: ebből egy a bébi. Az őt nem érdekli, a bébi is gyerek. De hoztunk neki ágyat, meg mindent. Őt nem érdekli 17 és punktum. Mielőtt beengedett a házba, elvitt a szeméttárolóhoz, akkurátusan végigmutogatta, hogy hogyan is kell szelektíven gyűjteni a hulladékot és megfenyegetett, ha hibázunk pénzbüntetést fogunk kapni. (Van náluk 300 euro kauciónk.) Ezután végigvezetett a házon, folyamatosan felhívva a figyelmemet, hogy mit nem szabad csinálni. Mi egyébként négyen foglaltunk el egy kétágyast oly módon, hogy Zorcsa köztünk, Pufika pedig a hordozóágyban aludt.
Lassan érkeztek a többiek akik már útközben megkapták az eligazítást, hogy kevesebbnek kell mutatkoznunk mint ahányan vagyunk. Hogyan kell szétbarmolni egy évek óta összejáró társaság egyhetes síelését? Hát így. Mivel a házigazda folyamatosan basztatott minket ahelyett, hogy arra koncentráltunk volna amiért jöttünk a megoldásokon járt az agyunk és már egymással is kemény vitákat vívtunk. A társaság egyik része szerint csaltunk és meg kell hunyászkodnunk, a másik része viszont kiállt amellett, hogy ezzel senkinek semmilyen kárt nem okoztunk, így nincs miért szégyenkezni. Sajnos a feszültség néhányunk között egész héten fenn állt.
Egyébként az egész egy nagy lehúzás volt. A már tavaly átutalt teljes bérleti díjon felül személyenként 12 euró kötelező ágyneműbérlést írtak elő(ha a sajátodat hoztad, akkor is ki kell fizetni), 150 euró végtakarítás, de a házat kitakarítva (!) kell átadnunk. Mivel a bébit bevallottuk az elején, érte 50 eurót kellett még fizetni.
Aztán volt sízés is. Hochkönig jó pályarendszer, kisebb jóval mint Saalbach, de pár napra a változatos pályák, a jó túraútvonalak és az osztrák színvonalnál magasabb minőségű hütték miatt jó választás. Én nem nagyon kalandoztam messzire a háztól, mivel 3 éves kislányomat terelgettem és főleg a sárga kabinos alatti 30-as pályát használtuk. Egyszer sítúráztam is, de pont a leggyengébb napomon, így a csúcstól 200 méterre lévő hütténél feladtam és inkább nekiláttam sörözni.
Minden este más főzött, úgy ahogy szoktuk. A tematika az "Elfelejtett Klasszikusok" volt, ami a 70-es évek étlapjairól mára eltűnt fogásokat jelentette. Készült paszulyfőzelék feltéttel, stroganoff bélszín, szűz Budapest módra, legényfogó leves, vargabéles és még sok finomság. A Fóti Sörfőzde ezt az utat is szponzorálta, és 140 liter sört vittünk magunkkal két sörcsappal. Sajnos megtörtént amitől többen tartottunk, hogy a búcsúestig nem tartott ki a mennyiség. Szerencsére barátaink Balázsék pont aznap este jöttek hozzánk látogatóba, így ők hoztak néhány konzerv Stieglt.
Volt aztán egy nagy sikerű Farsang is. A kalózjelmez volt a legnépszerűbb, de fellépett egy kisdobos mellett Demjén Rózsi, egy seriff, a szívtipró cowgirl, vámpírlány, bennszülött és egy hóágyú is.
Reméljük soha többé nem akadunk ilyen házigazdákra.
Végezetül amit kerüljetek: Pension Reiterhof - Hintermoos.
ablakzsira
4 élménybeszámolót írt
4
14 éve tag
2010.03.18. 07:23
Kedves Katalin

Köszönöm a linket, pont ilyenre gondoltam. Szeretném minél több emberrel megosztani ezt a rémálmot, hiszem, hogy az ilyen vendéglátóhelyeknek nincs létjogosultsága.
SzentesKatalin
161 élménybeszámolót írt
161
15 éve tag
2010.03.17. 16:34
Egyszeruen szornyu,amiket leirtal.
Az utolso bekezdesedre reagalva:
http://www.holidaycheck.at/
Ide is beirhatnad, ezt az oldalt millioan nezik nyaralas lefoglalasa elott..com vegzodessel az angol jon be.
Előzmény: (ablakzsira 87609)
ablakzsira
4 élménybeszámolót írt
4
14 éve tag
2010.03.16. 16:12
Sziasztok

A március 15-i hétvégét Präbichlben töltöttük. Síelős élményeinket röviden összefoglaltam már a vonatkozó topikban, itt inkább a szállásunkról szeretnélek informálni Titeket, mert ilyet még nem pipáltunk. Egy négycsillagos Gästehausban (Weninger) laktunk a közeli városkában, Eisenerzben. Már megérkezésünk estéjén meglepetésként ért minket, hogy: cipőben csak az első emeleten található recepcióig mehettünk, ott cipő le, és úgy fel az emeleten lévő szobákig. Mikor házinénink (továbbiakban: banya) látta döbbenetünket, megkegyelmezett erre az egy alkalomra, mondván, ha alaposan letöröljük a cipőinket, akkor most az egyszer még felmehetünk, utána viszont felejtsük el... Na persze ekkorra már társaságunk férfitagjai nagyban cipelték fel a csomagokat - zokniban.
Tizenegy tagú társaságunk két apartmant (konyhával) és egy kétágyas szobát foglalt el, amit több levélváltással, pénz előre utalásával biztosítottunk magunknak. Centre pontosan tudtuk a végösszeget, azzal azonban csak ott szembesültünk, hogy a konyhahasználatért banyánk naponta két eurót még felszámol - ez sem az ajánlatban, sem a honlapjukon nem szerepelt. Mindezt úgy, hogy hétfőn a reggelihez a saját tojásainkat szolgáltattuk, mert ugyan a honlapon "bőséges büféreggeli" szerepel, többek között különböző formában elkészített tojással, hát aznap sütött a drága 15 tükörtojást a 15 szállóvendég számára, és slussz (mármint tojásból, de a további kínálat is nagyon szerény). Mikor kértünk még (8 és 5 éves gyerekeinknek nem jutott, mi meglettünk volna nélküle), akkor szabadkozott, hogy már megsütött 15-öt, valószínű volt egy-két vendég, aki egyszerre többet is evett (!!) és tegnap vasárnap volt, nem tudott vásárolni, így nincs több... Hát adtunk neki tizet a mienkből, amit kívánságunk szerint elkészített, és ami szintúgy elfogyott. Nutellából se spájzolt eleget, azt is nekünk kellett kipótolnunk...
A poroszos szigorúság mindenhova elkísért minket, banyánk személyesen felügyelte pl. a reggelit, morcona tekintete mindenkire lesújtott... De ahova nem juthatott be személyesen, oda üzent, pl. a WC-ben kis piktogrammok hívták fel a férfiak figyelmét, hogy állva pisilni tilos... Este, mikor hazaértünk a síelésből, a szobákban jéghideg fogadott minket, takarításkor az összes radiátort lecsavarta a minimálfokozatra.

Szeretném leszögezni, hogy sok szálláshelyet bejártunk mi is, mint sokan itt a hozzászólók közül, rendszeres és lelkes síelők vagyunk. Nagy általánosságban elégedettek vagyunk az osztrák vendéglátással, de ez a mostani eset kicsapta a biztosítékot. Szeretném minél több fórumon felhívni minden potenciális vendég (legyen az magyar vagy külföldi) figyelmét a mi esetünkre: Gästehaus Weninger: kerüljétek el messzire! Amennyiben osztrák fórumot tudtok ajánlani, akkor kérlek tegyétek ezt meg, ott is szeretném megosztani a többiekkel az élményünket.

Köszönöm!*

*az említett szállás azóta kikerült a síelők.hu szálláshirdetői közül. /Admin/
Viri
715 élménybeszámolót írt
715
20 éve tag
2009.03.05. 11:26
Kedves Karesz58!

Már több mint 20 éve szervezek sítáborokat az iskolámnak, és baráti csoportoknak, s hidd el mindig mérlegre tettem a szállás lehetőségeket ár, szolgáltatás, minőség szempontjából. Amit Te írsz, hogy az ingyenes síbérlet nem is ingyenes, én cáfolnám. Idegenforgalmi adón, végtakarítási díjon felül, ja és a kaución amit ugye visszaadnak, még nem kellett sehol semmi mást fizetnünk, ez meg törvényszerű, gondolom nálatok is. És ilyennel még, mint az említett szállodában, sehol nem találkoztam.
Több olyan helyen voltunk (Ausztriában, Karintiában) ahol nem csak egy pályára volt érvényes a bérletünk. Az igaz, hogy 2-3 €-t rá kellett fizetni.
Amiről hozzászólásomban írtam, nem a privát sítúrámon történt, hanem iskolai táborunk alkalmával, s még egyszer ide írom a szállás nevét, hogy el tudja kerülni mindenki, Millstatt, Hotel Seewirt.
Vannak tapasztalataim a szállásokkal, és szállásadókkal kapcsolatban. Azt is el kell mondanom, hogy legtöbb helyről jó szájízzel, és hangulatban távoztunk, sőt volt már olyan hely is ahova szívesen visszamentünk. Pl. Preblben a Friersacherhof panzió.
Alain
28 élménybeszámolót írt
28
15 éve tag
2009.03.04. 17:47
@admin2
Ami osztrák idegenforgalommal kapcsolatos az hozzá tartozik. Csak megjegyzem , hogy két vérprofi idegenforgalmi képviselet van, az egyik az osztrák a másik a francia.
Alain
28 élménybeszámolót írt
28
15 éve tag
2009.03.04. 17:30
Eperke,
én köszönöm, mert én is okultam a a történetből. Hasonló költségekkel én is találkoztam már, de azok kempingek voltak.
Az biztos hogy a vendégkönyvük valamiért nem üzemel :)
eperke
197 élménybeszámolót írt
197
17 éve tag
2009.03.04. 16:32
Alain, köszönöm a segítőkészségedet de nem hinném hogy panasszal fordulnék bárhová hisz nem akkora súlyú az ügy.Csupán okulásként írtam a fórumra hogy ha nem muszáj más ne járjon igy.
következőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.