Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Szlovákia
Tátralomnic
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Grandhotel Praha**** - modern wellness szálloda Tátralomnicon
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
KKy
117 élménybeszámolót írt
117
8 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Tátralomnic
2018.02.11. 16:42
Üdvözlet mindenkinek!

A három napos Tátra túrát befejeztük. Szombaton ismét Lomnic volt porondon.
Fél tíz körül érkeztünk így az "F" hatos, beülős felvonó alatti parkolóban nagyon jó helyünk volt. A hó minősége kiváló, előző este rendbe tették és prímán kifagyott. Nem maradt sokáig így. Sajnos ismét köd. Egyedül a nyereg volt tiszta. Sokan a fekete pályán, sokan mellette síeltek, mi is váltottuk a kettőt. Fél egy körül kipróbáltuk a piros ötöst a hatos elágazás utáni letöréstől, de annyira jeges volt és annyira rosszul lehetett látni, hogy inkább visszatértünk a nyeregbe. Ismét az történt, hogy a fekete pálya volt könnyebben síelhető, még közepes sítudással is. A harmadik napon nem akartuk erőltetni, ezért délután kettőkor indultunk utoljára a nyeregből.
Úgy látom, hogy beérett a rengeteg fejlesztés a Tátrában és egyre többen veszik igénybe ezeket. Sajnos így zsúfolt pályákon tudunk csak síelni és ezt a tömeget már nem bírja ki a kezelt hó sem. Szombaton főleg a kék zónákon volt tömeg. A fekete elviselhető volt, mert a lift kapacitása korlátozott és a pálya melletti próbálkozás mentesíti a kezelt területet. A piros a köd és a jegesedés miatt értékelhetetlen. Rengeteg honfitársunk is itt síelt, ezért csodálkozom, hogy ezen a fórumon alig van hozzászólás. Lengyel, Cseh és Svéd síelőkkel is találkoztunk.
Péntektől építik a hóembert a Kőpataki-tónál, ez a gyerekek nagy kedvence és nekem azért is kedvencem, mert az erről készült fotóm bekerült a sieles.hu oldal éves naptárába is.

KKy

ui: Ezen a napon megmutattat az igazi arcát a Magas-Tátra, helyiek szerint, csak egyszerűen Tatra. Pillanatok alatt változott a köd, felhő helyzet. Szűrt napsütésben indultunk a nyeregbe, mire felértünk tökéletes fényviszonyok fogadtak és rövid idő múlva a fekete pálya beszűkülő szakaszán alig láttunk a ködtől. Itt az időjárás igazán szeszélyes.
A kutyusok versenye
Utast is visznek
Itt is lehet aludni
A napocska egész nap harcolt
Több kevesebb sikerrel
Sátortábor
Út a csúcsról
Felhőjáték a nyereg felett
Ködben is épül
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.